VR книга , предствяне в Чужбина на собствен продукт?

Aerofilms

New Member
Здравейте, имам един екзистенциален :) въпрос, който е bold-нат малко по-долу....

Издадох самостоятелно, една двуезична (български/английски) книга ,,България - Живи пейзажи". По същество книгата е един вид интерактивна презентация на природата на България под формата на луксозен фотоалбум, а в нея посредством QR кодове има връзка и към дигитална част .

Бих искал да я предложа в Чужбина. След толкова четене се насочих към програмата на Amazon Pan European FBA, като за момента най-икономичният вариант е да изпращам книгите от България до Fullfilment center DE по 26 бройки на пратка . Фирмата ми е в България , но не е регистрирана по ДДС.

Проблема с другите платформи е, че при единична поръчка например в Ebay, Etsy, разходите за доставка надвишават стойността на продукта.

Нуждая се от съвет, как най-адекватно бих могъл да стартирам и да я предложа с идеята да проверя интереса към своя единствен за момента продукт без да минавам по ДДС (макар и идеалистичен, работя по още няколко) и според вас това ли е подходящата платформа?

Off-topic: Обмислям възможността и за създаване на PDF версия на книгата и използване на програми като Amazon Kindle. Там няма да има разходи за печат и физическо изпращане на продукт. Проблемът е в дигиталното съдържание към изданието ( 360 градусови виртуални разходки ), което не е подходящо за Kindle устройства. В тази посока
търся алтернативи, където да се използват основно мобилни (Android/iOS) или desktop устройства, с идеята да използвам hyperlinks за достъп до дигиталната част.

Някой има ли опит с продажба на pdf книги в различни от Amazon kindle платформи?

Предварително ви благодаря за всякаква помощ идеи и съвети!
 
Последно редактирано:

Горе