W3C валидациите и seo

bgtupanfighter

Well-Known Member
Какво мислите за w3c валидацията и смятате ли, че има РЕАЛЕН ефект за seo-то

До сега на моите сайтове никога не съм успявал да направя 100% клиин, tidy един вид. Това яко ме дразнеше и сега успях да направя последният с 100% 0-Е, 0-W на всичките му страници, което адски много ме изкефи (че се напием даже тая вечер...че по-добър повод не намерих де :twisted: )

Та както и да е (стига съм се надувал :) ) - имате ли такива сайтове, забелязахте ли ефект от това.
Също, да слагам ли тая икона "tidy" или няма смисъл ??


ПС: самите http://www.w3.org/ са с 0, но валидатора http://validator.w3.org/ има 3 уарнинга... дали пък не е пунта мара тоя стандарт все пак
 
Стандарта не е пунта но стандарта няма нищо общо с сео

просто ясно и кратко казано преди време от мат кътс

целта на гугъл по принцип е да постави най отгоре сайта който съдържа най доброто съдържание (текст) според тях за конкретното търсене (от не наказаните сайтове - добавка от мен) не на сайта който има най валиден код... времето за валидизиране на сайта ако отделиш да напишеш няколко статии ще имаш по добър ефект

потвърдено преди дни в уебинара на ранд фишкин и той е на същото мнение демек нищо не се променило
 
От: W3C валидациите и seo

И за пр ли няма да има никакъв ефект?
А тоза икона "tidy" да слагам ли...или не знаете
 
От: W3C валидациите и seo

coolice го каза - W3C валидацията няма никаква пряка връзка със SEO.

Има косвена, като от валидацията се подразбира, че сайта ти ще върви по-гладко, по-бързо и под различни браузъри, операционни системи и устройства. ОТ там на потребителите ще им е по-готино и по-удобно, т.е. намаля ти BounceRate-а. Ама то т'ва е спорно. Един чист HTML с 2 грозни картинки и жълт фон, колкото и чист да е според стандартите - пак няма да задържи никакви потребители. ;-)
 
От: W3C валидациите и seo

Ясно талъсъме :wink:
Говорим сега за пр. няма ПРАКЯ за сео, ама за пр има ли ПРЯКА. Щото пр-то и неговите цифрички нямат нищо общо като производно от члните позиции, мега индекси, реклама ако щеш и тн.
Чисто и просто, мислиш ли, че чист в3ц сайт няма да му се бутне пр, било и една единичка. Нали ми се правят все пак огранизации за по "стегнат" нет... "tidy"-то иконата убаво ли е да я има или не.

А сайта нито е чист хтмл, а е глупав уърдпресс и не е с 2, а с 100 грозни картини и не е жълт...и с индийците няма общо дори :) да кажем, че е суросинкяф, поне цжета наистина има значение и за сео и за мео
 
От: W3C валидациите и seo

W3c валидацията няма общо със SEO, има само косвено отношение, както ти обясни Poltargaista. И не знам дали те разбрах правилно на писането, дано не греша - имаш предвид дали има отношение към PR? Не, няма отношение и към него.
Както и Poltargaista ти обясни, W3c валидацията се използва за друго - да си направиш добре сайта, за да върви под всички браузъри, да не забива, да зарежда гладко, да няма проблеми. Ако кода ти не е валиден и има грешки, то е възможно сайта да се "счупи" и да не зарежда целия или част от информацията. Това, че някой сайт с невалидиран код се показва добре е защото браузърите могат да поправят и да разбират кода. Но все пак ако грешките са фатални - сайта няма да се отвори.
Дали има полза да си сложиш иконката - да има полза. Ползата е за теб, за твоето его, да се похвалиш на посетителите в сайта и на колегите си колко си добър в това отношение. А също така би могъл и да го ползваш при бъдещи клиенти, да ги привличаш, изтъквайки довода: "Вижте, правя валидирани сайтове!"
 
От: W3C валидациите и seo

Стига с това сео, разбрах 9колкото и да ми се искаше да е обратното) че няма връзка с валидацията.
Обаче с пр-а има! Пр пък няма нищо общо със сеото. Защо ли имам сайт с 5 унита на ден който го няма въобще в индекса от цифра време ама си има пр и то добър.
Точно пр се даа за разни показатели, един от които е 100% валидацията и чистият код. АЕ НА БАС!!
Пускам го утре и точно в рамките на месец ще има минимум пр1 без ГРАМ ЛИНК, Който иска да пише да се вържем :)
 
От: W3C валидациите и seo

Google поощрява нови сайтове, като им дава малко PR. От теб зависи дали и колко ще го запазиш. Дори може и да го повишиш, ако се справяш добре.
W3C валидацията не влияе на PR. Имах PR 4 сайт с много грешки (8-9) и предупреждения (35-40)... ;-)
 
От: W3C валидациите и seo

Това е едно на ръка. 8-9 грешки пък не са много ако имаш звески контент и то уникален...за линкове да не говорим
Влиае бацете, вие си пишете квото искате. Аз спирам да чета глупостите в темата...сори
 
От: W3C валидациите и seo

Обаче с пр-а има!
Точно пр се даа за разни показатели, един от които е 100% валидацията и чистият код. АЕ НА БАС!!

Хм... едно си баба знае, едно си баба бае. Не знам кой ти е втълпил тази глупост, но валидацията няма нищо общо със PR.
Пример: провери PR на дневник. Това е един от българските сайтове, които от години поддържат много висок PR, в момента неговият PR e 8.
А сега провери неговата валидация, линк. Е, сам виждаш - Result: 265 Errors, 111 warning(s).
 
От: W3C валидациите и seo

W3C валидацията не влияе на PR. Имах PR 4 сайт с много грешки (8-9) и предупреждения (35-40)... ;-)

Напълно съгласен, имал съм PR. 4 с над 1500 грешки, като в последствие ги оправих и на места бях постигнал резултати без грешки, но никакво влияние.
 
Верно едно си баба знае...

http://validator.w3.org/check?uri=GOOGLE.COM&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0

24 ERRORS 4 WARNINGS NA GOOGLE.COM дори и днес.... техните обяснения от 2009 са че са с невалиден код е че за тях е по важно да върви на на всичко сайта им от веб тв до телефони и да се отваря а не на 100% да отговаря на стандарта

[video=youtube;FPBACTS-tyg]http://www.youtube.com/watch?v=FPBACTS-tyg[/video]

преполагам че гугъл много добре разбират че много уебмастъри и дори големи компании предпочитат сайта им да се отваря на всичко а не да отговаря на стандарта и затова като уж целата им е да покажат най ревелантния контент за дадено сърч куери го изупускат този фактор....

ето тук на 25 март 2011 казва че въобще го няма w3c в алгоритъма и че е по важно да се сдобиеш с ценен контент вместо да си играеш с валидизацията, не че е лошо ама пос скоро въобще не е важно

[video=youtube;vnFCGqySlv8]http://www.youtube.com/watch?v=vnFCGqySlv8[/video]
 
От: Re: W3C валидациите и seo

24 ERRORS 4 WARNINGS NA GOOGLE.COM дори и днес.... техните обяснения от 2009 са че са с невалиден код е че за тях е по важно да върви на на всичко сайта им от веб тв до телефони и да се отваря а не на 100% да отговаря на стандарта

Е явно за това са се дръпнали от валидатора... винаги е се как им изнася :twisted:


ОК, съгласих се, 10х ту ал :)

Единствената файда явно остава това, че ще имам повод най-нагло да линкна във всички страници 2 сайта - един с пр7 и един с пр9. Явно толкоз само...ама от сърце :)
 

Горе