Wi Fi Рутер за домашно ползване?

N1ck

Active Member
Предлижете свестен Wi-Fi рутер с четири гигабитови LAN порта и да поддържа N300. В момента съм с Linksys E3200 но не работи както трябва - закачам се ту на 300 ту на 54 Mbs и дори когато е супер силен сигнал на 300 трансфера е 28-30 Mbps download и почти двойно повече upload. Сменях разни настройки и не се получава. Съседа има някакво китайче без име и там винаги се закчам със същия лаптоп на 300 и си прави стабилен трансфер дори и при по големи разстояния и слаб сигнал.

Ще го хвърля този линксис това е ясно но какво да си взема?
 
Прост и ефективен начин - питаш доставчика на Интернет, с който те имат най-малко проблеми. Имах относително скъп рутер преди 6-7 години (тогава над 130 лв) трагедия, мъка с две думи. Бавно, прекъсваше правеше каквото си искаше.
Сега съм с един от най-евтините на пазара - TP-LINK TL-WR740N, рестарирам го 5-6 пъти годишно и то преди за се обадя на оператора, че имам проблем с Интернета . Кабел не ползвам, 5-6 мб/с в торент клиент съм постигал.


 
я начертай схема на апартамента и съседните сгради, на съседа може да е друго разположението, сигнала най-вероятно изчезва след като мине през две врати и коридор, а на съседа ти просто минава сигнала през прозореца на едната стая отразява се от съседния блок и влиза пак през прозореца.
 

Горе