Търся: WordPress програмист за изработка на сайт

От гледна точка на 'програмист' много по-удачен избор е shopify/cloudcart и подобни специализирани платформи. WooCoomerce е за каталогче/магазинче на местната хлебарница или занаячия. За сериозен търговец с мисълта за милионен оборот изборът на WooCommerce е като прострелване в крака по-скоро :) Колегата по-горе ясно е описал картинката в последствие.
А за клиент с мисълта за оборот 1000лв./м - това не е реален търговец - там е ОК WordPress. Всичко е според първоначалното задание.
 
Предимството, а и голямото дърво на електронната търговия е, че можеш лесно да покриеш голям периметър. Поради това и конкуренцията е голяма. От гледна точка на сериозен търговец 15 000лв/м е нищо, това са около 500лв/ден. или 5-10 поръчки дневно.
Моите наблюдения са, че до 100 поръчки дневно се оправят някак си без автоматизация на целия процес: комуникация със складова програма/ERP, комуникация със спедитори, ралзични методи на плащане често към различни търговци за различните държави, автоматизация на рекламата и т.н. На 'добър' проект горните разходи са над 10 000лв/м, а не оборота. И при разход 'съпорт' вместо примерно 2000 да е 1800лв/м на нещото, което е отговорно за горните процеси да избереш с-ма WordPress пред нещо правено с мисълта за eCommerce е меко казано нелепо. Спестяваш едни 100лв/м, а с времето ще се върне като бумеранг и ще доведе до обратното, най-често напълно нов проект.
 

Горе