WordPress хостинг с NVMe, CDN и SSL за €15/год

metaverse

Well-Known Member
Искам официално да обявя Nettingale с отделна тема.

Този форум има сантиментална стойност за мен, защото първия ми клиент за хостинг го намерих именно тук преди 🤔 7-8г. и все още се хоства при нас.

Тогава избяга от Суперхостинг след дразнещи проблеми с процесорно време и inodes. Днес имат 110к+ продукта.

По-интересни фичъри:
- Staging среда и синхронизация от Production с един клик.
- Всеки сайт работи в напълно изолирана среда.
- CDN през Cloudflare.
- SSL с един клик, sFTP достъп, бекъпи за 30 дни, wp-cron.php и къстъм cron задачи.
- Контрол на WP REST API, защита от популярни атаки, забрана за промяна на файлове.
- Кеш мониторинг, уеб сървър метрики в дашборда. Не е абстрактно кога някой има нужда от ъпгрейд.
- Автоматизирана миграция с плъгин или през платформата.
- Не "приспиваме" сайтовете. 😁 Клиенти се прехвърлят при нас с оплаквания, че на други места им зарежда по 5-10 секунди след период с липса на трафик.

Много функционалности, за които обикновено се плаща допълнително, слагат се добавки или са нужни ръчни стъпки тук са вградени. С времето ще се добавят още и пускаме по нещичко почти всяка седмица.

Планове и цени:
- Spark - €15/г. (1 сайт, 5GB NVMe, 30GB трафик, дo 1 vCPU с 1GB RAM).
- Spark+ - €49/г. (1 сайт, 15GB NVMe, 100GB трафик, до 3 vCPU с 2GB RAM)
- Business - според проекта (dedicated ресурси, възможност за white label и къстъм разработки)

Да подчертая, че поддържаме единствено WordPress. Не статични сайтове. Не други php системи.

Регистрациите са с покана след анализ за да преценим дали сайтовете са съвместими и работим с хора/агенции с поне 5-10 сайта (засега). Надявам се до няколко месеца да е свободно.

Не търся мнения за дизайн, но ще ме интересно да чуя отговори на два въпроса:
- Какво ви е най-важно при избор на WordPress хостинг?
- Който управлява повече сайтове или работи в/притежава агенция - има ли нещо, което ви липсва в сегашния хостинг? Търся най-вече сложни проблеми, които ако се решат биха ви спестили време и разходи.

Колегата, от който копирах този ред нека не ми се сърди. -> Ако темата или автора не ви кефят спамете в темите за войната, ковида, политика и подобни.

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png9.png
10.png

Липсва unique value proposition, или поне не е очевидна. С много взиране се стига до подозрението че това са скорост и липса на изкуствени ограничения (ЦПУ време, инодета и т.н.)

Няма примери/case studies. Само празни уверения че фърчат уордпресите, ама чукча не верва и иска да инспектне жив хостван сайт.

Офертата е за пауър вебмастъри с 5+ сайта, но пакетите позволяват само по 1 сайт?!

Липсва unique value proposition, или поне не е очевидна. С много взиране се стига до подозрението че това са скорост и липса на изкуствени ограничения (ЦПУ време, инодета и т.н.)

Няма примери/case studies. Само празни уверения че фърчат уордпресите, ама чукча не верва и иска да инспектне жив хостван сайт.

Офертата е за пауър вебмастъри с 5+ сайта, но пакетите позволяват само по 1 сайт?!

Това според мен е AI бот на някой от форума, просто се шегува с нас, няма как човек да пише такива неадекватни неща.

Пожелавам успех на проекта. На мен лично визията и контролния панел изключително много ми допадат, въпреки че не се пита това. Но съм съгласен, че USP/UVP не става ясно. От тази тема, а и от сайта, основното което разбирам е, че услугата се сравнява директно с всички останали по същите параметри (памет, дисково пространство, фрии сертификати, CDN, NVMe-та и др.) и предлага по-малко от останалите (и като параметри, и като поддръжка) на по-ниска цена от останалите. По този начин единствената полза се свежда до цената, а това, че тази услуга много повече наподобява истински WP хостинг тип WPengine, Kinsta и тн. (инфраструктурно и като ползи от това), остава само леко загатнато с "изолирана среда". От друга страна у нас няма еквивалент на специализираните чужди WP хостинги, и мисля че ако идеята се насочи от сухи технически параметри и ограничения към директни и ясни ползи за клиентите, може да се получи нещо много интересно. Най-близкият пример до това, което имам предвид през последните години е rocket.net. А кое е най-важното за един WP хостинг, по това което аз слушам от ecommerce и agency клиенти винаги е mission critical support и сайтовете да работят добре и в неделя вечер, и на черния петък, без значение от цената. Рокет постигат точно това, а у нас всички се състезават на гигабайти ограничения.

Много рязко от едно евро месечно мина на 4 :D
Относно дизайн който е скандален AI шит, няма логика да е изцяло тъмен при положение че клиентите ти са свикнали с този изглед.
adminlogin.jpg

Липсва unique value proposition, или поне не е очевидна.

Цената спрямо фичъри.

С много взиране се стига до подозрението че това са скорост и липса на изкуствени ограничения (ЦПУ време, инодета и т.н.)

Прозрачни ограничения е по-точно описание. Не unlimited с "fair use policy". Няма как да липсват.

Например бюджетни хостинги не предлагат видимост колко php процеса използва сайта ти, каква част от заявките се кешират, дали кеша е пълен и др. Трябва да се качиш на WPEngine, Kinsta, Pantheon и др.

Screenshot 2026-03-13 at 13.09.09.png

Не съм фен на фейк кейс стъдита. Имаме само 1-2, които наистина си струва да се опишат и хората са съгласни. Искам да събрем още малко.

Пакетите са на абонаментен принцип.
- За 20 сайта ще ти трябват 20 годишни абонамента. Скоро ще променя билинга да чарджи един път годишно за всички 20 както си му е реда.
- Бизнес пакета е къстъм с месечни инвойси.

Отстъпки за брой сайтове не се предлагат ако това питаш? Цената е достатъчно ниска.

Вместо отстъпка имате контрол над roadmap-a за фичъри. Уайт лейбъл, опция да поканиш потребител към акаунт с достъп до определени сайтове и промяната в билинга бяха поискани от клиент.

Относно дизайн който е скандален AI шит, няма логика да е изцяло тъмен при положение че клиентите ти са свикнали с този изглед.
adminlogin.jpg

€15/12=€1.25

Нямам време да си играя със светъл режим. Само ти ми се оплакваш за тъмния от самото начало.

Последно редактирано:
Пожелавам успех на проекта. На мен лично визията и контролния панел изключително много ми допадат, въпреки че не се пита това. Но съм съгласен, че USP/UVP не става ясно. От тази тема, а и от сайта, основното което разбирам е, че услугата се сравнява директно с всички останали по същите параметри (памет, дисково пространство, фрии сертификати, CDN, NVMe-та и др.) и предлага по-малко от останалите (и като параметри, и като поддръжка) на по-ниска цена от останалите. По този начин единствената полза се свежда до цената, а това, че тази услуга много повече наподобява истински WP хостинг тип WPengine, Kinsta и тн. (инфраструктурно и като ползи от това), остава само леко загатнато с "изолирана среда". От друга страна у нас няма еквивалент на специализираните чужди WP хостинги, и мисля че ако идеята се насочи от сухи технически параметри и ограничения към директни и ясни ползи за клиентите, може да се получи нещо много интересно. Най-близкият пример до това, което имам предвид през последните години е rocket.net. А кое е най-важното за един WP хостинг, по това което аз слушам от ecommerce и agency клиенти винаги е mission critical support и сайтовете да работят добре и в неделя вечер, и на черния петък, без значение от цената. Рокет постигат точно това, а у нас всички се състезават на гигабайти ограничения.

Относно визията и UVP аз толкова си мога. По-натам ще го мислим.

Примера с Рокет е добър.

Пакетите са на абонаментен принцип.
- За 20 сайта ще ти трябват 20 годишни абонамента. Скоро ще променя билинга да чарджи един път годишно за всички 20 както си му е реда.
- Бизнес пакета е къстъм с месечни инвойси.
Пакет който поддържа само 1 сайт таргетира леля Ненка с нейния кулинарен блог. Но леля Ненка иска съпорт понеже не разбира много, инсталира всякакви плъгини и сайтът се троши през ден.

Пауър юзър (агенции, про вебмастъри и т.н.), които НАИСТИНА нямат нужда от съпорт, най-малкото ще искат да видят пакет позволяващ неограничен брой сайтове.

Препоръки:
1) Пакет с неограничен брой сайтове.
2) Кооперирай се с някой, който предлага специализиран WP съпорт. Това е основната ежедневна болка на повечето ВП юзъри (особено родните) - все нещо се дъни и все нещо искат да се донаправи.
3) поне един примерен сайт с Уукомерс - да има какво да видят, тестват хората.

Нещичко, което пуснах вчера. Интерфейса чете логовете директно от логинг системата, която ги индексира и търсенето винаги ще е мигновено.

Преди няколко дни ни одобриха в Cloudflare за интеграция на domain connect имплементацията ни. Скоро ще направя демо как се онбордва домейн с един-два клика. Без да пипате DNS ръчно. Стига регистъра на домейна да го поддържа.

Ако не се лъжа освен Siteground в България няма хостинг, който поддържа domain connect. То е и нов протокол де.

adminlogin.jpg
само твойта сбъркана глава дава за пример светъл фон.... вземи се гръмни някъде да ни отървеш от глупостта ти... всъщност като се замисля що не си инсталираш за фон украйнското знаме ? В типично твой стил е

Пакет който поддържа само 1 сайт таргетира леля Ненка с нейния кулинарен блог. Но леля Ненка иска съпорт понеже не разбира много, инсталира всякакви плъгини и сайтът се троши през ден.

Пауър юзър (агенции, про вебмастъри и т.н.), които НАИСТИНА нямат нужда от съпорт, най-малкото ще искат да видят пакет позволяващ неограничен брой сайтове.

Препоръки:
1) Пакет с неограничен брой сайтове.

Къстъм бизнес пакета е такъв. Съгласен съм, че трябва да е описано по-добре. Ще го изчистя като концепция и ще сложа лендинг страница за него.

2) Кооперирай се с някой, който предлага специализиран WP съпорт. Това е основната ежедневна болка на повечето ВП юзъри (особено родните) - все нещо се дъни и все нещо искат да се донаправи.

По-скоро ИИ ще е съпорт. Дали ще аутсорснеш към Индия/Африка или ще е ИИ няма разлика като качество. А и вече си имаме RAG и knowledgebase с ИИ с достъп до API-a и wp-cli функции за почти всичко.

Аз мисля, че до съпорт не би трябвало да се стига. За мен това е KPI дали сме си свършили работата добре. Ще ни трябва някоя UI/UX легенда да го изгради.

Леля Ненка може да я сложим на план, с който няма как да счупи сайта си. На принципа на wordpress.com и Vercel. Имам го планирано това. Даже има тема от преди 2-3г. тук във форума, когато си търсих човек да ми изкоди уеб сървъра със sqlite имплементацията.

3) поне един примерен сайт с Уукомерс - да има какво да видят, тестват хората.

Освен да интегрирам нещо като плейграунда на Wordpress https://wordpress.github.io/wordpress-playground ?

Като потръгне бих ребрандирал на OnlyPress, над 5к е, ма ще падне до 3. :D

Ето пример за сервис вместо съпорт, където ако контролния панел има подходящи възможности според мен е доста по-удобно. Човека през седмица си забравя паролата. 🤷‍♂️

Screenshot 2026-03-13 at 20.26.13.png

Ta, реших да му направя малка quality of life промяна. Преди бутона "go to wp admin" водеше към domain.com/wp-admin по хакерски начин и понякога се чупеше сесията. :hankey:

Сега има два варианта:
- Бутона за "go to wp admin" логва без парола. Този път правилно имплементирано.
- В секцията за сигурност има опция да се променят парола и email пак по същия начин.

Горе