Нещо от мен. Не е напълно завършено, но съм на финалната права.
Общо взето е алтернатива на Datadog, New Relic, AppDynamics и др. Ще се пуска с тогъл, защото все пак добавя латентност и е по-скоро за дебъг. Ще работи за всички планове без Spark.
Позволява да се анализират сайтовете, да се види точно коя добавка, тема, заявка колко ресурси заема, дали и бави и т.н. Ще вкарам да "вижда" и крон задачите, които вървят към потребителя на клиента.
С други думи искам да го няма абстрактното "Защо сайта ми е бавен!?!??!!?".
Нещо, което винаги ме е бъгвало - може да се прави анализ спрямо промени в сайтовете и да се търси корелация. Т.е. ако преди Х дни е минал автоматичен ъпдейт на плъгин Y да се види дали се е отразило в перформънса.
Дава значителни предимства пред алтернативните решения. Например данните не хвърчат към трети страни за анализ (важно за GPDR и разни сертификати), по-малко овърхед, защото е вградено в самата хостинг платформа и най-важното пуска се с един клик без допълнителни библиотеки или апликации.
Ще опитам идните дни да кача демо с реален Woo сайт с повечко трафик и активност. Този е тестов на лаптопа ми няма достатъчно данни за да направи по-интересни графики/статистики. Мързи ме да симулирам всичко.
Имам още доста работа преди да го пусна за потребителите де. Алгоритъма за засичане на конфликти с добавки е

. Абстрахирайте се от дизайн, икони, бутони.
Ако някой има идея за интересен параметър или KPI за перформънс ще се радвам да разгледам за да го имплементирам.