WordPress Gutenberg срещу Classic Editor: Кой от тях повишава ефективността на работния процес?

assim

New Member
За тези, които управляват сайтове с голямо съдържание или клиентски проекти, открили ли сте редактора Gutenberg, за да подобрите работния си процес на публикуване в сравнение с класическия редактор? Докато Gutenberg предлага блокове и визуална гъвкавост, някои все още се кълнат в простотата на класическия интерфейс. Любопитни сте да разберете как се подреждат вашите преживявания, какви са плюсовете и минусите от гледна точка на ежедневната продуктивност? Нека споделим прозрения!

Последно редактирано:
Според мен в 90% от случаите потребителя така или иначе ползва билдър от сорта на Elementor и т.н., което прави Gutenberg излишен. Аз лично все още ползвам класическия редактор, точно поради тази причина. За мен има много какво да се желае от Gutenberg UX. Не знам как някой би могъл да си повиши ефективността на работния процес при този layout и подредба на на функционалности. Единственото предимство което съм чувал в полза на Gutenberg е по бързият уебсайт. Не съм го тествал лично.

Класическия редактор за новинарски сайт и сайт с редакторски достъп на хора без технически познания. За 1 мой сайт ползвам Gutenberg, но плюс Elementor за оформяне на началната стр., за да съм наясно с тоз Gutenberg как се развива, иначе препочитам класическия редактор определено

Горе