Yandex.ru - търсене, оптимизиране, работа, използване

Как търси Яндекс търсачката, как да се оптимизира? Въобще как да се работи с Yandex.ru и как да се използва?

Днес, предизвикан от една статия на колегата тео - SEO НЕ Е САМО ПЪРВО МЯСТО В GOOGLE!, реших да си инсталирам на Хром-а добавката за търсене чрез Яндекс. Имам доста самонакачулили се търсачки в браузъра ( ще речеш, че е ходил по жени и се е снабдил с всякакви "сувенири" от това :( ), но Яндекс се оказа, че нямам.
Бодна се маймунката и реших да го потормозя. Първо му дадох думата, по която смислено се класирам добре при гошо - домати. Класирам се добре по доста думи, макар сайта ми да има нужда от сериозна работа по него, но тази от смислените ми е любима. Ударих на камък. В топ 100 ме няма. За сметка на това на първа позиция се мъдри domati.ru - Мы строим Дома из Бруса.
Реших да му дам рядката дума Вискяр. Село Вискяр си излезе на първа страница без проблем. Домейна вискяр.com не се вясва никъде.
Но! Поддомейна снимки.вискяр.com, където ми е фотогалерията, е индексиран вероятно на 100 %. В дясно се мъдри аватара ми, дето го ползвам за лого засега, и текст "«Вискяр» в картинках".
Има и някои други снимки в този линк - например, качената снимка от dimitar_ak на чери домати в темата "За птиците и природата" в predpriemach.com, която е споделена от zajenata.bg.
Та поддомейна ми със снимките е индексиран, а домейна, поддомейна за доматите, и всичко останало тъне нейде.
Това си е и пример, че поддомейн се възприема като отделен сайт.

После му зададох да търси "първо място в Google" - резултатите за мен са повече от странни! След първия смислен резултат, следват две позиции за google.ru, и нататък са резултати с преведената на руски фраза - "первое место в Google".
 
Повишаване на Tic - Yandex

без да съм специалист
оставам с впечатлението че на онзи пазар играе много дебело купуването и продаването :) в което лошо няма защото уебмастърите печелят по добре...

това ако не си силен натурален сайт...

Предприемач получава едва по няколко сърча от яндекс, не е популярна за бг ама на руския пазар мисля че държаха над 60%
 

Горе