YouTube Partner програма

kuzmanin

Member
Отвори се една тема за тази програма на youtube се оказа, че България още не била приета в нея.
На мен ми изпоратиха покана да стана партньор и на кратно ще опиша как стана тази работа, за да знаят колегите и да не се разпиляваме в различни отговори.

Моят сценарий до момента:
1. СЪздадох си акаунт в gmail преди 3-4 догини
2. Преди около 1 година този акаунт го регистрирах и в youtube
3. Качих около 20-тина клипчта и ги сложих в един сайт на английски
4. В рамките на около 1 година генерираха около 60 000 views
5. 2012 април месец ми се появи една зелена линия в youtube акаунта, в която пишеше, че ме канят да стана patner и да споделяме рекламните печалби при излъчването на видеата.
6. Линкнах си adsense акаунта, който е в друг gmail email. Тук известно време (1 ден) стоеше един странен статус на отказано одобрение, но се оказа че статуса е pending review.
7. Одобриха ми акаунта и след около2 дни се оказа че почти всички клипчета нямат право поради някакви причини да ползват споделяне на печалбите.
8. Попразрових се в детайлите по лицензите за ползване и влагане на различни неща във видеото и се оказа че правата за ползване и качане в youtube са доста оплетени. В общи линия всичко което влиза във видеото трябва да е или твое (да можеш да докачеш че си го правил) или да си го купил и да имаш фактура или да е под CC лиценз, който позволява commercial usage и промяна на съдържанието.

Това в общи линии е историята. Акаунтите са регистирани от България и адсенса е на фирма в България.
 
От: YouTube Partner програма

Здрасти, извинявам се че ровя в стара тема но мисля че това е точното място да попитам дали правилото за съдържание е така както си го мисля.

Значи ако в даден канал качваш ревюта/демонстраций на Android игри и програмки как вървят на даден модел телефон, пак ли има шанс да те приемат? Мисля че съм виждал YouTube партньори които снимат игри, монтажи и т.н.

Тъй като YouTube канала ми се рекламира в горе-долу популярен блог за даден телефон, имам поне 303,000 гледания на клипове общо и 418 абонати имам надежда че някой ден може да стана партньор. Знам че не е достъпно все още в България но основния въпрос ми е за съдържанието в клипа.
 
От: YouTube Partner програма

1. За ревюта на игри ти трябва писмено разрешение от издателя на всяка игра, която ще представяш в YouTube.
2. Трябва да качваш само клипове, съдържащи материали, които имаш право да ползваш и можеш да докажеш това с документи.
3. Клиповете трябва да са популярни. Всеки от тях трябва да го гледат поне няколко хиляди човека.
4. Изключително важно е да имаш много абонати за канала си. Всъщност това е първото нещо, което гледат модераторите, когато някой кандидатства за партньорската програма.
5. Може да те питат с какъв софтуер монтираш или записваш клиповете и ако е комерсиален трябва да докажеш, че си го купил и имаш лиценз да го ползваш.
 
От: YouTube Partner програма

преди около 3 месеца смениха политиката за partners. Сега всеки може да кандидатства, но има географски ограничения. Виж кои държави имат право да се join-ват, смени си локацията на акаунта и чакай да ти се появи покана за партньор в акаунта.

Когато те одобрят ти препоръчвам да махнеш всички видеа от монетаризацията и да ги пускаш едно по едно за одобрение. Ако в рамките на 5 мин. не ти го одобрят го махаш и след няколко дни пак го пускаш за монетаризиране. Така действаш докато не ти го приемат. Има опастност след време да ти пуснат ревю на някое видео и да го махната от програмата и изобщо от тубата, но това са нормални моменти и да не те притесняват.

Иначе колегата Test е обяснил какви са правилата при качване на видео от гейм нишата.
 

Горе