DropShipping ( Дропшипинг ) - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Благодаря за отговора!
Междивременно се убедих, че няма проблем за ранкването няколко сайта да са на един хостинг. Направих го по следния начин (малко импровизация, може да има и по лесен начин):
- намерих саит, който предлага даден продукт и е на челна позиция в Гугъл при търсене на този придукт.
- копи на номера за обслужване на клиенти и пейст в Гугъл - излязоха доста сайтове с различни домейни, предлагащи различни продукти. Очевидно всички те са на една фирма (лице).
- С WhoIS проверка ми даде еднакви домейн сървъри на няколко от тях ( не съм проверявал всички, защото бяха над 20, но нищо чудно всички да да на един хостинг)
- факт1: сайтовете са с еднакъв домейн сървър
- факт 2: сайтовете са на челни позиции в Гугъл
- факт 3 : сайтовете имат връзка помежду си (очевидно не пречи на ранкването)
- извод: е извода е ясен;

А относно телефонния номер, който Hostgator обещават, въпроса ми беше по скоро дали ще може да се пренасочи към мобилния ми в БГ примерно. т.е. дали реално ще ми е от полза. Иначе то е ясно че трябва да имам телефон за обслужване на клиентите. Всъщност и без това реших, че Бизнес плана на Hostgator е моят план, така че ще споделя на по-късен етап дали този телефонен номер може да се използва за конкретните цели и за качеството на връзката естествено.

п.с. сам се изумявам колко малко правописни грешки правя след толкова джим биийм на стефанов ден. Честито на всички Стефановци и Стефки
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Честита Нова Година на всички .
Изчетох темата от "кора до кора " :). Да нов съм във форума - ама на този пазар съм от...наближава година вече...
Та като гледам - въпросите се въртят все от това как се почва...
Ще споделя само собствения си опит .

1 - Може ли да се търгува без да имаш фирма - ДА !
2 - Може ли да се търгува без интернет сайт - ДА !
3 - Трябва ли ти американска фирма за да търгуваш в америка - НЕ
4 - Кое е най трудното в дроп шипинга - Да намериш тръстед дроп шипъри с наистина добри (разбирай ниски ) цени.
Първата работа на всеки който е решил да се занимава с този вид дейност е да си намериш свестни дропшипъри - е 99% ще са уоллселъри а не производители ама - в случая е важна цената на която ти предлагат стоките - а не дали те ги произвеждат. И понеже това е най трудното - всеки уважаващ себе си търговец - работещ с дропшип компании няма да си даде дропшипърите или ще ти даде такива дето отдавна ги е зарязал - това е пак от личния ми опит :).
Занимавам се основно с електроника - по точно 90% от продажбите ми са на GSM i PocketPCта. E тук там и по някоя навигационна система или ДВД комплекти за автомобили .
Нямам фирма в САЩ - ама съм работил с няколко и все още работя с една дропшип компания от там - е продажбите ми са епизодични - просто стоките им са такива...
Основно работя с дропшпъри от изтока - Китай , Тайван, Сингапур.
Най рисковано е с Китай - там и съм закопал повече от 2000 евро :)
99% от това дето е в инетернет от Китай е фейк - фалшиви са отвсякъде .
Производители е лесно да се намерят (китайски ) - но те работят основно само на едро. Примерно - имат минимални количества - 100бр от артикул.
Номера е да докопаш уоллселърите им :).
Фалшивите саитове на дропшипъри и уоллселъри са ...много е много слабо казано :) Ама вече дето се вика само като им видя сайта и са ми ясни. Е няма как - наложи се да се науча :)
Основно се позват по няколко признака:
1 - повечето са като дубликати един на друг - много си приличат само тук там по някоя финтифлюшка различна и друго име - даже някои не си правя труда да сменят и логото на "компанията" - една и съща емблема .
2 - много сериозен асортимент - от телефони и фотоапарати през плазми та до мотоциклети.
И ..... на пръв поглед цените им не са чак толкова ниски ( като сметнеш и транспотрните ...) НО ВИНАГИ ИМА - няколко артикула с екстремно ниски цени - кво ниски - направо убийствено ниски цени.
Примерно - Сони Ериксон Експерия Х1 за 86$ - как ви звучи :) Или ЙФОН за 74$...
Има разбира се и фалшиви сайтове - адски кадърно направени и... с по солидна визия да речем
3 - НЕ работят с ПайПал - на въпросите ми защо - отговора бе все един и същ - Защото те работели с много ниски комисионни 1- 2% - а ПайПал взема по 3% - Те си вземат и напред и назад процентите - и от този дето плаща и от този дето взема парите ...

Та - какъв е начина да "трасираш" пътеката - да ..провериш дропшипъра...
След всичките имейли и приказки - ( някои имат и онлайн оператор - и си чатиш с него ) - Правиш единична поръчка - и чакаш . Така се проверява и дропшипъра и времето за доставка - поръчвах ги до БГ.
Ако след поръчката получите имейл че "компанията" е променила фирмената си политика и вече могат да се поръчват минимум 3 артикула - въпреки че при договорките изрично сте питал за минималните количеста и са ви уверили че няама проблем и за една бройка - просто забравяте и дропшипъра и парите си .
Другия номер е по гаден - правиш 2...3 малки поръчки - всичко е ОК - и в един момент правиш една по голяма и.... нема никой .
Е така изгърмях аз. Е и част отидаха по "трасирането"
И няма полза от никакви оплаквания и имейли до CICA - China International Commerese Asociation
Е разбира се има и свестни китайци - ама докато ги намериш е веселба
Даже и едни ми пратиха курс - Как да търгуваме с Китай - занимателно четиво .
Ами много народ са - и може процентно мошенниците да са като на всякаде - ама като го сметнеш върху населението се получава една цифра.... :)
А в САЩ съм продавал през ебай - що ловджийски ножове заминаха за америката :) и 4 ИФОНа съм продал там :) -добри пари им взех ама свършиха при доставчика ми .
Говоря за истински ИФОНИ - не за реплики .
Та така с китайците - много добри кинти се правят ама и риска е сериозен.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Темата я проврявам от време на време.Последните съвети са добри а най-важното е,че без начален капитал и и поне 50% прежален няма смисъл да си губи човек времето.

офтопик:стефане повечето ти въпроси не са за тази тема и също са предъвкани в други ;)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Става ясно, че дропшипинга има няколко лица, т.е. няма строго определена форма. Може да се практикува чрез E-bay, може да чрез дропшипърски сайтове с елементи на афилиейт. Това, което описва E-business обаче изглежда най-професионално и рентабилно, въпреки че изисква повечко капитал и ходене по мъките в началото. Но разликата между неговата схема (със собствен сайт или верига от сайтове за различни продукти) и E-bay за мен изглежда като да имаш голям магазин и сергийка на голям пазар. Не твърдя, че една сергийка не може да реализира повече печалба. Но сергийката не можеш да я рекламираш по същия начин както магазина, а и на същия пазара на няколко метра от теб има много сергийки като твоята. Също така не зависи от теб дали утре сергийката ти ще е там. Все пак всеки сам си решава - всеки метод си има своите предимства, иначе нямаше да съществува.

Успешна 2010 на всички честни играчи!
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Това което писах по горе е валидно в следните случаи:
1 - При ...първоначално натрупване на капитала - както се вика :)
2 - Когато интернет заниманията ви не са основните ви доходи .
3 - Когато ..прохождаш в интернет търговията - като опит, като намиране на стабилни доставчкици и т.н.
Когато се ошлайфаш - тогава е време да се минава на по горно ниво - с инернет саит и всичко останало. Това правя и аз в момента.
Защото инернет бизнеса се крепи само на едно нещо - на ДОВЕРИЕТО!!!!!
Имаш ли доволни клиенти - вярват ли ти че си коректен търговец - половината работа е свършена . Другата половина е - техническата - доставчици, цени и т.н.
А за ди изградиш реноме - за да натрупаш Доверие - за да почнеш да си "Някой" в глобалния нет - без собствен саит не става.
Дай боже да достигнем нивото на е-бизнес :)
Защото с продажби през ебай или други портали ...
Как го сравни колегата - Молл срещу квартална бакалийка :) - Не срещу бакалийка ами срещу....Нищо
Щото - какво -имаш неква репутация ама тя си е ...локална - примерно само в ебай. Разбира се че и за там е важна - феедбака като тие кофти...
Айде нова регистрация.
Загубите които направих из Китай ги направих по следния начин:
Намирам стока на добра цена и която мога да пусна под конкурентните - правя поръчката - до себе си. И ЧАК след като я получа и се уверя в качеството и- че е това което е - тогава я пускам в продажба.
Това е задължително - при началното "трасиране " на пътеките с доставчиците.
И чак - когато сте сигурен в доставчика си - тогава може да почнат директните продажби.
Да - по този начин загубих пари - но и нямах нито една издънка с клиент.
Защото цялата стока минаваше през мен - и бях напълно сигурен че това което предлагам е точно това което ще получат и клиентите ми - другото е въпрос на калкулация - цена , транспортните до Бг - Между другото - никога не съм предлагал фрее шипинг .
Пример - поръчах - 3 броя HTC Touch Diamond - а ми дойдоха 3 броя китайски копия дето са с две сим карти и Ефирна ТВ - не че не ги продадох и тях - но я си представете че ги бях пратил на някой дето съм му взел кинти за истински Покет ПСта - и кога тези клиенти щяха да купят повече нещо от мен - въпреки връщането на парите и т.н.
Ей за тва говорим - за ДОВЕРИЕТО - докато не си изградите връзки със сигурни доставчици - просто риска да изгърмите е сериозен.
Още повече ако имате изграден уебсаит - излезе ли му кофти име - просто забравяте .. - е да де - Генерален ремонт на сайта - ново име ,нов дизайн и т.н - ама пак почвате трупането на доверие отначало - а загубеното време няма кой да ви го върне.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

kliment66 може ли да пратиш координати за връзка,бих искал да те питам някой неща.Ето мейл[email protected]
Извинявам се за спама но се оказа че трябва да имам поне 5 поста за да пращам и получавам лични съобщения.
 
От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

За много години на всички. Успешна нова 2010 година
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Дано е успешна,но току що получих писмо че не могат да ми направят ITIN без да съм гражданин на щатите,а без него пък не можело да се извади бизнес лиценз
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Дано е успешна,но току що получих писмо че не могат да ми направят ITIN без да съм гражданин на щатите,а без него пък не можело да се извади бизнес лиценз

Точно ама точно ОБРАТНО. Ако СИ гражданин на USA НЕ МОЖЕ да имаш ITIN. Защото имаш SSN като американски гражданин. Ако не си гражданин на щатите може да имаш САМО ITIN. Нещо много ама много бъркаш нещата.
Да видим какво казват на официалната страница на IRS по въпроса кой има нужда от ITIN:

Who needs an ITIN?
IRS issues ITINs to foreign nationals and others who have federal tax reporting or filing requirements and do not qualify for SSNs. A non-resident alien individual not eligible for a SSN, who is required to file a U.S. tax return only to claim a refund of tax under the provisions of a U.S. tax treaty, needs an ITIN.
Examples of individuals who need ITINs include:

Non-resident alien filing a U.S. tax return and not eligible for a SSN
U.S. resident alien (based on days present in the United States) filing a U.S. tax return and not eligible for a SSN
Dependent or spouse of a U.S. citizen/resident alien
Dependent or spouse of a non-resident alien visa holder

Така че понеже не си гражданин на щатите могат да ти направят САМО ITIN.

Просто чети. Много и много сериозно:
http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96287,00.html#who

Успех.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Договарянето с производителите е най добре да става с мейли. така имаш черно на бяло всичко което сте се договорили. Понякога клиентите звънят на пожар и трябва да се говори. За това си има Skype. Да - от скоро работя с екип зашото не е за сам човек работа и както казваш "ако нямаш време за личния си живот се обезмсмисля всичко" Но няколко години работех напълно сам. Ама почнах сам да си приказвам и...
Зачетох се тук из форумите...заинтересувах се къде продаваш ти и какво продаваш.Аз започнах в Ибей,има шанс да се докарва нормален доход дори и без да се работи нормална работа,но проблема е че трудно се намират сериозни хора за бизнес.Ще се радвам да обменим малко инфо
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Здравейте , аз също изчетох всичките 450 мнения за около 4 - 5 часа и се изкефих максимално на хората в този форум . Имам чуството , че не сте българи . Свалям Ви шапка .
Относно дропшипинга - много интересно ! Вече съм мераклия дето се вика . Порових се за направата на е-магазин в един сайт , но ми се стори малко скъпичък 720 евро + още 250 евро за нещо допълнително , та отива на хилядярка. Някой ще препоръча ли нещо по така ... евтино . Неприятно ми е когато става въпрос за бизнес и търся нещо за "без пари" , но кризата ме върна в 1-ви клас ... Трябва да се почва от нула. А , само да кажа , че съм начинаещ в тази област.
 
От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Точно ама точно ОБРАТНО. Ако СИ гражданин на USA НЕ МОЖЕ да имаш ITIN. Защото имаш SSN като американски гражданин. Ако не си гражданин на щатите може да имаш САМО ITIN. Нещо много ама много бъркаш нещата.
Да видим какво казват на официалната страница на IRS по въпроса кой има нужда от ITIN:

Who needs an ITIN?
IRS issues ITINs to foreign nationals and others who have federal tax reporting or filing requirements and do not qualify for SSNs. A non-resident alien individual not eligible for a SSN, who is required to file a U.S. tax return only to claim a refund of tax under the provisions of a U.S. tax treaty, needs an ITIN.
Examples of individuals who need ITINs include:

Non-resident alien filing a U.S. tax return and not eligible for a SSN
U.S. resident alien (based on days present in the United States) filing a U.S. tax return and not eligible for a SSN
Dependent or spouse of a U.S. citizen/resident alien
Dependent or spouse of a non-resident alien visa holder

Така че понеже не си гражданин на щатите могат да ти направят САМО ITIN.

Просто чети. Много и много сериозно:
[URL]http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96287,00.html#who[/URL]

Успех.
Така е,аз им научих законите вече наизуст.Бях си платил ITIN,бизнес лиценз и разрешително за препродавач на сайта на бизнеснейм.ком.Получих писмо след 5 седмици чакане от IRSче последната ми стъпка е да им дам документ със снимка и адрес в щатите.От фирмата посредник ми казаха че нямат вина че са ме одрязали и сега ми връщат парите за лиценза и разрешителното.За итина не ми ги връщат защото те си били свършили от тяхна страна работата.Сега ще подавам във оня сайт,който ти ми прати на личен.Дано там стане.Ако не стане и там не ми остава друго освен да регистрирам някой от щатите като съдружник и той да има достъп до всичките ми сметки после.
 
От: От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Така е,аз им научих законите вече наизуст.Бях си платил ITIN,бизнес лиценз и разрешително за препродавач на сайта на бизнеснейм.ком.Получих писмо след 5 седмици чакане от IRSче последната ми стъпка е да им дам документ със снимка и адрес в щатите.От фирмата посредник ми казаха че нямат вина че са ме одрязали и сега ми връщат парите за лиценза и разрешителното.За итина не ми ги връщат защото те си били свършили от тяхна страна работата.Сега ще подавам във оня сайт,който ти ми прати на личен.Дано там стане.Ако не стане и там не ми остава друго освен да регистрирам някой от щатите като съдружник и той да има достъп до всичките ми сметки после.

Виж сега..... НИкак не си на ясно и не е правилно това което правиш. Никой няма да ти даде ITIN сега колкото и на когото да плащаш. Просто защото си има закони и правила КОГА се дава ITIN.Няма смисъл да знаеш на изуст законите когато ВСИЧКО го пише в една единствена страница на IRS. Аз вече ти я пратих. Айде пак да видим ЯСНО и ПРОСТО какво пише на тази страница:
http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96287,00.html#when

When should I apply for an ITIN?
You should complete Form W-7 as soon as you are ready to file your federal income tax return, since you need to attach the return to your application.

Какво по ясно от това? ITIN можеш да искаш САМО като има повод (не ей така по принцип) а повода е подаване на данъчната декларация. тоест данъчната декларация се прикрепя към W-7 формата. Само форма W-7 без данъчна декларация не става. Така че на теб ITIN НЕ ТИ ТРЯБВА. Молба за ITIN подаваш с ПЪРВАТА даначна декларация и тогава ти дават ITIN-a.

Така че остави законите - чети в страницата на IRS - всичко е много ясно.
 
От: От: От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Какво по ясно от това? ITIN можеш да искаш САМО като има повод (не ей така по принцип) а повода е подаване на данъчната декларация. тоест данъчната декларация се прикрепя към W-7 формата. Само форма W-7 без данъчна декларация не става. Така че на теб ITIN НЕ ТИ ТРЯБВА. Молба за ITIN подаваш с ПЪРВАТА даначна декларация и тогава ти дават ITIN-a.

Така че остави законите - чети в страницата на IRS - всичко е много ясно.[/QUOTE]

Аз не съм си измислил че ми трябва ИТИН.Искаха ми го за да ми направят бизнес лиценз за да го ползват вместо SSN и за да го получат ми дадоха да попълня W-7
 
Последно редактирано:
От: От: От: От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

За бизнес лиценз вместо SSN ти трябва EIN а НЕ ти трябва ITIN. А EIN-а си получаваш след като направиш фирмата. Бизнес лиценза ти трябва за фирмата а ITIN-a Е личен номер (Individual Taxpayer Identification Number) за плащане на данъци, А EIN-a е бизнес номер. (Employer Identification Number)

така че с 2 думи - за Бизнес Лиценза ти трябва EIN-a.

Да се върнем за 3-ти път на страницата на IRS : http://www.irs.gov/businesses/small/article/0,,id=102767,00.html където отново МНОГО ясно е казано:
This EIN is your permanent number and can be used immediately for most of your business needs, including opening a bank account, applying for BUSINESS LICENSESS, and filing a tax return by mail.

Оставам с впечатление че който ти прави там нещата хабер си няма за какво става дума. Това са елементарни неща - и както виждаш, добре обяснени на страницата на IRS. Можеш и сам да си ги прочетеш и да им кажеш и те да ги прочетат
 
Последно редактирано:
От: От: От: От: От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

За бизнес лиценз вместо SSN ти трябва EIN а НЕ ти трябва ITIN. А EIN-а си получаваш след като направиш фирмата. Бизнес лиценза ти трябва за фирмата а ITIN-a Е личен номер (Individual Taxpayer Identification Number) за плащане на данъци, А EIN-a е бизнес номер. (Employer Identification Number)

така че с 2 думи - за Бизнес Лиценза ти трябва EIN-a.

Да се върнем за 3-ти път на страницата на IRS : [url]http://www.irs.gov/businesses/small/article/0%2C%2Cid%3D102767%2C00.html[/URL] където отново МНОГО ясно е казано:
This EIN is your permanent number and can be used immediately for most of your business needs, including opening a bank account, applying for BUSINESS LICENSESS, and filing a tax return by mail.

Оставам с впечатление че който ти прави там нещата хабер си няма за какво става дума. Това са елементарни неща - и както виждаш, добре обяснени на страницата на IRS. Можеш и сам да си ги прочетеш и да им кажеш и те да ги прочетат

Последно се свързах със сайта който ти ми даде.Аз имам ЕИН и им го давам за бизнес лиценз.Те ми казват така:Delaware uses the FEIN assigned by the Internal Revenue Service.
Аз им казвам че имам само ЕИН и те ми казват че не може ЕИН трябвало ми ФЕИН .Полвината сайтове в интернет казват че това е едно и също нещо а другата полвина че са две различни неща.Обаче за заявление за ФЕИН ми искат преди това ИТИН.Мога да ти препратя имейлите си ако не вярваш всички ме въртят в един лабиринт.Сега писах на IRS да ги питам кое какво е как мога да го извадя и кое става без посредник.Защото в тяхния сайт например са написали че заявлението за ИТИН трябва да се подаде от опълномощени от тях лица.А за това ФЕИН нищо не пише.Само в един сайт намерих подробно описано:
Best Answer - Chosen by Voters

FEIN = Federal Entity Identification Number
EIN = Employer Identification Number

FEIN are numbers for shells and organizations that have no employees. EINs are for people, corporations and other businesses that will have employees (thus subject to withholding, Social Security, etc.)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

В ИРС пише нещо което го препратих на тези дето ми искат ФЕИН и чакам сега отговор
[url]http://www.irs.gov/businesses/small/article/0,,id=98350,00.html[/URL]
An Employer Identification Number (EIN) is also known as a Federal Tax Identification Number, and is used to identify a business entity. Generally, businesses need an EIN. You may apply for an EIN in various ways, and now you may apply online. This is a free service offered by the Internal Revenue Service. You must check with your state to make sure you need a state number or charter.
И сега чакам отговор,ама да не си остана само с чакането
 

Горе