АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Aз не съм те обиждал, нито съм искал да провокирам агресия брача србине. Просто не се съгласих с тезата:


Нормално е един народ, който деситилетия бил подтискан, унижаван и сърбизиран, като дойде видовден да поиска отплата.

И тия горните ти ги казвам, щото съм говорил със средностатистически хървати по въпроса. Нали съм любознателен и контактувам с хора от цел свет.

ОК, извинявам се от моя страна. Не ми хареса, разбира се, че ме отпрати да уча история при положение, че не казах нищо лошо (за мен да видя представители на балкански народи заедно е светъл знак), но пък и можех да превключа на по-бавна предавка.

От друга страна, разговорът ни бе идеален пример за ескалация в международното положение. Та понеже поде сравнение с Русия и Украйна, (като отмъщение заради "балканския ми анализ") ще отговоря.

Да, приликата е много голяма и лостовете за влияние и манипулиране са си същите. Разликата е само в това, че единият бабаит (доста як, BTW) не иска да скача върху масата и да се бие със съседа си, само защото съседът е в еуфория от безплатните снимки от циците на негова евро-обожателка. А се опитва да го вразуми с добро (без значение, че оня мета чаши в двора му и го пцуе)

И докато все още мислите на съседа се цепят между украинци, укри, бандеровци и опълченци, то ще се търси някакъв начин развеждащото се семейство на съседа да се раздели с възможно най-малко загуби за самия него. Съсед е все пак.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Няма проблем, форумните кавги не са ми по вкуса. Иначе много паралели могат да се направят, но пък и нещата не са съвсем така. Колкото до сдобряването, това че са се събрали по 5 човека доброволци, за съжаление е далеч от истинско братство между сърби и хървати.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Току що американските спецслужби се изказаха официално (не броя предишните глупости с "доказателствата" от ютюб и фейсбук):

"Не разполагаме с доказателства за връзката на Русия с катастрофата на Боинга".

И на том спасибо... Сега остава да се премине на ниво 2. А кой, всъщност, има връзка с катастрофата на Боинга?

Припомням какво са имали Щатите по това време там: (военен спътник, ауакс в Полша, ауакс в Румъния, aegis в Черно море + нато бази в Полша, Румъния и България). Достатъчно е за засичане дори на рошава гарга. Няма как да не знаят.
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Припомням какво са имали Щатите по това време там: (военен спътник, ауакс в Полша, ауакс в Румъния, aegis в Черно море + нато бази в Полша, Румъния и България). Достатъчно е за засичане дори на рошава гарга. Няма как да не знаят.

Явно пак китайците са пробвали "ново" оръжие, на Чичо Сам не е наясно дали са им помогнали руснаците, или пък марсианците....
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Как се прави пропаганда в българска онлайн медия, направо като по учебник:

Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.


Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

:-o
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Как се прави пропаганда в българска онлайн медия, направо като по учебник::-o

Сетих се за измамата с химическите оръжия на Садам,после аллах-акбаровците в Сирия използваха химическо оръжие и САЩ се опитаха да припишат вината на Асад,но не успяха.Сега се прави същия опит за приписване на вина на опълченците в Донбас,но вече никой не им вярва :)
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Изкуството да се плямпа над 20 минути без да се отговори конкретно на нито един журналистически въпрос и да не се представи нито едно доказателство:

[video=youtube;9BiDnoUUIFM]http://www.youtube.com/watch?v=9BiDnoUUIFM[/video]

P.S. преведено е на руски, но ако на някого му е по-достоверно и по-удобно в оригинал на английски - ютюб е претъпкан с тази американска пресконференция.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сбра се тежката артилерия по Русия-24 (пилоти, спецове, бивши главнокомандващи във ВВС). Поне половин час ще обсъждат.

Онлайн в момента ТУК
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ако


Като казваш Бразилия, би трябвало да знаеш че е в БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка). Ако направят една обща нова валута в брикс, то тя спокйно ще може да се пласира в тези страни + много други страни ще започнат да я приемат. Така че ако аз си купя от тази валута, ще мога да я използвам в държавите от брикс + много други които постепенно ще започнат да я приемат в банките и чейнджовете. Разплащанията между тези държави също ще са в тази валута. Няма да споменавам и Иран и други страни.
Просто хипотетичен вариант :)

И какво ще ми кажеш че долара няма да потъне ли?!


Както сам си казал - вариантът ти е хипотетичен. Демек и ти не вярваш, че ще стане. :lol: :lol:


Лично аз не виждам това как ще стане.


Европа успя да въведе Еврото с триста зора и още има хора, които не го искат. Европейския съюз като цяло е по-голяма икономика от САЩ (но не всички страни са в Еврозоната).

Та след като такава голяма част от Света мина към Еврото - прогнозите пак бяха за край на Долара и господство на Еврото. Но не стана - Доларът продължи да е номер 1.

Чисто хипотетично дори и БРИКС да направят тяхна си валута - то сбора на техните икономики са доста по-малки от ЕС икономиката. Да ще намалее използването на долара, ама няма да е края му.


Демек щом Еврото не можа да събори Долара, то едва ли скоро време ще се появи друга валута, която да го събори. Още повече че не се очаква в близките 10-20 години появата на нова подобна валута. За справка Еврото е планирано 1992 год, през 1999 влиза електронно - демек можеш да си отвориш сметка в Евро в банките и да правиш преводи в Евро, но нямаше хартия (аз съм имал такава Еврова сметка - без да има хартия). От 2002 влиза и хартията. Демек 10 години планиране и работа за да се въведе.


Евентуално китайската икономика има шанс да изпревари американската икономика и съответно юана да замени долара. Сигурно ще видим Китай като номер 1 в чисто икономически план. Но юана като валута номер 1 - едва ли ще доживеем видим.


Така че всякакви опити долара да бъде изместен като валута номер 1 в краткосрочен (10-20 год) или средносрочен план (30-50 год) са напълно смешни и несериозни. Освен ако няма някакви катаклизми - но те няма как да се предвидят.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Виж, никой не очкава тук да четем руски / нищо че реално е старобългарски/
Като пускаш нещо, поне си прави труда да превеждаш / това е принципно насочено/

Както за руски, така и за английски материали.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Виж, никой не очкава тук да четем руски / нищо че реално е старобългарски/
Като пускаш нещо, поне си прави труда да превеждаш / това е принципно насочено/

Както за руски, така и за английски материали.

Виж, не съм виновен, че не знаете езици (все пак е даден линк към статия, написана на един от основните международни езици на ООН и на 5-то място в света по разпространение, а не на румънски) а и едва ли очакваш да си правя труда да превеждам над 10000 символа текст специално за теб и специално за този форум. Това си е твой проблем - не мой. Дал съм линк, а не съм изтипосал цялата статия тук.

Докладът е интересен и би заинтригувал всеки специалист. Като не разбираш - пропускаш и отиваш да пиеш по бира у некое люлинско кафе. Който разбира и на когото му е интересно - ще го прочете - никой не те насилва. Ще седиш и ще чакаш да ти го преведе някоя българска медия (ако го преведе, разбира се, което ме съмнява). Google Translate също няма да ти помогне, тъй като не е просто някаква новина - докладът е доста аналитичен и Гугъл не би могъл да направи достоверен и понятен превод.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз мога да чета както на английски, така и на руски.
Както посочих това ми е принципно мнение и съм го показвал и при материали публикувани на английски.

Можеше да вметнеш едно кратко резюме на бг език.
Но все тая.

До сега четох новини, че правителството на Украйна се разпаднало. То е ясно защо, Кличко и Свобода избягаха от отговорността за сваления самолет. Яйцето и то бяга..

Интересно Порошенко до кога ще се задържи, дали ще сложат по-промити мозъци за правителство? И Американците до къде ще стигнат с наглостта си?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Прочети доклада и направи резюме тук, като си толкова способен. Дори и да имах толкова свободно време - не мога, тъй като всяко изречение в този доклад е важно за целия свят - няма слаби или ненужни фразеологии.

Всяка статия в оригинал е от полза за четящите. Не копипейст в темата, разбира се, за да не дразни останалите с брой символи.

Питаш ли ме мен какво ми е като съм публикувал статия на 14 юли, а след това я виждам тук на 24 юли, преведена на български, орязана и направена на дармадан от някой забързан преводач?

Оригиналът си е оригинал. И когато става въпрос за основни езици в Европа (английски, испански, руски, немски, френски) не виждам нищо лошо в това хората да имат достъп до първоизточника.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Турският султан от едно време разбра. Но сега се налага запорожки казак да пише писмо и до украинците.

1406234264_image001.jpg
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Има доста хора по света, които се притесняват от започването на поредната Световна война. Аз съм сред тях - от половин година си шлайфам испанския дори, за да се адаптирам по-лесно в Латинска Америка, когато стане напечено в Европа.

За такива като мен Андрей Песоцки си е направил труда да посмали напрежението в статията "Не се плашете от Третата Световна".
 
От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Харесва ми и тактиката на опълченците спрямо укрите - не избиват всички. Това води до шашкане и писма във вражеския лагер.

От една страна, между укрите се срещат и украинци (мобилизирали ги набързо и ги пратили под страх от наказателно преследване на фронта). Кофти е да колиш тези неопитни клетници, които не винаги имат възможност да дезертират.

От друга - когато оставиш живи, които да се върнат с реална информация, то това действа много по-силно, отколкото която и да е медия. Паниката нараства. Чингис хан, например, винаги е оставял подобни коридори, тъй като това е разлагало морално противника.

39_706c10b974e7b2d0d65d40e0687b40e6.jpg
 

Горе