АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ивайло не изпростявай като Амона. Руския език се разбира лесно, дори и да не си го учил около 70% от статиите ще ги разбереш.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ивайло не изпростявай като Амона. Руския език се разбира лесно, дори и да не си го учил около 70% от статиите ще ги разбереш.
4 години го учих и пак не го разбирам. Плохъ туй пък какво означава?
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ликовете водят към сайт на маймунски?

Те не са за прости циганета, а за тези, които търсят по-пълна информация. То и темата като цяло е за хора, които могат да мислят. Не мога да разбера твоето участие в нея, виждам само един реален вариант. Ако участваш в нея, за да наричаш руснаците курвари, то може би се надяваш някой руснак като мен да отговори симетрично и да нарече българите курви. Което да доведе до обиди между руснаци и българи, докато казанлъшкото мангалче се хили как е успяло да ги скара.

P.S. И не би било зле да научите правилата за множествено число на женски род в българския език заедно с оня троглодит, дет се къпе в леген:
блядь - курва
бляди - курви
блядове - курвари
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Страничка,с гербери и соросоиди и безмислено да спориш,докато някой ги подпира отзад(къде с ръка,къде с друго) ще си повтарят опорните точки,без да изслушват ответната страна,задават си въпроси и си отговарят сами,а когато им зададеш неудобен въпрос,извън покритието на опорните точки,започват да те обиждат,да те рипортват на админите и изместват темата на въпроса.Едно поздравче от мен :)
https://vk.com/video218237136_168094853?og=1
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сега е момента да се инвестира в бизнеса с каляски!

6 августа официальный представитель Европейской комиссии в Германии Рихард Кюнель заявил, что Европейский союз готов запретить самолетам российских авиакомпаний совершать полеты над Европой, если Россия запретит рейсы европейских авиакомпаний над Сибирью.

Москва-Берлин-Париж с каляска, както през 18-ти век. :D
Екологично и географски-познавателно.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Сега е момента да се инвестира в бизнеса с каляски!



Москва-Берлин-Париж с каляска, както през 18-ти век. :D
Екологично и географски-познавателно.

Всъщност, Русия ще стигне до най-лошия вариант и ще забрани транзитните полети над Русия за западни превозвачи, ако ЕС забрани полети над ЕС за руски превозвачи. Дотогава само ще смени вход-изход.

Иначе от гледна точка на руските превозвачи това ще е идеален вариант (ако ЕС направи и тази глупост) Европейските такси са високи, а страните са нагъчкани една до друга и разстоянията са много малки. Руснаците ще пътуват до страните от ЕС с други превозвачи, но какво да правят западняците, на които се налага да пътуват до Токио, Сеул или Шанхай? Едно са 2-3000 километра, а друго са над 10000. Естествено, че цените на руските, турските, китайските и други превозвачи до източноазиатските страни ще станат в пъти по-изгодни, отколкото на западните авиакомпании и пътниците ще предпочитат тях..
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В това надцакване май засега русия печели.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Резултати от контрасанкциите, ден първи:

  1. ЕС обеща да подкрепи губещите страни с 400 млн. евро.
  2. Потребителите в страните от ЕС са доволни от контрасанкциите, тъй като очакват рязък спад на цените на селскостопанската стока по магазините, вероятно дори под себестойността им (поради свръхпредлагането от отказаната от Русия продукция)
  3. Акциите на някои руски компании за хранителни стоки скочиха с над 40% на борсите.
  4. Турция изпрати делегация за подписване на търговски споразумения за внос на селскостопанска продукция при условията на разплащане в национални валути (рубли и лири)
  5. Сьомгата от фермите в Норвегия (не е в ЕС, но подкрепи санкциите на ЕС) приключи. Ще бъде заместена с руска сьомга, която е дива, по-скъпа поради тази причина, но и по-вкусна и полезна.
  6. Финландските тирове бяха първите потърпевши. Връщаха обратно дори тези, успели да влязат в митническата зона, но не успели да пресекат руската граница.
  7. Шпротите и млечните продукти на прибалтите засега си остават у тях, докато намерят друг пазар. В ЕС не искат нито шпроти, нито мляко.
  8. Германия и Франция засега се държат достойно. Мрънкат под сурдинка, но все още не обявяват официално загубите.
  9. Бразилия, Уругвай и Чили увеличават двойно експорта в Русия (предимно говеждо, кафе и банани).
  10. Пилетата от САЩ вече няма да могат да радват с големината и хормоните си руските потребители.
  11. Австралия заплаши с още по-големи санкции. Вероятно ще накаже руснаците с липса на австралийско вино и забрана за посещаване на операта в Сидни.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

... Допълнено към ден първи:

12. Цените на плодовете в Гърция рухнаха. Гърците искат компенсации от ЕС и смятат, че руското ембарго заплашва не толкова със загуби, а дори самото съществуване на производителите в региона. Околните на Гърция пазари не могат да поемат толкова стока. Гърците се надяват, че контрасанкциите няма да засегнат зехтина и маслините.

13. Освен американските, провиснаха шии и полските пилета.

14. Руснаците започнаха да оценяват и харесват контрасанкциите като се надяват да продължат по-дълго. Повече в статията "Санкциите на моята мечта" на блогъра Максим Акимов.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да се върнем към Украйна.

5000 украински военни, заклещени от опълченците в Южния котел, най-накрая получиха помощ от хунтата (във вид на насрещен удар, пробил временен коридор) и 1000 от тях се измъкнаха. Вероятно, ще разкажат на всички какво са преживяли и за лъжите на киевската хунта, определила загубите на 400 човека.

Цялата техника обаче бе изоставена на място. Освен танковете, опълченците се сдобиха и с 16 установки "Град", които вероятно не след дълго ще бъдат насочени не към мирни граждани в градовете както досега, а към целта, за която са създадени - премахване на военни подразделения в открити местности. При това положение е препоръчително украинските войници да се самопрострелят в крака в близките ден-два и да се надяват на помощ в някоя болница (може и руска) пред това позициите им да бъдат буквално изпепелени.

А това видео с минохвъргачката показва защо Националната гвардия е ползвала оръжието си толкова неточно и е целила предимно училища и болници - явно са били или пияни или надрусани:

[video=youtube;6GOjEUZJX7w]http://www.youtube.com/watch?v=6GOjEUZJX7w[/video]
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Защо Европа се държи като придатък на САЩ?

Защото си е придатък и много трудно може да се измъкне от статута си на американска колония. Не че европейците не искат, но са подчинени на американските управляващи както политически, така и икономически. В най-мощната страна на ЕС (Германия) още има окупационни американски войски. Правителствата се подслушват, а членовете им минават през одобрението на съответните "неправителствени организации". С част от напечеленото през двете световни войни САЩ кредитираха Западна Европа през плана Маршал, което подпомогна слабите следвоенни европейски икономики, но това създаде и много зависимости.

А ще става и още по-лошо, тъй като бизнесът не иска такова подчинение и ограничения в търговията, но правителствата на европейските страни са силно зависими, а общият център се състои от средностатистически мижитурки и бюрократи, заседаващи в Брюксел. При задаващата се обща свободна търговска зона със САЩ силните икономически държави на ЕС ще се окажат в същото положение спрямо мощните американски компании и интернационални корпорации, в каквото са бедните новодошли (България, Румъния) спрямо самите тях - ще бъдат изсмукани и ползвани само като потребителски пазари за пласмент на стоките на по-силните икономически производители. Без шанс да се измъкнат и да подпишат (без одобрение от американски политици и съветници) каквато и да е външна сделка, която би могла да ги измъкне от това блато.

Да не говорим в какво вече се превърна Южна Европа (Испания, Португалия, Италия, Гърция) в наши дни - безработицата е огромна, а жизненият стандарт рязко спадна.

Спасението на ЕС бе в икономически съюз Русия (писах тук преди за зона от Лисабон до Владивосток), тъй като Русия има огромен платежоспособен пазар, а в същото време разходите за транспортни коридори с Източна Азия щяха многократно да намалеят. Но европейците не успяха да проявят разум и воля, а след контрасанкциите каруцата се обърна за дълго време. Защото дори и да продължат само година, то през тази година позициите на европейските компании на руския пазар ще бъдат завзети от неевропейските им конкуренти (Латинска Америка, Азия, Африка) като в същото време самата Русия ще направи всичко възможно да подсигури импортозаместване чрез възможностите на собственото си селско стопанство в най-важната област при трудните времена, които очакват целия свят - хранителните продукти. Това че е един от най-големите износители на зърно не е достатъчно при положение, че само миналата есен в Подмосковието се родиха и изгниха такова количество ябълки, които можеха да изхранят не само цяла Русия, но и да се изнасят (а в същото време се внасяха полски ябълки). С плодовете и зеленчуците не е проблем, но трябва да се засили животновъдството или пък да се променят потребителските нагласи от говеждо месо към птиче. И по този начин ще има възможност да изчака по-спокойно 10-20 години, докато трае агонията на поредната самоубила се империя.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Хубаво е,че има такива български учени,току що прочетох това интервю:
http://ria.ru/radio_brief/20140808/1019283588.html

Нина Дюлгерова е умна дама, но точно поради това не разбира, че ЕС не е забравил, че зависи от Русия, а че просто наистина не е очаквал, че ще му бъдат наложени контрасанкции (които са съвсем логични за всеки икономист). Проблемът е на ментално ниво, а не на икономическо. Англосаксонските политици смятат, че са непогрешими и когато те налагат санкции, то те са правилни. Те не могат да си представят как така някой, който по определение винаги е грешен и лош в тяхното съзнание, може да им го върне (при това засега доста "деликатно", както се изрази Путин). И затова напълно искрено се изненадаха.

Малко са като във вица за двамата украинци, дето срещнали руснак на пътя.

- Аре да го пребием този москал, - предлага единият.
- Хайде. Но пък ако вземе той да ни набие? - отговаря другият
- Нас пък защо? - се чуди първият.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Може и да си споделял вече, но какво ти е мнението по въпроса за крим?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Може и да си споделял вече, но какво ти е мнението по въпроса за крим?

Като се научиш да пишеш Крим и Русия с главни букви и спреш да наричаш кирилицата "маймунски език", то може и да получиш конкретен отговор, измекяр нещастен.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Страна, коментираш някакви обсадени украински войски, но какво се случва в Донецк.
Града е обсаден изцяло и съвсем скоро украинците ще си го вземат.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Страна, коментираш някакви обсадени украински войски, но какво се случва в Донецк.
Града е обсаден изцяло и съвсем скоро украинците ще си го вземат.

Той е обсаден повече от месец. И през цялото това време е било много по-зле, отколкото днес. Защото досега укрите предимно убиваха мирни жители, а не се биеха с опълченците.

И словесната конструкция е грешна. Няма как "украинци да си го вземат", тъй като самите му жители са украинци и го защитават от военна хунта. Те първо искаха украинска федерация (абсолютно по същия начин днес я искат и унгарските украинци и русините в Прикарпатието), и чак след като хунтата нападна Донбас, решиха да искат Русия да ги приеме, а след това преминаха на вариант да създадат своя държава (Новорусия).

Кои са източниците ти на информация?

Ако е съобщението на Стрелков, то това е всеизвестна вече тактика. Хунтата превзе Червен лъч (Красный Луч) и наистина Горловка и Донецк са обкръжени от вси страни (според съобщението, което почват да цитират всички медии, а всъщност се оказва не точно така на практика). Обикновено ден-два след подобно съобщение украинските войници почват да се спасяват от опълченците в Русия.

Ето малко информация от ДНР и миньор в Красный луч (не твърдя, че е вярна, но поне живее или работи там):

Получилось уточнить ситуацию на фронте от наших источников в ДНР.

1. Красный Луч хунтой не взят, в городе идут бои, прорвались с юга от Миусинска. Ополчение подтягивает силы, чтобы очистить город и ликвидировать прорывающуюся группировку.
2. Сама высота Саур-Могила оставлена ополчением, хунта укрепляется на южном склоне, но занять саму высоту пока не может, идут тяжелые бои, активно работает артиллерия сторон.
3. Из Миусинска противника выбили, в пригородах идет зачистка. Основная причина прорыва, нехватка в глубине построения ополченцев противотанковых средств, в тыловых городах сидит в основном пехота с легким стрелковым оружием, которой тяжело бороться с прорывающимися танками.
4. Полного окружения Донецка нет, но прямо сейчас на коммуникациях идут напряженные бои. В случае поражения ополченцев в этих боях, оперативное окружение Донецка и Горловки может стать по настоящему реальным. Исход боев в ближайшие 2-3 дня будет иметь не только оперативные, но и стратегические последствия. Стрелков вполне правильно указывает, на нарастающую угрозу. Более точную информацию по Миусинску и Красному Лучу обещали дать чуть позже.

Сауо-Могила не взята и близко...в Красном Луче укры продвинулись до 160 шахты(это вроде как немножко)сейчас пришло подкрепление,укров начали выбивать,это на 15.00!!!
 
Последно редактирано:
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като се научиш да пишеш Крим и Русия с главни букви и спреш да наричаш кирилицата "маймунски език", то може и да получиш конкретен отговор, измекяр нещастен.
русия с главна буква?!?!?!
you-are-so-crazy-lol.jpg
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Обзор боевой ситуации от ополченца Прохорова, 9 августа 2014 г. 14:30 (мск).
Каратели в 5 утра обстреляли Донецк с использованием артиллерии и Градов. В 6 утра начались артиллерийские удары в г. Красный Луч. В районе Боко-Платоново г. Антрацит укры нанесли ракетно-бомбовый удар. Около 8:50 мск. снова стали обстреливать Первомайск и Ирмино. По поводу г. Красный Луч: вообще-то противник дальше 160 шахты не прошел, а в город идет подкрепление. Кроме связи там сейчас нет газа, света, воды. По городу нанесли авиаудар и обстреливают из артели. Там реально сложно. Кстати, насчет «взятия» украми Саур-Могилы — у укров очередной эпик фейл (провал). Это уже всем видно.
 

Горе