Бонус към поръчка в онлайн магазин - ваучери. Мнения и препоръки.

Имам онлайн магазин, който смея да твърдя е с доста добър дизайн. Погрижил съм се на магазина да не му липсва нищо, добър хостинг от около две седмици използвам и сертификат(ssl). Общо взето искам нещата да са направени както си трябва и брадна да се развива сериозно. С цел повече поръчки, а и с грижа за клиента искам да направя някакви ваучери, които да носят някаква изгода на клиентите ми. Идеята ми е следната.

Процентите които всички дават като отстъпка искам да ги давам под формата на ваучери, като да речем при поръчка над 100 лв. клиента да получава ваучер на стойност 5лв. Като с тези ваучери да може да пазарува отново при мен. Ще ви кажа и защо мисля да е така, а не с % отстъпка. Имам клубна карта на ЦКБ, която ми дава % отстъпка като зареждам на Лукойл. Та, ако заредя за 100 лв % ми се начислява в карта, не ми се приспада на момента. Тези 5 лв. няма да ги усетиш ако са ти моментна отстъпка, но след 10 зареждания ще имаш 50 лв. и ще можеш да заредиш за 50 лв.

Не се притеснявам, че в един момент някой може да ми поръча нещо за 200 лв. само с ваучери, защото клиента вече ще си ги е платил.

Ваучера

1. Да се направи дизайн и да се разпечата на кочан
- да има пореден номер
- по средата да е пунктиран за да може да се къса и да се дава само половината на клиента другата половина да остава при мен. Като и на двата отрязъка да има една и съща информация.
2. Да се направи един скрипт в който да попълвам име и номер на поръчката и да генерира случаен номер. След което това да го печатам на стоковата разписка която давам на клиента. Тук отново ще имам нужда от дизайн на ваучера.

Ще помоля за мнения и препоръки за да развия максимално идеята си.

Благодаря.
 
От: Бонус към поръчка в онлайн магазин - ваучери. Мнения и препоръки.

ваучерите на повечето сайтове за групово са просто некви цифри и няма смисъл да хвърляш пари за хартиени, просто намери програма да ти ги генерира и следи кой е използван и си готов
 
От: Бонус към поръчка в онлайн магазин - ваучери. Мнения и препоръки.

Идеята е готина и си е установена като практика до известна степен.

Само не разбрах защо наистина трябва да ги печаташ тези ваучери и да генерираш цифри и да късаш и ... :)

Като говорим за онлайн търговия, ваучерите не са нищо повече от низ от букви и/или цифри, което можеш да го генерираш автоматично при всяка поръчка.

Ако от сайта могат да пазаруват нерегистрирани потребители, можеш да им искаш мейл, на който да пратиш кода (ваучера), а за регистрирани потребители, може директно да им се зарежда като микро баланс в количката, примерно. :)
 
От: Бонус към поръчка в онлайн магазин - ваучери. Мнения и препоръки.

Ами сега в момента имам, който се регистрира за бюлетин получава код на мейла за 5% отстъпка и до сега нямам използван код. Мисля си че ако дадеш на клиента нещо готино направено ще го запази и използва. Нещо като с точките и тиганите в Кауфланд с тази разлика, че при мен винаги можеш да си купиш нещо полезно с натрупаните бонуси.
 
Всъшност и като брандинг и създаване на лоялност към магазина може да е да получава идея, да получават силно брандиран ваучер с поръчката за някаква стойност :)

това което ми хрумва като проблем е как ще въведат няколко поредни кода за да създаде нужния баланс а за нещо по-скъпо

незнам каквъв срипт се ползва магзина не може ли да се направи като виртуален баланс който да седи в магазина а с поръчката да им се напомня за наличието му :)
 
От: Бонус към поръчка в онлайн магазин - ваучери. Мнения и препоръки.

@coolice точно такава ми е идеята - "да получават силно брандиран ваучер с поръчката за някаква стойност ". Относно вкарването на кодове, не мисля да карам хората, просто в коментар към поръчката ще казват че плащането ще е с ваучери и така. Иначе магазина е магенто.
 

Горе