Гръцко гладно нема

От: От: Гръцко гладно нема

Кога са казали официално, че искат опрощаване на задължения?
Искат по-изгодни условия за разплащане според мен и ще ги постигнат

Ти май нещо си се объркал - през цялото време се натискат за опрощаване, дори и след референдума Ципрас официално каза 30% отписване и 20 години гратис.
Според теб какво означава по изгодни условия от това?
 
От: Гръцко гладно нема

Днес кредиторите на Гърция ще разгледат предложенията на Ципрас, което си е успех все едно да вземеш заем от банка , да го похарчиш, да закъснееш със вноските и след това да поставяш условия :lol:

Не вярвам в тези предложения на Ципрас да има и опрощаване, което вече си е верно нагло
 
От: От: Гръцко гладно нема

Днес кредиторите на Гърция ще разгледат предложенията на Ципрас, което си е успех все едно да вземеш заем от банка , да го похарчиш, да закъснееш със вноските и след това да поставяш условия :lol:

Не вярвам в тези предложенията на Ципрас да има и опрощаване, което вече си е верно нагло

Споко няма опрощаване - точно това и писах сутринта всичко е на 180 градуса на твърденията му още от политическата му платформа до референдума. Онзи ден просто в прав текст са го инструктирали какво ще стане, ако реши да не прави това, а каквото искаше по рано.

А иначе успех ще е да ти намалят още тежестта на дълга, което изобщо не се и говорим. Условията са много по тежки на фона на референдума, а и няма как да е иначе. Питането се пита дали от ЕК ще се съгласят защото това е просто един лист хартия и когато пак вземат някой друг милиард евро пак мога да почнат с номера си. А и ЕК иска ясни и точни реформи, не данъци - които не могат да съберат. А тези данъци новите директно ще доведе до тежка рецесия, а ако има реформи това може се избяга, та да видим.
 
От: Гръцко гладно нема

Цирк дю Ципрас :lol:
 
От: Гръцко гладно нема

Поздрав към мълчаливите форумни гърци с тази класика :D

[video=youtube;qUVzDh1-puc]https://www.youtube.com/watch?v=qUVzDh1-puc[/video]
 
От: Гръцко гладно нема

Круме, къде си бе другарю, същото и за бластера, горския и компания.
Що такива ги върши парламента в Гърция - да играеш, контра на народни вот - това велико, мъжко, достойно ли е? Не му ли се наричаше нещо друго?

Ползвайте сивото си вещество, не го карайте на популизъм - можете и да прокопсате нещо, ако почнете да ползвате рационално сивото си вещество и щяхте да се любувате на цирка, който го гледаме от седмици на сам.
 
От: Гръцко гладно нема

Някой може ли да покаже точно какъв план са предложили гърците?
 
От: Гръцко гладно нема

Някой може ли да покаже точно какъв план са предложили гърците?

В линка по-горе постнат от Test пише.

Какво включва планът:

Бюджет

Правителството трябва да осигури 3,5% първичен бюджетен излишък за следващите три години

Данъчни промени

- ДДС за ресторанти и кетъринг скача на 23%

- ДДС за хотели става 13%

- Увеличаване на данък лукс от 10 на 13%

- Незабавно въвеждане на данък върху телевизионните реклами

- Премахване на по-ниската ставка на ДДС за островите. Тя ще се запази само за най-отдалечените и рядконаселени острови

- Корпоративният данък ще се повиши до 28%, както искаше МВФ, а не 29%, както настояваше правителството.

Пенсиии

Държавата ще преустанови допълнителните плащания за най-бедните пенсионери от декември 2019 г., година по-рано от планираното

- Повишаване на възрастта за пенсиониране до 67 години от 2022 г.

Приватизация

Ускоряване на приватизацията, включително регионалните летища и пристанища като порта на Солун и пристанището Пирея край Атина, което беше отказвано досега.

По-малко пари за отбрана

Намаляване на разходите за отбрана с 300 млн. евро до края на 2016 г. – 100 млн. през тази и 200 млн. през следващата година.
 
От: Гръцко гладно нема

Като цяло това тези мерки са някакво ниню - те имат десетки милиарди несъбрани от данъци с много по-голяма сива икономика от нашата - така, че това не решава нищо.
ЕК искаха да има реформи - да няма над 800к на държавна служба, да има поне 10 либерализирани професии, да има либерализация в редица сектори и огромните бонуси и привилегии и т.н - ей това реално ще им реши проблемите, а не данъците, което ще доведе до още повече сива икономика + рецесия.
 
От: Гръцко гладно нема

Като реалният проблем на гърците е обслужването на кредитите - към Март са били 36% кредитите, които са просрочени с над 90 дни, а вече сигурно са 40+%.
Самите гърци, не искат да си плащат собствените си задължения към банките, какво да говорим за ОХИ-то и какво прави Ципурата - ясно, е какво ще го направят него, после защо Варуфакис каза чао :) Той ще се възползва на макс от политичесите дивиденти, остана твърд до края и подаде оставка, а Ципрас ден и нощ сигурно се е молил да кажат ДА, но ....
 
От: Гръцко гладно нема

Дали ще им го приемат този план според теб, @blackout8? ЕК освен, че иска намаляване на раздутия държавен сектор, няма ли изисквания да се намалят пенсиите и заплатите?
 
От: Гръцко гладно нема

Дали ще им го приемат този план според теб, @blackout8? ЕК освен, че иска намаляване на раздутия държавен сектор, няма ли изисквания да се намалят пенсиите и заплатите?

Това, което им предлагат гърците, сега е много повече от онова, което искаха кредиторите. Но и това нямаше да е решение и пак след 2-3 години същият цирк. Гърция може да се оправи само с реформи, не с данъци.
Ще видим какво ще гласуват от ЕК, след като се видя каква светлина хврълиха гърците тези седмици.
 
От: Гръцко гладно нема

Точно какво съм казал:
Германия предлага временен петгодишен Grexit
В официалното си становище Министерството на финансите на Германия вижда два начина, по които може да се реши кризата. Единият предвижда Гърция да подобри своите предложения бързо и изчерпателно, с пълната подкрепа на парламента в Атина. Германското финансово министерство препоръчва наред с други неща Гърция да прехвърли активи в размер на 50 млрд. евро на доверителен фонд, който да ги продаде и по този начин да намали дълга.

Вторият път за решаване на кризата е преговори с Атина за временно излизане на Гърция от eврозоната. Според ведомството на Шойбле страната трябва да напусне валутната зона за поне 5 години и да преструктурира дълга си. Същевременно Гърция ще остане член на Европейския съюз и ще получи „хуманитарна, техническа и подпомагаща растежа подкрепа“.

А от тук четем, че финландиците са още по-хард от немците срещу нова спасителна програма:

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropa-ne-viarva-na-gyrciia-198494/

Какво разбираме, по прост народ и политици от гръцкият няма - 6 месеца се конфорнирха, направиха референдум, който ясно заяви НЕ на задълженията, после Ципрас официално си предедаде народа(докато Крумеца и компания се изпъваха от кеф) и само обещават и в добавка на това само влизат ребрум на кредиторорите - като цяло си показаха лицето каквото им е и мислиха всичко е 6+, но уви сега са пред избор или да ги махнат от ЕЗ или мноого тежки реформи да почнат и в добавка да създадат един гаранционен фонд от десетки милиарда МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ - немца никаква вяра им няма. Каквото си направиш и друг не може ти го направи е валидно за маляките.

Сега разбира те ли защо Варуфакис си подаде оставката? Можете ли да се сетите какво ще стане с Ципрас? Най-малкото ще е дамгосан като предател №1, ще има късмет ако успее да напусне в изгнание някъде ...
 
От: Гръцко гладно нема

Ама къде са всички форумни гърци????? МНого е тихо последните няколко дни :D
 
От: Гръцко гладно нема

Фенчета на цоцализма в Гърция, това е за вас:
It also acted to end to a system that saw as many as 580 professions listed as "arduous" and/or "dangerous" and therefore able to retire early, sometimes at the age of 50 for women and 55 for men. This included factory workers but also hairdressers (who work with chemicals) and TV presenters (who risk picking up germs from their microphones).
http://www.ibtimes.co.uk/greek-debt...ed-pension-system-retirement-age-hike-1510281

В Гърция има 580 опасни професии повтарям 580 професии и можеш да се пенсионираш на ранна възраст - 50 години за жените и 55 за мъжете.
Две от тези работи са фризиьори и ТВ водещи - защото едните работят с химикали, а другите защото могат да се заразят от бацилите от микрофоните ...

Без коментар ............

Тези пенсии, кой ги плаща? Почва ли да ви увира главата за какво са дадените стотиците милиарди и това не е за военни цели и не за олигарсите, а огромна част за цоцализъм!!!
 
От: Гръцко гладно нема

Фенчета на гърците, за напред като залагате на някой, гледайте да има някакви умения, когато ще го вади голям на този, който го издържа - в противен случай ще бъде сдъвкан и изплют, както в момента бива сдъвкана Гърция и ще бъде в най-скоро време изплюта.

Пак ще го кажа, по малко популизъм, повече трезва преценка!
 
От: Гръцко гладно нема

Византийците са най-долният народ на света ...
 

Горе