Закупуване на вече съществуващ и работещ онлайн магазин

RadoKovachev

New Member
Здравейте, можете ли да ми кажете най-важните неща, за които трябва да знам, преди да закупя онлайн магазин.
Магазинът е за козметика и парфюми (ако има значение) и над 70% от неговия трафик е натурален. Като посещенията са около 580 (уникални).
 
Домейн, хостинг и IT ти трябват. :)
Да, това ми е пределно ясно, явно не успях да си задам въпроса правилно.
Интересува ме какво тряба да гледам, преди да закупя вече готов магазин.
 
Налична стока, връзка с доставчици, дропшипъри, клиенти с абонаменти, социални мрежи, доходи/разходи, хора, работещи за магазина и още много :)
 
Обороти, разходи. А като онлайн магазин - трафик, неговите канали и най по-малко по значение - бизнес модела. Аз бих се замислиш и за бъдещ потенциал, а не да се разчита на инвестицията само като на пасивен доход от бизнес, набрал инерция.
 
Да, това ми е пределно ясно, явно не успях да си задам въпроса правилно.
Интересува ме какво тряба да гледам, преди да закупя вече готов магазин.

Налична стока, връзка с доставчици, дропшипъри, клиенти с абонаменти, социални мрежи, доходи/разходи, хора, работещи за магазина и още много :)
Мисля, че човека не е наясно с всичко, което каза след "... връзка с доставчици..." , но не съм напълно сигурен.

Ами - трудно ми е да го кажа по ок, но ще се опитам да бъда максимално либерален, но и обективен.
На първо място - ако си шизофренично-изразен профил на някой стар съфорумец - да изсъхнат всички орехи покрай теб. ;)
И така, да минем към проблема ти.
Предполагам, че си набор след 2000г.?
Накратко:
1. За да имаш магазин, от който да се пазарува ти трябва:
1-1- връзки в Китай - това е лесно.
1-2- интелигентен човек, който може да ти калкулира цена след всички разходи, с 300-400% печалба, след като поръчаш да речем запалки с 3батерии и фенерче, които да ти струват 10ст., а тук да ги продаваш за левче. ...Не се усмихвай толкова широко, имаш и данъци.
1-3- сайт, направен от кадърен специалист. Имай предвид, че сега има много ученици, които правят такива, но и крайния резултат е - "като правен от ученик" ;)
Но този ученик така ти е "барнал" сайта, че като напишеш "запалки цена" и ти излязат онези 2 милиона конкурента, а теб те няма никакъв /и няма как и да те има преди някой да ти изгради сайта както трябва/, ще спиш доста по-малко... Нищо де, поне ще имаш фенерчета от запалки до 2154г. ;) ... Ако си ги поръчал. ...За дропшипинг на запалки с фенерчета не съм чувал до сега. А ти?
1-4- връзки в медии и такива агенции /хубаво е да съчетаваш полезното с приятното (ако ме разбираш) - "агнешкото" винаги е търсено/. Рекламата е важна обаче. Съдейки по търсенето и предлагането - трябва да познаваш възможно повече известни идиоти /буквално!!!/.
1-5- трябва да се съюзиш с още 15-50 завалии, за да имате отстъпка при куриерите /това се цени от потребителите/.
1-6- Трябва да плащаш такси - на банките, на телефонните оператори /трябва задължително да имаш 1 само служебен телефон, който задължително да се изключва /и е желателно да е с включена гласова поща/, в секундата на края на работното ти време. Пример ти давам веднага. Преди 3 часа разговарях с един производител. Няма значение кой и на какво. Но разговора се разви така, че той ми сподели (цитирам) "- А знаеш ли колко съм луд аз?", след което затвори но аз, тъй като освен всичко друго съм и доста любознаелен звънях, докато не ми отговориха. Вдигна ми жена. Е, преговорите бяха успешни. Така че трябва да имаш и умна жена. Слагам я в тази графа, защото това е обикновено скъпо, освен че никой не го признава като разход. В моя случай обаче, човека можеше единствено да се радва, че има този разход. Както и да е. Служебен телефон!!!/
До тук интересно ли ти е?
Не съм включил клипчета на Румен Виста от периода му с дропшипинга и преди да се ориентира към разни острови, а след това на други места, но все пак, макар и професионална клавиатурата и живота на клавишите и си имат капацитет, а при толкова ...тъпо зададен въпрос /сорри - емпатията, IQ-то/, няма как да бъда по-обстоятелствен.
Във всичко до тук аз загатвам някои неща, а ако ги разбереш - то имаш някакъв, макар и минимален шанс. Ако не... Не искам да те отчайвам, но може да споделиш и да ти дам съвет /безплатно, не бой се :) /
2. ... Абе..., хайде ако след това драснеш какво мислиш и ми хареса, ако все още не усещаш сухота по някои части на тялото, тогава ще говорим и по-нататък, ок?
 
Последно редактирано:

Горе