"Затъпяващите деца на България"

От: "Затъпяващите деца на България"

Всичко е по план. Населението така или иначе обеднява, образователната система се скапва и образование ще има само за богатите и тук там някой по-развит мозък от паплачта, която ще населява земите ни.
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Образован не значи интелигентен. Това, че имаш, или си изкарал пари за да завършиш, не те прави интелигент.
Интелигентността е себеуважение и уважение към другите. Писането на шльокавица и латиница не е уважение, а безхаберие и мързел.
Формирането на заплатата на един учител (основно и средно образование, не знам как е при началните) зависи от "норматива". Спуснати минимум часове отгоре. Хубаво! Не може да искаш 1000 лв за два-три часа седмично. Ако часовете са по-малко, слизаш надолу. Ако са много по-малко, отиваш на половин норматив. Ако слязат още по-малко, "щата" се закрива. И се търсят "лектори" от други училища, на които не им стигат часовете за половин или цял норматив. Часовете зависят от броя паралелки. Броя паралелки зависят от броя ученици. Хайде дръж ги изкъсо, та да се разбягат по други училища! Падат паралелки, падат часове, оставаш без пари, а може и без работа. Кой е луд да прави това? Праскаш тройки, да не бягат и чакаш пенсия.
Родителите. Свидетел съм, как баба му го гони по улицата, за да му поднесе кафето. Майка му го гледа в устата. А рече "Га!", а тя тича и "На!". 18 годишен не може да си запали печката - майка му я пали и поддържа. Не може да си купи ядене, не може да бръкне в хладилника за ядене. Седи 18 часа на компютъра. Не го интересува нищо, дори жени. Ами в тази седнала поза яйцата ти се спаряват - какви жени!? Стана студент, с плащане естествено - не може да живее в общежитие. Искам на квартира! На лекции не ходи, на упражнения също. Че и на изпити. Две думи на кръст не може да каже, камо ли да ги напише. За правописно не може и да се мисли. Никакви задължения - само права!
Има и пробивни, има и желаещи. Но към кого да се обърнат? Кой да ги подхване? Наистина има нужда от хора и неща като Akademika! Моите адмирации!
Това с "Циганите все виновни!" си е етнически расизъм и нежелание или неспособност да се видят недостатъците на останалите. Да, те най-много дърпат надолу, но и в останалите етноси нещата не са кой знае колко по-добри.

Колкото и да има потенциал някой човек, няма ли кой да го подхване и развие, ще си остане само с потенциала. Незабелязан и нереализиран...
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Описанието на средностатистически младеж (~18 годишен) си е много на място. Като се върна леко назад в спомените си и мен не са ме юркали много да се бъхтя, но от зор човек се учи. А кисненето на компютъра прекалено еднозначно се разглежда. Да, болшинството си джиткат и гледат филми изтеглени от Замундата, но други ползват комповете за да се развиват. Спомням си как когато бях на около 10 години ме зарибиха за работа с компютър, т.е. с Правец 8M (имаше и Правец 82). Покрай това се зарибих да програмирам и така до сега. Други използват компютрите за четене, трети вече са се развили и го ползват за работа. Не е проблем да се кисне на компа. Проблем е ако няма никакъв полезен краен резултат от това.

Относно критиките към мен във връзка с японската анимация:
Всеки има право на вкус, но дори да не разбираме от даден вид изкуство, трябва да го уважаваме. Неслучайно един мой любим аниме герой беше казал, че "********* не разбират от изкуство" (сами си открийте думата на мястото на звездичките). И киното е изкуство и изобразителното изкуство е изкуство и скулптурата е изкуство. Дори програмирането може да се разглежда като изкуство. Изкуството е начина човек да вложи част от себе си в свое творение. Точно вложената част от теб е това, което въздейства на хората, които се наслаждават на творението ти. Ако не струваш нищо, то и творенията ти няма да струват нищо.
Сега се сещам се за едно шоу дето дава книги на килограм (джип с книги) за награда. На книгите ценното им е съдържанието, а не количеството. Това да се тъпчеш с книги нито ще те направи по-интелигентен, нито по-образован.

Относно малцинствените групи:
Ако на всеки 20 човека 1 е от малцинство (цифрите са примерни), то колкото и да се излага тази единица, тя трудно ще промени резултата на останалите 19. Уж си говорим за затъпяване и интелигентност, но май трябва да се върнем на елементарната математика. Действията и бездействията на малцинството няма как да повлияе сериозно на резултатите на мнозинството. Това мнозинството да се оправдава с малцинството не само е расистко, но е и дебилно (от типа "кой ми сра в гащите").
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Истината е, че да не гледаме песимистично, но положението отива на много, много зле....Аз съм си песимист де, но едно време не беше както е сега, масово поколението се е 'изродило', само като им слушам глупостите в автобуса и им гледам коментарите по социалните мрежи и лошо ми става. А какво остава да се работи с такива деца...Проблемът произтича от изродената ценностна система, възпитанието, 'подхранването' на интересите у човека. Едно време в училище като 'чакахме' поредното голямо седмично домашно по математика, тръпнехме и се оплаквахме, но имаше дисциплина и математиката само разви мисленето, а регулярните домашни дисциплината. Сега няма дисциплина, няма ценностна система у мнозина. Истината е, че любознателността и желанието за развитие са свързани с човешката същност, а появи ли се мързела и нежеланието за развитие, значи еволюцията е спряла...Друг е въпросът обаче с обърканите хора, които срещаме в ежедневието си всеки ден....стават все повече, по-отчаяни и по-объркани...
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Абе копелдаците не си гледат децата, те селски олигофрени невъзпитани, ти искаш децата им да са възпитани...

Ходи с детето по улицата пие кафе и си хвърля чашката на улицата...
Пуши в колата децата отзад и си изхвърля пепелника на улицата.
Влиза в магазин с децата и гледа нещо лайнетата се гонят в магазина крещят катерят се пипат, оня не го ебе.
Той лайно някакво на прехода наевал някаква кифла и им се родило дете, те не знаят как се възпитава, ония раснат лигльовци
и кво искат учителите да ги възпитават.

те не са виновни децата - виновни са родителите им...
от родители олигофрени, рядко излизат деца за пример.
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Отвсякъде идва простотия, това е така за да бъдат по-лесно управлявани хората. В САЩ се инвестират милиарди долари годишно за да се правят филми за затъпяване. Могат да се правят и по-интелигентни филми, но по сериалите само глупости правят. Там има лоши, които са лоши ей така за да бъдат лоши. В много други сериали някакви тъпири успяват в живота (Двама мъже и половина) На някои просто им се спуска и те си го получават, а други мислят, работят учат и не става.
Колко от вас са били затапвани са се изправяли срещу тъпи аргументи, представени пред тъпа публика.

(Никак не подкрепям БСП, ама Бойко излезна с много глупави и недоказани теории и спечели изборите, на президентските имаше много сериозни причини никой раздсъждаващ човек да гласува за ГЕРБ, но резултатът остана ясен)

Ето защо за някои хора е хубаво да сме тъпи :(
 
От: "Затъпяващите деца на България"

тоя сайт го посещавах, ама и те напоследък май се чудят какво да пишат...:)
 
От: "Затъпяващите деца на България"

Виж файлът 2856

Ще ме прощавате много, но едно време нямаше такива селянии по дискотеките. Просто възпитанието и ценостите яко са се сдухали последно време.

Това не е селяния. Тези заслужават да последват съдбата на прасенцето, да им се устрои игра, като в SAW.
 

Горе