От: Защо в България няма производство?
А и за капак я да питам 1 дружество или банка ако има 1 милиарда лв актив и примерно 900 милиона в левова стойност чужди задължения, но като лева загуби 1000 пъти стойността си реално ще има 1 милион актив, но още ще влачи 900 милиона пасив. Това за колко ще го продадеш
Не случайно и 2/3 от банките фалираха просто им се затри актива и влязаха в неплатежоспобност от раз за няколко дни.... Ти поне си правил бизнес в него период, я да те питам кои правиха яките пари - чейнджаджийте а? Що ли?
Не може толкова да се опростят нещата, анализира се пазара, перспективите и тн и се взема решение дали си струва да се оцелява или трябва да се спасяваш, че да избегнеш по голямо налазване в батака. Това е от мойта гледна точно, без да съм икономист. Гледам, че искаш да ме замъкнеш на свой терен и там да ме обориш, ама аз не съм толкова прос и не влизам в битки, които мога да загубя
В него период е твърде пресилено да се каже, че съм се занимавал с бизнес. По-скоро бях спекулант, вземах евтино и го продавах с огромни надценки на чужденците по курортите. Тогава имаше огромна пропаст между стандартите. Примерно цигарите. На пазара една кутия бенсън беше стотинки (гаражите знаеш), аз ги продавах с няколко хиляди % надценка с картоните, също и едни други стоки дето не са за казване
Няма значение ... Имаше ниша и нямаше контрол, идеално за по-смелите дето им трябват пари за забавления
Към края на управлението на Костов "пазара" го монополизираха едни брутални момчета и трябваше да напуснем обекта, че беше много трудно да се издържи на конкуренцията. На някои колеги им приложиха такива маркетингови трикове, че после месеци ходиха на опреснителни курсове по маркетинг в Окръжна Болница
За щастие не бях от тях, както казах напускам битката преди да я загубя.
Иначе тях години всички правеха яките пари, стига да има от къде да свиеш нещо
Преди валутния борд всички купуваха долари, защото беше сигурно, че ще поскъпне, маса народ направиха пари от това, ама аз не бях от тях, защото не ми оставаше кеш за затваряне... пуста свинщина
Абе тогава вреше от възможности, жалко, че си дадох сметка години след това, като беше друго вече.