Как да правим SEO експерименти - видео

От: Как да правиме SEO експерименти - видео

Видеото дава структуриран подход за СЕО тестове. Да синтезираме:

1. Правете тестове на определена група от сходни страници и анализирайте, вместо да правите глобални промени по целия сайт. Избирайте тестови страници, чиито СЕО ниши са относително стабилни, тоест няма голяма променливост и динамичност в класиранията. Също така да няма много конкуренция и е желателно вашите страници да са между 8-30 място.
2. Повтаряйте тестовете няколко пъти! Искате да сте сигурни, че промените, които сте направили на вашата контролна група от страници, са реално причината за подобрено класиране. Тествайте същите промени на нова контролна група от сходни страници!
3. Класиранията в СЕРП-а да не бъдат основния фактор за анализ! Гледайте и user experience (browse rate, visits, traffic sources, traffic performance).

Примерни тестове:
1. Правене на заглавията на по-описателни, вместо кратки с ключови думи.
2. Добавяне или премахване на кутии/блокове от линкове. Например премахване на линковете от футъра.
3. Добавяне или премахване на социални модули за харесване или коментиране.
4. Добавяне или премахване на описателни видеа или снимки.


@Coolice, ще си погледнеш ли заглавието? Мекането много боде очите - освен ако целта не ти е да направиш "хващащо" заглавие или да говориш на македонски :))
 
От: Как да правиме SEO експерименти - видео

Аз, пък вече не вярвам на нито един "СЕЛО Експерт" почвам да си работя както преди прави каквото знаеш, пък да става каквото ще.
 
От: Как да правиме SEO експерименти - видео

Аз, пък вече не вярвам на нито един "СЕЛО Експерт"......

Евала и аз така :)
Плюс това, тоз момък не беше ли оня дето гугле брой сайта му за спам?!?! Май беше точно той, вчера или оня ден в СЕО средите гръмна новината, че гугле го брой за спам. Така де, за да бъда коректен ще кажа, че всъщност гуг е наказал сайт на човек който има статия с линк в сайта на Ранд, тоест "гест блогинг" и гугле тоя линк го смята за спам. То сайта едва ли е наказан само заради този линк де, ама все пак е показателно... че май в момента никой не знае за кво иде дума.
Абе вече да се чуди човек.. кво е СЕО, има ли го, нема ли го.. стана баси миш-маша в Интернет. Сайтове развивани, инвестирано в тях време, пари и т.н. гният по 2-3 страница... а на първа страница стоят сайтчета с по 2-3 статии вътре, е това ако е "качество"... абе неам думи.
 
От: От: Как да правиме SEO експерименти - видео

вчера или оня ден в СЕО средите гръмна новината, че гугле го брой за спам.

Точно така, ето за какво става въпрос. Каква е точната истина никой не може да каже, понеже ако веднъж са го засекли, че пича обича да "гост блогва" редовно , дори полезните статии започва да ги брои за спам. Монетата винаги има две страни :)
 

Горе