Вискяр Градинаров
Well-Known Member
Отдавна ми се върти в главата, но да видим кога ще пусна тема.и други булшити
Доста CMS-и съм прегледал или пробвал, все са куцо магаре. Говоря за сайт до 300-500 страници. Самата им концепция е сбъркана.
Отдавна ми се върти в главата, но да видим кога ще пусна тема.и други булшити
Ами сайта е хостнат в БГ. Падна защото смених в Cpanel кеша от memcached на Redis (не дават и двата от хоста), без да спра W3Total на Wordpress. Повече от Wordpress не мога да изстискам и ще го оставя така. Използвам само 6 плъгина, с повече WP се омазва. Ще се възползвам от казаното от ReminD и ще погледна като Google бота. Благодаря Ви момчета (не видях да има дами)!Къде е хостнат? Остави бота какво мисли, къде е хостнат? На мен още ми зарежда, а го отворих като започнах да пускам отговор, минаха 30 секунди вече... Не зарежда изобщо вмомента. Хоствай български сайтове в България.
page loading афектира не само бота, а потребителите, ето още го чакам да зареди, имаш проблем със сайта вмомента явно. А пейдж лоадинг се отразява попринцип на баунс рейта, което пък влия на серпа.
"
Service is temporarily unavailable"
Сайта не е лош, ще му изчистиш проблемите. Но мислиш ли че името е подходящо за такъв вид сайт. Аз притежавах преди време домейна с идеята да има форум на него, но се отказах.
Все пак успех с проекта!
Благодаря за точния отговор. Доколкото знам, бота на Google обхожда сайта за фиксирано време и ако той зарежда бавно, може да не стигне дълбочина. 1 или 2 секунди няма да достигна, защото има много външен ресурс, който не мога да контролирам (афилиейт банери и т.н.), така че ще се задоволя с тези 5 сек. щом е критерий за среден или нормален сайт.
Що се касае за СЕО оптимизацията..., там е дълга тема...
Ще погледна и ще извърша някои оптимизации, макар, че Wordpress колкото и да го изстискваш, не може да направи чудеса.
Идеален отговор.Бърз ли е твоя сайт?
- Не
Какво е бърз сайт?
- 1 или 2 секунди
Какъв е твоя сайт тогава?
- Среден, нормален.
Ще се индексира ли в Гугъл?
- Индексиране означава да е просто в гугъл, така че да (или ако не, няма да е заради скоростта).
Ще се класира ли добре в Гугъл?
- Зависи от много фактори и скоростта е само една много малка част тях, така че не знам.