Материална стойност или емоция?

Чисто хипотетично утре монетарната система рязко изчезва! Няма материална стойност за коато да разменяте труда си..... Бихте ли продължили да правите това, което правите в момента само за да създавате радост да речем? Бихте ли продължили да развивате проектите си? Абе чисто и просто обичате ли бизнеса си или го правите с една единствена цел? :)
За мен истината е в баланса между двете величини...
 
От: Материална стойност или емоция?

Важното е да не се "полудява" за пари,
иначе си е в реда на нещата и не е грешно. :)
 
Последно редактирано:
Чисто хипотетично ще започна да се занимавам със земеделие и животновъдство, за да се храня. :)
Иначе във всичко, което правя влагам много енергия и получавам много морално удовлетворение, като изключим и материалното де. :)

А и добре дошъл във форума, дълъг, приятен и ползотворен престой тук.
 
От: Материална стойност или емоция?

Благодаря, alexer! Месеците, които прекарах в четене на форума наистина ми дойдоха ползотворни! Сега, обаче реших експериментално да пусна нов, собствен, интересен продукт в секцията пазар и услуги..... И понеже не мога да взема отношение в по-сериозните теми си пазволявам да пусна малоумна тема като тази за да наваксам с постовете на сметката ми и да покрия минимума.... Весел ден на всички!!!
 
Последно редактирано:
От: Материална стойност или емоция?

Чисто хипотетично ако изчезне тази мометарна система, много бързо ще бъде заменена от нещо друго.
Празнините винаги се запълват, нищо не остава просто така празно, особено като има огромен интерес.
 
по принцип минум са покрива най лесно като гласуваш в анкетите в секцията за форума и след това постнеш за какво точно си гласувал :)

иначе не ти е малоумна темата предлага ми възможност постна една бърза лекция за по новите:

Мого хубави неща на този свят са направени за пари и малко слава.... докато един проект ти носи едно от двете или има преспектива да ги донесе няма нужда да се отказваш :)
 
От: Материална стойност или емоция?

На практика няма как да стане таз работа монетарната система рязко да изчезне, както и материалната стойност. Ако няма пари хората ще се върнат към натуралната размяна, ще разменят една стока или предмет за друг/а т.е има материална стойност, което е и пак един вид първобитна монетарна система според мен. Отърване от пари няма, недейте да се "пуашите" пари има бол ама са лошо разпределени. :wink:
 
От: Материална стойност или емоция?

Хахаха как ми се подигравате на израза..... Мдамм ясно е, че разменния принцип се действа активно още много преди появата на други разплащателни методи и системи. И тук ми хрумва... дали някой има идея за алтернатива на монетарната система? Стойността на даден продукт да се обуславя от други ценности. (Говоря в световен мащаб, няма да се връщаме към бита на племената). Всякакви налудничави идеи се примат! :p
 

Горе