Немските овчарки са много добри за тази цел, използват се в цял свят за преследване, откриване на наркотици, пазачи и много други също така и много се привързват към близките хора, такаче няма шанс да ти ръмжи или да ти налита, естествено ако него издразниш много както при всяко куче или поне както при повечето.Кучето от чисто бяло, сега има и червеникави отенъци. Върнах го на собственика му, свърши си работата, че ме е и страх, понякога и на мене ръмжеше. Пролетта мисля да си взема някое малко, което да обуча.
Предложения за добри пазачи, освен каракачанки, че немога да го нахраня, яде повече от прасе
Това НЕ Е вярно! Поне не и в България. По закон имаш право да използваш оръжие, което е равносилно на оръжието, което използва нападателя и то САМО при непосредствена опасност за живота ти (а това трудно се доказва в съда). С две думи - ако някой влезе в дома ти с намерение да те трепе и използва бухалка - ти нямаш право да се защитаваш с огнестрелно оръжие, а можеш да използваш някоя цепеница приготвена за печката. Ако оня ти извади нож, ти също можеш да вземеш кухненския нож за да се отбраняваш, но нямаш право да използваш мачете, например.
А ако е влезнал с намерение да краде и не е въоръжен, а ти го нараниш по някакъв начин или убиеш - отнасяш си го без оглед на обстоятелствата.
twis7, моят съвет е да запазиш самообладание и да не се поддаваш на нервите. На първо време, ако имаш подобен случай - веднага сигнализирай в полицията. Може да не се отзоват достатъчно бързо или изобщо да не помогнат, но сигналите се записват и ако стане някой сакатлък, обаждането ще бъде в твоя полза.
Не си играй с пищова, щом не знаеш дори как се сваля предпазителя! Стрелбата с пистолет не е като по филмите и щом нямаш опит - най-много да се простреляш докато се чудиш как да го заредиш. :shock:
С радост искам да съобщя, че Балкан(каракачанката) си е свършила работата тази нощ. По снега в двора има доста кръв, не знам на кого е но предпллагам, че е на моя човек. Дори не съм се събудил. Явно кучето не е имало време да лае, директно атакува
Спомените са хубаво нещо, ама като става въпрос за това какви пиянски преживявания си имал по купони.Зз пък си спомянм че това го отмениха
Според мен най-добрият вариант е газовият пистолет, защото е много ефективен, а вероятността да убиеш противника е пренебрежимо малка.
Защото има насадени маргариткиВ гробищата защо не вони?
Защото стандартната процедура включва минаване през погребално бюро.В гробищата защо не вони?
Защото стандартната процедура включва минаване през погребално бюро.
Обработка.