Облак от пожар в Чернобил се носи към Черно море

От: От: Облак от пожар в Чернобил се носи към Черно море

Не ми се иска да се местя в по-малък град, защото там има по-малко възможности

Да си дойдем на думата :) Големите възможности които дават населените места с голям на брой жители идват и със своите негативни последици. Една от тях е по-замърсения въздух.
По-горе обвини "бедняците" за това, че ползвали въглища да се греят... Предполагам не живееш в "квартала на богатите" и съжителстваш с тях в рамките на един кварта/част от града.
Ако всичките "бедняци" бъдат преместени в друго населено място, твоето няма да запази същите възможности които ти дава сега. Болниците със сигурност ще станат по-малко и по-скъпи. Надявам се тогава ще може да си позволиш лечение в тях.
Aко "бедняците" идат в друго населено място отново ще създадат нужда от болници и други предприятия. Така, че да делиш хора на бедни и богати е смешно. особено когато искаш да използваш само позитивите на препълнения град, а мрънкаш по негативите.
 
От: Облак от пожар в Чернобил се носи към Черно море

А не ги деля на бедни и богати, само отбелязвам факта, че се топлят на дърва и въглища, защото си въобразяват, че така ще им е по-евтино (може и така да е - обаче като се сметне труда по мъкненето, чистенето на печката, чистенето на комините и т.н. - доста е спорно).
 
От: Облак от пожар в Чернобил се носи към Черно море

Най-вероятно е по-евтино, едва ли хората биха избрали този вариант в противен случай. Ти заради едно предположение обвини хората заради замърсяването на един цял град.

"труда по мъкненето, чистенето на печката, чистенето на комините" няма смисъл да се смята, защото по тази логика ще си изгубят смисъл още много неща. Примерно Пътуването до работа? Много хора пътуват по 1-2 часа в едната посока. Да кажем средно 3 часа на ден - по 5 лв/часа - 15 лв. - по 20 дни - 300 лв -! Хората губят 300 лв. за да пътуват по работа. А може да си наемат апартамент точно до работата. Да работят 3 часа повече на ден и най-вероятно ще им излезе по-евтино.
 
Последно редактирано:
От: Облак от пожар в Чернобил се носи към Черно море

Много често хората взимат решения, които не са изгодни за тях. Това не е някаква моя теория на конспирацията или предположение - правени са множество експерименти (психологически експерименти), които го доказват. Например потърси с ключовата фраза „cognitive bias“.

Става въпрос за град Варна. В района няма голям замърсител, който да причини смога. Виждам с очите си как излиза смрадлив дим от комините на къщите и блоковете по време на сезона на смоговете. Не е просто предположение. Има и автобуси, които бълват черен дим, но те са на изчезване - много рядко виждам такива.

Иначе, когато има вятър въздухът става за дишане - вятърът го разсейва бързо. Проблемът се наблюдава при безветрие и при горене на въглища и дърва в домашните печки.
 

Горе