"Политически свине в Бисер"

От: "Политически свине в Бисер"

Не било бедствие, че Бойко не излизал с език всички стени в държавата до последния пиксел... То това е на кметовете работа, пък те пари нямат, ама айде...
Някой от вас може ли да се замисли колко такива скрити бомби има в държавата, дето никой не ги вижда, докато не дойде някое бедствие да ги гръмне - язовири, мостове, пропукани панелки и неустойчиви на трусове сгради, кофти електро-преносни системи и кабели, изцяло зависима от Русия енергийна система..... ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИ. Ама няма пари. И затова седи на заден план, докато не дойде някоя екстремна ситуация да го бутне. И вие може да ми припявате тука бесепарската пропаганда, че не било бедствие, ама то си е точно такова - освен ако някой от вас се сеща за подобна зима предните години? Ще се сетите ли? :)

Значи то с промити мозъци (или с кухи такива) няма много смисъл да се спори. Те си искат да плюят и все ще си намерят - е щом даже това с парите от САЩ го намерихте за много смешно... Какво му е смешното - сигурно ще си намерите и за това някакво обяснение... то като има жилание начини ще се намерят :) Незнам, ама тука се убеждавам, че се навъртат няколко доста кухи лейки :)
 
От: "Политически свине в Бисер"

Някой от вас може ли да се замисли колко такива скрити бомби има в държавата, дето никой не ги вижда, докато не дойде някое бедствие да ги гръмне - язовири, мостове, пропукани панелки и неустойчиви на трусове сгради, кофти електро-преносни системи и кабели, изцяло зависима от Русия енергийна система....

Значи след като искаш оставки, значи ти спокойно може да заявиш, че всички тия горните работи, за които може да се сетиш - е реалистично да бъдат оправени за 2 години. И щом не са оправени - тогава трябват оставки.

Защото ако неможе да го заявиш това нещо - тогава ще се наложи да си признаете, че сте кухи като градински лейки :)
 
От: "Политически свине в Бисер"

Стената се е скъсала, щото някой не си е свършил работата. Наводнението стана заради човешка грешка. Виж какво казва министър Найденов.

Действително е имало сигнал от областен управител, че има проблем със стената на язовир "Иваново", потвърди в интервю за "Хоризонт" министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той не е сигурен дали сигналът е подаден през 2003-та или 2008-ма година.

Какво повече да говорим, какви скрити бомби. За тая бомба се е знаело и не са взети мерки, нито от предните, нито от сегашните. И не, не е бедствие, защото е можело да не се случи, ако някой си беше свършил работата. Дефиницията за "природно бедствие" ти я написа някой по-назад в темата.
 
От: "Политически свине в Бисер"

изцяло зависима от Русия енергийна система
И това също е смешна американска пропаганда. Цяла Европа е зависима от Русия.
 
От: "Политически свине в Бисер"

Какво повече да говорим, какви скрити бомби. За тая бомба се е знаело и не са взети мерки, нито от предните, нито от сегашните. И не, не е бедствие, защото е можело да не се случи, ако някой си беше свършил работата. Дефиницията за "природно бедствие" ти я написа някой по-назад в темата.

Е за тая зависимост от Русия не се ли знае? Както се е знаело за язовира? Къде е разликата?
Нали всички знаем, че Русия като реши да извиза ръце и да спре кранчето умираме (както стана 2009) ? Та - що не вземем мерки? Както и за всички останали?
Ами за АЕЦ Козлодуй, дето ПРО-то му не е виждало смазка от 60та година? Не трябва ли да спрем пенсиите и социалните помощи, че да има пари за ПРО?
Щото с една ракетка в АЕЦ-а заминава цялата държава - това по-малко важно ли е? Нали след няколко месеца и за там ще ревнете, че ГЕРБ не са го защитили.
 
От: "Политически свине в Бисер"

Незнам, ама тука се убеждавам, че се навъртат няколко доста кухи лейки :)

427023_10150572860827870_88420692869_8629637_1989420757_n.jpg
 
От: "Политически свине в Бисер"

Правете разлика между обещани пари и дадени пари. Бойко е много силен на обещания, ама да ги видим след някой ден като отшуми дали ще дават пари или ще е поредната празна приказка на Бойко. Няма да му е за пръв път да отваря голяма уста, а след това да се посира.
 
От: "Политически свине в Бисер"

Искам да уточня, че аз не заемам позицията ни на червени, ни на сини. Не се интересувам от политика и гледам на нещата като неутрален наблюдател и едно ми се е набило - който е на власт, той е виновен. Ако сигнала е бил подаден по времето на управлението на друга партия, защо те не са взели мерки? Вие ако управлявате и има куп проблеми, няма как да оправите всичко за 1 ден. Оправяте, това което в момента е най-важно и наложащо. Затова, че преди години не са си свършили работата едни, патят съвсем други.

Не отричам, че това не е оправдание, но ми писна все да се бутат на преден план евентуалните виновници... хора, виновни сме всички ние, щото си мълчим, траем и обвиняваме, който ни е пред очите в момента, а не търсим решение на проблема. Сега като намерят кой е виновен, че стената не е била оправена, какво ще се постигне? Ще поискат оставка на човек, който вероятно няма да има никаква вина за случилото се. Утре ще дойде нов човек, ще стане пак нещо и пак той ще е на топа. Толкова ли не научихте, че хората които управляват държавата въобще няма да ги видите по медиите и телевизиите. Тези дето ги дават са просто марионетки. Наскоро даже четох материал в който се говореше основно за илюминатите мисля беше и там много точно един негър го обясни, като за малоумници - "Като решите да се оплете относно услугите на дадена фирма, се срещате с управителя, а не с собственика на фирмата.", така, че не превръщайте тази тема в война между партийни разбирания. Всеки има правото да има своя позиция и да избере на коя партия да симпатизира, но тук партиите не играят роля и темата ми се струва е за коренно различно нещо.
 
От: "Политически свине в Бисер"

Бащицата е тук!!

Вади на ръка пари, брои ги и потупва по врата!


[video=youtube;AdqJ1MrL9-g]http://www.youtube.com/watch?v=AdqJ1MrL9-g[/video]
 
От: "Политически свине в Бисер"

Така хубаво и аз не мога да го напиша!


Огнян Стефанов каза:
Докато България стене под снега и придошлите води, Станишев нахока правителството, а Първанов и подопечните му трубадури забравиха благотворителните песни
България отново скърби. Смъртоносно наводнение заля с. Бисер. Загинаха 4 души. Други четирима загинаха в селата Иваново, Харманлийско и Бориславци, община Маджарово. Невиждани преспи и заледявания блокираха цялата страна. Затворени са пътища, граници, проходи. Много улици в селищата са непроходими. В Русенско и Силистренско виелицата скри шосетата.
Гражданска защита, МВР, армията, Червеният кръст и доброволци се притекоха на помощ на пострадалите.

Вертолети и бронетранспортьори започнаха евакуация на хората. На място отидоха премиерът Борисов, министри, офицери, ръководители на ведомства. Там е и еврокомисар Кристалина Георгиева. Опитват се да бъдат полезни с каквото могат. Хора от страната започнаха да събират храни, дрехи и пари за пострадалите. Медиите също се опитват да помагат в този труден за страната момент. ГЕРБ обяви, че ще отдели 1 млн. лева от държавната субсидия за партията за хората в беда.

Точно в този момент думата взе лидерът на БСП Сергей Станишев. Видите ли, закриването на Министерството на извънредните ситуации било голяма грешка, рече важно той. Ако то бе още живо и го управляваше Емел Етем, ехе... Сега се действало пожарно и топката се прехвърляла между институциите. Станишев прави и извода, че ситуацията в село Бисер била „тежка диагноза за състоянието на държавата”. Като водач на опозиционна партия Станишев е длъжен да критикува правителството по презумпция. Но дори в тази си роля е длъжен да се съобразява с някои факти. А те в момента сочат бедстващи българи, опасност за десетки селища, тежка обстановка. В такъв момент, ако не можеш или не искаш да помогнеш – поне не пречи. Сигурно действията и организацията на спасителните операции не са перфектни.

Със сигурност може да се желае повече. Но в момента най-важното е българите да разберат, че не са сами в бедата, че институциите са до тях, че могат да разчитат един на друг. Държавата е най-силна, когато се справя в критични моменти.
След седмица, две, три Станишев и другите лидери от опозицията ще имат възможност да разгърнат своите критики, ирония и забележки към управляващите. Възможно е някои от тях дори да са справедливи. Но не сега! И понеже Станишев заговори за „диагноза на държавата”, налага се да припомним някои случки от шарената биография на неговото правителство. Емел Етем или Каката, както я представи веднъж в Русе Доган, оглавяваше Министерството на извънредните ситуации. По време на управлението на тройната коалиция се случиха няколко наводнения. Само в Цар Калоян загинаха 8 души, при това посред лято, от скъсана язовирна стена. Разследванията тогава не дадоха никакъв резултат, нито посочиха виновни. Похарчени бяха милиони, но хората така и не получиха обещаното.

По времето на Станишев обръч от фирми на ДПС източи 600 млн. лв от Държавния резерв Заяви го бившият шеф на резерва ген. Димитър Димитров. Да сте чули някой да е пострадал?

Самата Етем толкова си повярва, че в един момент военният министър Николай Цонев бе принуден да я произведе в чин майор от мобилизационния резерв. Да й козируват на Каката. Само през 2005 г. в страната имаше четири големи наводнения. 20 души загинаха. Над 1500 къщи станаха необитаеми, а над 2 млн. българи пострадаха. Правителството тогава обеща нови къщи. После се отметна и купи фургони от Турция на цени, които биха стреснали и страните с най-висок стандарт. През 2007 г. драмите се повториха, някои от тях в същите селища. Отново кънтяха празни обещания, а сълзите на хората така си и останаха неизтрити...

В същото време през фонда за бедствия се превъртяха стотици милиони левове, които заради неясните процедури и пропуски в закона отидоха в близки до ДПС общини, които дори не бяха сред най-пострадалите. За четири години - 400 млн. лв., дирите на които и до днес се губят. Сметната палата неведнъж посочи неспазени процедури и съмнителни обществени поръчки, но
отговорността оттече заедно с мътните потоци на придошлите води Няма да се спирам на случаите, когато тук потъваха селища и домове, а ресорният министър бе на воаяжи в чужбина.

Този модел ли иска да върне Станишев?

Да, проблемите с язовирите, дигите, речните корита, самите реки са много. Но те са от години. Водните пространства бяха заграбвани и преминаваха от ръце в ръце според поредните управляващи. Нито едно от предишните правителства не е направило регистър на язовирите и водните площи. Сегашното до момента също и всички понасяме последствията. Но да се отправят упреци в момент, когато държавата е на нокти от незапомнена зима от десетилетия, е, меко казано, невъзпитано.
По същия начин Георги Първанов още на следващия ден, след като напусна президентството, обяви, че Бойко Борисов бил „идеолог на насилието” и че такова насилие не е имало през цялата българска история.

Сякаш именно Станишев и Първанов е имал предвид Ярослав Хашек, когато е писал „Безкрайни лъжи”: „След хубава вечеря на човек му се развързва езикът и започва да приказва, каквото му дойде на ум. Главното в такива случаи е да не се отклонява от темата”. Това правило обаче за тях не важи. Уж са загрижени за страната и българите, а всъщност темата, която ги вълнува, е властта. Първанов иска да свали Борисов и да му седне на стола. Станишев и той иска Борисов и ГЕРБ да освободят терена за него и БСП. Първанов обаче има намерение да отстрани и другаря Станишев в БСП. Но пък Станишев е председател и на ПЕС и не смята да се предава без бой. Въобще голяма борба ще падне.

Апропо, защо Първанов не извади от сметките на „Българската Коледа” стотина хиляди лева за децата от пострадалите райони? Къде са и трубадурите, които охотно заставаха пред микрофоните в Народния театър в чест на благотворителността. Спомням си, че още същата вечер след катастрофалното земетресение в Хаити Джордж Клуни и Брад Пит бяха на мястото на трагедията. Там бе и Шон Пен, който бе обявен и за посланик на Хаити.

В село Бисер не видяхме нито една наша звезда да помага с каквото може. Една палатка да бе оборудвана от фолк или поп дивите – пак щеше да е от полза. Или да раздаваха чай и супа на бедстващите. Направи добро, преди да са те помолили, се казва в Светото писание. Благотворителността има смисъл, когато е навреме и не се натрапва. „Голям подвиг е да вършиш това, което трябва, а не това, което искаш”, учи Сенека. Но пък какъв авторитет е Сенека, щом не е преподавал в АОНСУ...

Огнян Стефанов frognews.bg
 
От: "Политически свине в Бисер"

Винаги съм се учудвал как хората се палят на политически теми. Бойко туй, Бойко унуй.
Не отишли на мястото на бедствието - Виновни са! Не ги ли е срам!
Отишли на мястото на бедствието Правят си ПР.
Не помогнали на хората - У-у-у долу правителството.
Помогнали на хората - Ау как само си правят ПР тези!
Говорите толкова разпалено за грешките на другите и сигурно във вашия дом всичко е подредено и вие сте безгрешни.
Всеки ден гледам около мен как фалират фирми. Вие които говорите разпалено и убедително как едно правителство не става, а друго става... сигурно вие можете да спасите една фалирала държава за 2 години.
Не ви ли омръзва да спорите и да се карате. Толкова е безсмислено.
Доста интересни неща забелязвам по форуми и коментари в последните 1-2 години. Всички разпалено плюят и изваждат хиляди доводи подкрепящи грешките на правителството. Крещят "Оставка!"..., а никой не казва какво трябва да се направи и коя партия ще застане начело на изстрадалата ни държава. И ще ни "оправи" за 1 година. Няма такъв филм.
Бъдете по-позитивни и променете нещо, за да живеете по-добре.
Спорът който водите е напълно безмислен и няма да върне загиналите хора.
 
От: "Политически свине в Бисер"

Виновните за бедствието са тези които събират данъците ни и не ги управляват както трябва в случая Б. Б. истинските трагедии предстоят. Докато си прехвърлят вината един на друг не виждат идващата пролет и топенето на снеговете, непочистените речни корите, нестопанисваните язовири, неукрепените диги.
http://www.inter-view.info/2012/02/vinovni-za-tragediata-v-s-biser.html

Трябва да се работи, превантивно! Затова плащаме, а не за да ми дават помощи след като се удави семейството ми, или пострадам при катастрофа заради непочистени пътища.
 
От: "Политически свине в Бисер"

@stoineff, а можеш ли да кажеш преди това да не би нещо да беше по-различно? Нима бе по-добре преди това като ни замазваха очите и прикриваха умело всяко действие което предприемат?

Да ГЕРБ не са перфектни. Да Б.Б. понякога говори малко странно за политик, но поне си казва всичко както го мисли. Именно затова толкова много хора го подкрепиха.

Мислиш ли, че ако утре ти застанеш ти на мястото му ще се справиш с всички тези проблеми? Ще предотвратиш подобни трагедии? Едва ли... едва ли някой въобще е способен на нещо подобно. Проблема в случаите е, че медиите търсят сензации и който е на мода, той го отнася. Преди беше Станишев, Костов и кой ли не...

Вярно е, че се правят грешки и е много лесно да осъждаш някой, но истината е, че откакто ГЕРБ са на власт държавата взе да се изправя на крака или поне аз виждам някакво развитие, спрямо други години. Днес докато слушах коментари по темата с АСТА, един от коментиращите каза, че главният проблем е, че всичко се политизира прекалено много и това е добре дошло за другите партии, които само това чакат да кажат - "Ето видите ли ХИКС са виновни за това, изберете нас!", а жестоката истина е, че всеки който е бил на чело на правителството ни, винаги е било едно и също.
 
От: "Политически свине в Бисер"

@stoineff, а можеш ли да кажеш преди това да не би нещо да беше по-различно? Нима бе по-добре преди това като ни замазваха очите и прикриваха умело всяко действие което предприемат?

Да ГЕРБ не са перфектни. Да Б.Б. понякога говори малко странно за политик, но поне си казва всичко както го мисли. Именно затова толкова много хора го подкрепиха.

Мислиш ли, че ако утре ти застанеш ти на мястото му ще се справиш с всички тези проблеми? Ще предотвратиш подобни трагедии? Едва ли... едва ли някой въобще е способен на нещо подобно. Проблема в случаите е, че медиите търсят сензации и който е на мода, той го отнася. Преди беше Станишев, Костов и кой ли не...

Вярно е, че се правят грешки и е много лесно да осъждаш някой, но истината е, че откакто ГЕРБ са на власт държавата взе да се изправя на крака или поне аз виждам някакво развитие, спрямо други години. Днес докато слушах коментари по темата с АСТА, един от коментиращите каза, че главният проблем е, че всичко се политизира прекалено много и това е добре дошло за другите партии, които само това чакат да кажат - "Ето видите ли ХИКС са виновни за това, изберете нас!", а жестоката истина е, че всеки който е бил на чело на правителството ни, винаги е било едно и също.

Безхаберието е типично за това правителство. И да мисля, че ще се справя по - добре от Б. Б (скъсването на язовирна стена без да има земетресение над 8 по Рихтер е безобразие), номера с "тези преди нас" вече не върви от две години и половина управлява ГЕРБ. Оправдаването на престъпната немарливост на правителството е равна на оправдаването и рехабилитацията на тези (предишните), които позволиха да се стигне до тук. Дано не съм лош пророк и не ни изненада и пролетта както ни изненадват зимата, това, че като не поддържаш определена инфраструктура тя рухва ... Отговорност е това което липсва на Борисов - на него все някой му е виновен - комунистите, Костов, Доган, Царя, Дядо Господ, а истината е, че няма нито капацитета, нито възможностите да управлява парите ми (разбирай данъци и такси)
- П. П. за АСТА не ми се говори защото доста празнословия се изказаха и изписаха по темата. За свободата в Интернет съм и против лобирането на корпоративни интереси ... Мен АСТА не ме ограничава - казвам го като човек, който е изчел проекта (напротив предполагам, че ще помогне на КОРЕКТНИЯ български уеб предприемач и въобще ще поизчисти ментетата)
 
От: "Политически свине в Бисер"

Абе те 20 години са седели занемарени, сега очаквате, че ББ може за 2 години да изчисти всичко - то не са само язовирите, не се ли сещате. Не е възможно ББ да ги предотврати всички тия неща - я гледай и по морето какво става, за какво бедствие иде реч... Да си мисли някой, че ако не бил ББ нямало да се случи това.... трябва да е много много неадекватен.

Та тука въпроса е каква реакция се предприема - а тя е даже повече от добра. Само можем да се радваме, че в тая ситуация има такова правителство на власт в момента, щото иначе нещата щяха да са в пъти по-зле.
Но човек като няма памет повече от 2 дена назад и неможе да направи елементарно сравнение, няма как да го проумее това нещо и се подвежда по глупостите на гнусната опозиция (дето изобщо няма морално право да си отваря устата и да дава акъл). Ще кажете - не аз не се подвеждам, аз сам си преценявам - ама само така си мислите, щото се вижда, че не сте в час.

Отделно, че ако някой трябва да подава оставка, то това са кметовете - ББ няма нищо общо - в момента те само могат да чистят последствията и да опират пешкира. Чак сега ще гласуват промени, че тия неща да станат отговорност на правителството.
 
От: От: "Политически свине в Бисер"

Безхаберието е типично за това правителство. И да мисля, че ще се справя по - добре от Б. Б (скъсването на язовирна стена без да има земетресение над 8 по Рихтер е безобразие), номера с "тези преди нас" вече не върви от две години и половина управлява ГЕРБ. Оправдаването на престъпната немарливост на правителството е равна на оправдаването и рехабилитацията на тези (предишните), които позволиха да се стигне до тук. Дано не съм лош пророк и не ни изненада и пролетта както ни изненадват зимата, това, че като не поддържаш определена инфраструктура тя рухва ... Отговорност е това което липсва на Борисов - на него все някой му е виновен - комунистите, Костов, Доган, Царя, Дядо Господ, а истината е, че няма нито капацитета, нито възможностите да управлява парите ми (разбирай данъци и такси)
- П. П. за АСТА не ми се говори защото доста празнословия се изказаха и изписаха по темата. За свободата в Интернет съм и против лобирането на корпоративни интереси ... Мен АСТА не ме ограничава - казвам го като човек, който е изчел проекта (напротив предполагам, че ще помогне на КОРЕКТНИЯ български уеб предприемач и въобще ще поизчисти ментетата)

Да не би случайно Б.Б. да е разпоредил строежа на язовира? За язовирите стана ясно, че си има определени институции отговарящи за това и реално те не са си свършили работата, че не са предприели мерки. По темата нямам какво повече да кажа. Хора сме и като такива има фактори които няма как да предвидим или да предотвратим.

Относно АСТА, хубаво е, че си я изчел и вероятно си наясно, че в някой случаи АСТА, може да се ползва като едно доста мощно оръжие срещу всеки по дребен предприемач. Тук не говорим за премахването на фалшификатите,а по-скоро за авторското право, понеже съм сигурен, че големите компании няма да пропуснат да изкарат някой друг долар само защото аз съм решил да създам продукт, който много наподобява техен. Не ни е нужен подобен договор, за да може в момента авторите да си изискват правата при грубо нарушение на авторските права, но да дадеш подобни правомощия на някой си е все едно да дадеш на луд - пистолет.

И сега наблюдаваме как на някой като му се дадат малко повече правомощия и се злоупотребява, че да позволим да имат по-голям контрол върху подобно нещо.
 
От: От: "Политически свине в Бисер"

Да не би случайно Б.Б. да е разпоредил строежа на язовира? За язовирите стана ясно, че си има определени институции отговарящи за това и реално те не са си свършили работата, че не са предприели мерки. По темата нямам какво повече да кажа. Хора сме и като такива има фактори които няма как да предвидим или да предотвратим.

Относно АСТА, хубаво е, че си я изчел и вероятно си наясно, че в някой случаи АСТА, може да се ползва като едно доста мощно оръжие срещу всеки по дребен предприемач. Тук не говорим за премахването на фалшификатите,а по-скоро за авторското право, понеже съм сигурен, че големите компании няма да пропуснат да изкарат някой друг долар само защото аз съм решил да създам продукт, който много наподобява техен. Не ни е нужен подобен договор, за да може в момента авторите да си изискват правата при грубо нарушение на авторските права, но да дадеш подобни правомощия на някой си е все едно да дадеш на луд - пистолет.

И сега наблюдаваме как на някой като му се дадат малко повече правомощия и се злоупотребява, че да позволим да имат по-голям контрол върху подобно нещо.

Не е разпоредил строежа разбира се. Заедно с правата да си министър председател на България обаче имаш и задължения - "Задължение на министър-председателя на Република България е да упражнява пряк контрол върху работата на министрите" - не ми се спори по темата жалко за жертвите, още по - жалко е , че ще има още жертви пролетта. И въпреки, че Б. Б. не е слънцето, което ще стопи снеговете превенцията да няма бедствия по време на топенето им се пада на него и неговите министри.
@against - вероятно и друг премиер да е бил на власт е щяло да се случи (може само да гадаем), но това не оправдава Б.Б. Ако не очакваме от премиера да мисли превантивно за предотвратяване на бедствия - кой тогава да мисли - аз ли? Ако ти не си свършиш работата, или недай боже загинат хора заради немарливостта и безотговорността ти, дали Б. Б. ще ти защити както ти защитаваш него? .. Съмнявам се ...
 
От: От: "Политически свине в Бисер"

Не е разпоредил строежа разбира се. Заедно с правата да си министър председател на България обаче имаш и задължения - "Задължение на министър-председателя на Република България е да упражнява пряк контрол върху работата на министрите" - не ми се спори по темата жалко за жертвите, още по - жалко е , че ще има още жертви пролетта. И въпреки, че Б. Б. не е слънцето, което ще стопи снеговете превенцията да няма бедствия по време на топенето им се пада на него и неговите министри.
@against - вероятно и друг премиер да е бил на власт е щяло да се случи (може само да гадаем), но това не оправдава Б.Б. Ако не очакваме от премиера да мисли превантивно за предотвратяване на бедствия - кой тогава да мисли - аз ли? Ако ти не си свършиш работата, или недай боже загинат хора заради немарливостта и безотговорността ти, дали Б. Б. ще ти защити както ти защитаваш него? .. Съмнявам се ...

Прав си, като министър председател той трябва да упражнява пряк контрол над министрите и го прави. Именно затова не е изгоден за доста хора от властта в страната и затова го бутат от всяка страна и се мъчат да го изкарат черната овца за неща, за които реално той няма кой знае каква вина. Няма как да реагира за нещо, за което реално сигурно не е и знаел. А защо не е знаел ще питаш? Защо ли... просто защото най-вероятно не са го уведомили за проблема и последствията. За разлика от много други, поне той казва тия пари отиват еди къде си, тия еди къде си и в общи линии се старае да помогне с каквото може.

В случая дадоха някакви пари на хората, за да могат да си стъпят на краката и доколкото видях по новините търсеше и допълнителен начин да им помогнат с повече финанси, нещо за което лично аз до сега от други правителства не съм видял.

Още си спомням трагедията в гр. Елхово с скъсаният мост. Тогава мисля, че даже управляващите не си направиха труда да дойдат да видят какво е станало и да попитат с какво могат да помогнат. В общи линии до сега от другите се чуваше само как съжалявали при евентуална трагедия и всичко се свеждаше до там. Извинявай, но аз предпочитам да виждам реално действие. Ясно е, че перфектно правителство няма как да има на този етап, но за момента съм доволен, че виждам какво се прави и къде ми отиват парите. Не винаги съм съгласен с това което правят, но все пак на фона на другите май най-добре се справят за момента.

Мисля, че е крайно време да сложим точка на темата, понеже е ясно, че всеки си има разбиране и темата взе да се превръща в празни приказки и вместо да си обсъждаме теми върху предприемачеството го обърнахме на политически форум.
 
От: От: "Политически свине в Бисер"

@against - вероятно и друг премиер да е бил на власт е щяло да се случи (може само да гадаем), но това не оправдава Б.Б. Ако не очакваме от премиера да мисли превантивно за предотвратяване на бедствия - кой тогава да мисли - аз ли? Ако ти не си свършиш работата, или недай боже загинат хора заради немарливостта и безотговорността ти, дали Б. Б. ще ти защити както ти защитаваш него? .. Съмнявам се ...

Ти четеш ли изобщо какво ти пиша или целта е да си мелиш е така за спорта? Ми то така ако искаш може и до утре да си повтаряме едно и също и да сменяме думичките само? :) Аз ти говоря с аргументи и ти обяснявам - ти пак същото.
Да не си и ти като мантаман на партийната хранилка, та да трябва да се мелят глупости на всяка цена - уууу ББ е виновен, уставка, буклуци, долу..... знаем ги тия.
 
От: От: "Политически свине в Бисер"

Ти четеш ли изобщо какво ти пиша или целта е да си мелиш е така за спорта? Ми то така ако искаш може и до утре да си повтаряме едно и също и да сменяме думичките само? :) Аз ти говоря с аргументи и ти обяснявам - ти пак същото.
Да не си и ти като мантаман на партийната хранилка, та да трябва да се мелят глупости на всяка цена - уууу ББ е виновен, уставка, буклуци, долу..... знаем ги тия.

Прав си - аргументи не прочетох - колкото до партии, комунисти и тн. няма по голям комунист от Боко (на бай Тошо охраната). Не защитавай това протеже на комунистите олигарси (за справка виж Златев) и сикаджиите (виж. Румен Пашата) ... За действията на правителството ще кажа: "След дъжд качулка"
 

Горе