Проект на закон за хазарта

От: Проект на закон за хазарта

я кажи че при мен нещо не влиза изписва това

Страницата е временно недостъпна.
Молим да ни извините за причиненото неудобство.

явно нещо се е претоварило


http://bnt.bg/bg/news/view/69327/zakon_za_hazarta_priet_na_pyrvo_chetene

Най-вероятно след няколко месеца ще трябва да махаме банерите от сайтовете. :(
 
От: Проект на закон за хазарта

Приеха новия закон за хазарта на първо четене. (02 Февруари 2012г.)

Новите видове залагания чрез интернет, телефони, SMS-и и телевизионни предавания ще регулира приетия днес на първо четене законопроект за хазарта. Той предвижда малките игрални зали и казина да бъдат извадени от жилищните квартали, като се налагат изисквания за минималната им отдалеченост от училища и социални домове за деца. Като превантивна мярка срещу пристрастяването към тях се забранява рекламата на хазартни игри. За първи път се регулира и организирането на турнири за игри с карти в игрални казина, които са масово разпространени. По време на дебатите в парламента днес депутатът от левицата Янаки Стоилов попита защо в България не се облагат печалбите и залозите от хазартни игри. Според него законопроектът не дава отговори по спорни теми като регулирането и облагането на онлайн залаганията извън страната.

Янаки Стоилов - депутат от Коалиция за България:
- Не чух от становището на комисията по медиите как тя се отнася към допускане на пряка реклама на хазарт по електронните медии. Някой забелязал ли го е от тази комисия? Тука ни се четат някакви текстове, достатъчно подробни и успиващи, а за истинските проблеми и тяхното решение не чуваме нищо.

Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси:
- Вие сте прав, че във връзка със закона вече се предлага регламентация на онлайн услугите и дали те ще бъдат облагани така, както се облага наземната част на този вид хазарт или по друг начин, искам да ви уверя, че в момента се работи за промяна в закона за корпоративното подоходно облагане, който да отговори на нуждите на този закон за хазарта.
 
Последно редактирано:
От: Проект на закон за хазарта

Интересно ми е дали Google може да слага хазарт реклами на adsense?Ето извадка от "Правила за съдържанието"(забранено съдържание) на adsense!
"Съдържание, свързано с хазарт

Какви са правилата?

Издателите в AdSense не могат да поставят реклами от Google в сайтове, чието съдържание се отнася до хазарт или казина. С други думи, ако сайтът Ви приема пари или разрешава на потребителите да залагат в замяна на вероятността да спечелят пари или други награди, в него не може да се поставят реклами от Google.
Сега издателите имат възможност да се включат за получаване на реклами за хазарт чрез функцията за филтриране по категории. Указания за целта можете да намерите тук.

Моля, обърнете внимание, че тези реклами ще се показват само на потребители в региони, където хазартът е законен. Пълен списък на тези местоположения може да намерите тук.

Ако не искате да получавате реклами за хазарт на сайта си, не се налага да предприемате нищо повече. "


Този текст по горе ДА ли значи?Примерно притежавам сайт gambling.:) и е тип информативен да речем "как да избегнем рисковете при залагане" и т.н. Google би ли сложил реклама свързана с хазарт?И колко би се печелило от клик като се има предвид (насочено за EN) товаgg.png
 
От: Проект на закон за хазарта

Нищо не махам от сайта ,ако трябва променям хостинга и и домейна ебал съм ги.. така пак ще губи държавата защото аз като не плащам на БГ хостинг и те няма как да получат данък следователно само ще загубят..
 
От: Проект на закон за хазарта

Нищо не махам от сайта ,ако трябва променям хостинга и и домейна ебал съм ги.. така пак ще губи държавата защото аз като не плащам на БГ хостинг и те няма как да получат данък следователно само ще загубят..

Само не разбрах защо ще си сменяш хостинга?

Закона, както вече споменахме тук, ще хване новите афилейти. По-лошото обаче е друго - дали самите рекламодатели (букмейкърите и т.н) няма да се отдръпнат от България и българските партньори заради този закон? Това е по-лошото. Плюс това - този закон би трябвало да важи само за рамките на Република България, т.е , ако ти се иска да направиш сайт на танджикитайски, теб законът не те лови. Особено пък, ако изнесеш хостинга извън БГ и домейна ти е купен от чужд регистрар.
Който е хитър, ще се приспособи. Който не е хитър - пада в боя и го споменаваме с лошо. Толкоз :)
 
От: Проект на закон за хазарта

не знам кво ще приемат като окончателен вариант за рекламата, но отскоро забелязвам че големите сайтове се повече наблягат на тоя вид реклама.Уж е противозаконно но май не ееее ;)
 
От: Проект на закон за хазарта

не знам кво ще приемат като окончателен вариант за рекламата, но отскоро забелязвам че големите сайтове се повече наблягат на тоя вид реклама.Уж е противозаконно но май не ееее ;)

Единственият начин, незабранен от новия закон, според шефа на хазартния регулатор Калоян Кръстев е поставянето на банери с логото или търговската марка на компания, организираща хазартни игри.

ясно и точно казано, не е забранено да си сложиш банер на унибет.цом примерно, това е ама само това само името и толкова.аз така го разбирам.
 
От: Проект на закон за хазарта

Според мен по-лошото е, че ако закона остане в този си вид, всички чужди букмейкъри няма да кандидатстват за лиценз, защото данъка от 30% върху оборота е твърде висок и тогава няма да има какво да рекламираме дори и само с банер или лого!
 
Проект на закон за хазарта - Невен Дилков против

Май вече са го решили глупаците: Интернет доставчиците ще филтрират хазартни сайтове

Против филтрирането се изказа Невен Дилков, който е председателства УС на Сдружението за електронни комуникации (СЕК). Той се обяви и против интернет доставчиците да осъществяват самото филтриране, защото изпълнението на тази отговорност ще създаде допълнителни разходи на бранша. Самата система според него също няма да се окаже ефективна, защото ползвайки прокси сървъри, всеки потребител може да стигне до иначе филтриран сайт.


Не знам какво да кажа, малката АСТА си казва думата. Така е, няма как. Нали трябва Черепа да храни правителството. Корупция баце. Никва Европа за нас. :)
 
От: Проект на закон за хазарта

Уф, така ми идва да ги нахраня... Хазарта бил като детско п.... Оле, оле.... Дори не мога да го кажа това сравнение, не мога да го изпиша. Бахти ужаса!!! Как може такива хора да живеят тука бе?! Как може да се преструват, че не са като нас? Мяукаха "ЗА" ACTA, а допреди 5 години теглеха порно в парламента!!!! Мамицата им мръсна да...
 
Моко тука е така като хванат медиите някой и е най черния а в интернет всички са престъпници изманици и няма по черни от тях (много медии ги е страх че интернет им яде пазара и плюят здраво)

Иначе като филтрират някой регистриран в Англия букмейкър който реши че бг клиентите са му важни ама му е скъпо да се регне в бг ... очаквам завеждане на дело срещу България в европейския съд за нарушаване на евро директивата за свободен достъп на услуги в рамките на Европейския Съюз... а европейския съд макар и малко тромав не е български съд да се бави с години и след няколко месеца България ще бъде осъдена да плати глоба и да премахне филтрирането за европейски букмейкъри


Подбно нещо имаше като на президента на Европейската Централна Банка (ЕЦБ) в опит изкуствено да овладее спекулациите с книжа и деривати деноминирани в евро, въведе правило деномираните в евро книжа да се издават само от регистрирани в някоя от 17те страни от Евро Зоната и Англиискте брокери се хванаха и осъдиха ЕЦБ в европекиския съд :)
 
Мда, познайте кой ще плати глобата. :) Не се радвайте толкова, че ще глобят България, защото ние ще я платим. А вие платихте ли си данъците? :)

Важното е определени хора да имат лапачка. Това се прави в тяхна полза, народа и Европа да го духат. Това е принципа тук. Весело. Най-лошото е, че от корумпираните медии, чрез анкети "за кого бихте гласували, ако изборите са утре" е яко стряскащо какво ни чака още 4 години. Всеки го яде обаче. Не оставиха сектов, който да не сдухаха. :)
 
Европейския съд осъжда на глоба но глобата може да се махне ако скоростно променят закона :) Евробюрокрация ама е по добра от българската бюрокрация добре че са те иначе бг въобще нямаше да става живот
 
Малко ще съм офтопик, ама ще ме извините.
Каква е разликата между корупцията и подкупа?
- При корупцията се дава нещо, а нищо не се върши. При подкупа се дава нещо, и нещо се свършва.

Та те така и тук. Някой има интерес онлайн казината да си загубят аудиторията (или поне да не получават нова такава). Имена няма смисъл да споменавам, всички сте наясно кои личности държат всичко.

Ще се оправим, да, да, ще се оправим...
 
От: Проект на закон за хазарта

@coolice, бате това не го знаех, ама изключително много ме зарадва!! Значи бизнесОТ остава ;)
Снощи като прочетох това, влязох (първосигнално) в сайта на герба и в контакта, и такова писмо ми идваше да им извъртя... Ама честно казано ме достраша да не тракнат IPто и после да ми гледате сеира по бунака... Че те и без т'ва , освен да оправдават отсъствието на Юкито Кадриев, други репортажи НЕМАТ.
Такова ми идваше да им го извъртяяяяяяяяяяяяяяя, маааааайкоооо. Имаше само два варианта след това писмо :
1. Да ме ступкат супер сериозно и с мен да възобновят курорта "Белене"
2. Да ме направят говорител на герб и всеки петък да го начуквам на цЕлата опозиция у дупарата, най-вече на ДПС и БСП. Тоя вариант, чини ми се, беше по-вероятен, но въпреки това не ми се рискуваше :D :D

Хай със здраве, днеска съм в почивка :D
BTW ТВИТЪР?
 

Горе