Това си е наглост вече - получил телефон, но нямало Опера и за това си иска парите обратно. Нямало и българско меню: дай го на детето ти с английско меню, да научи малко език, след 15 години ще изкарва повече пари от лапетата на които бащите им са им купували менюта на български. Не е толкова трудно да си ги инсталираш нещата, които ги няма описани там, но е по-лесно да вземеш безплатен телефон.
Аз вече заради такива калпави купувачи, които пускат диспути 1 час след като мигне тракинг кода, че стоката е доставена, на никой не давам рефунди. Един тарикат получава два чифта обувки за 120 долара и след 5 минути пуска диспут, че не ги получил, PayPal клякат и аз вътре 120$ и нерви. На другия ден някаква получила си тениската, обаче размера й бил голям, защото била унисекс, пък тя очаквала дамска - а то таблицата с размерите само дето отпред на тениската я няма напечаатана. Минава се ден, някаква пише как не си получила продукта, завалията ми тя, а той от три дни доставен.
И заради такива пишман тарикати на които им трябват безплатни телефони и тениски, ощетявам и хора с нормални проблеми, когато такива има, защото няма как да знам кой е лъжливото овчарче.
В случая си донякъде прав, обаче честно казано това, което си получил, е до голяма степен очаквано, спрямо мястото, от което си го купил. Като искаш перфектен телефон - знаеш от къде се купуват и колко струват. Аз не знам някой да си купува неща от Китай и да очаква да са като на снимката, не и хора, които не са пълни наивници.
Жалко, че има толкова много хора, които така любезно съветват как да се експойтне системата на PayPal, за да се ограби някой търговец с цялата сума за телефона, а не някакъв символичен рефунд, което е честното в тази ситуация. Един ден този капризен клиент ще купи и от вас, и вие ще потънете 50-100 кинта, и много пъти по 50-100 кинта... защото тарикатите ще продължават да търсят далаверата, докато минава номера.