От: Смятате ли че курса на долара ще се покачи зимата?
Това не е аутосорсинг
Ако искаш давай ми по $500 на месец и ти давам форекс сигнали, това са чисто и просто сигнали спрямо системи - проблема е че не знаеш системата ми, не знаш паричното ми управление, нямаш психиката ми, нямаш и опита - това що го казвам, щото мога ти кажа купи сега, но след малко спрямо движението да хеджирам или да затоворя, мога играя без стоп - както и ти ако виждаш добри резултати ще вдигнеш риска за сметка на паричното управление и може изпофалираш
Пазара се движи от емоции, а не можеш ли да си ги контролираш, то ти нямаш контрол над кинтите си
Едно е демо друго е реално, ще разбереш след време какво ти говоря
Форекса е една голяма спекула, без желязна психика и управление на риска си загубен, проблема е че хората доверят парите на други
В никакъв случай не желая да ти опонирам, знам, че разбираш много повече от мен относно инвестиции и форекс.
Наясно съм колко спекулативен е форекс, различни статистики са определяли 95-99% от движението на форекс пазара като спекулативно. Наясно съм, че има и много техники за "вързване на гащите".
Съветите от Motley Fool са за акции, дългосрочен buy-and-hold. Не става въпрос за високорисковият и супер-динамичен форекс. Това, което правят е да търсят компании, които ще имат огромно въздействие върху реалната икономика, тоест компании, които въвеждат нови технологии и нови концепции на пазара. Става въпрос за неща от рода на "Как да спечелим от борбата между Apple и Samsung?"... и изкараха най-мощните и глобални компании за поставяне на антени за трансфер на данни. Тоест следващият подобен бум на телефонните антени. Ей такива неща. Търсят дълбоките зависимости и как да спечелим при всички случаи, като гласуваме доверие на т.нар. "root компании", които прибират независимо от пазарният дял на отделните компании в сферата, които управляват и използват дадените технологии. Независимо кой е отгоре от компаниите посредници, трансфера на данни ще се увеличава, защото обществото се модернизира. Това значи че глобалните компании, които поставят антени ще печелят със сигурност.
Това е общо взето, само за такива компании дават примери. Аз доста си промених възгледа относно инвестициите, получавайки техният newsletter, наистина много добра информация. И те не дават просто голи сигнали, те ти обясняват защо препоръчват дадената компания и колко години тя ще увеличава стойността на акциите си.
А защо аз виждам това като аутсорсинг. Защото ти реално получаваш маркетингово проучване, което струва много пари, за евтин месечен/годишен абонамент. Което реално си е левередж, а за мен левереджа си е вид аутсорсинг. Получаване на по-висока стойност срещу по-малка инвестиция.
Защо си суркам пръстчетата -> защото според мен наистина има много добра стойност в техният продукт. Промених си мирогледа относно инвестициите, може би ти знаеш всички тези неща, които аз научих... ако ли не, съветвам те да се абонираш за техният newsletter. Има наистина много интересни и полезни неща. А аз дори не съм инвеститор и не знам дали някога ще бъда, това не ми пречи да се уча към този момент.