От: Смятате ли че курса на долара ще се покачи зимата?
E Хепи ти направо си правил да не казвам какви глупости - разбира се с най-добри чувства ти го казвам, и аз съм правил много.
Това което виждам, е че си достана неопитен и си нямал твърдо и изградено мнение, което е базирано на система и анализ. Има време ще се научиш.
Сега реално златото е малко хиксово леко пада и си запазва това ниво в смисъл сега е в рейндж, реално погледнато мисля си че ще падне още. Ще падне защото мисля, че еврото в сравнително средно срочен план до няколко месеца ще корегира под 1,30, от там златото ще върне поне до долна линия на триъгълник на седмични графики и би бил чудесен за закупуване. Точно и това аз мисля да правя, но с физ. злато и така ще убия риска на портфейла и ще вдигна очакваната възвращаемост.
По линия на БФБ пак си бил на прав път Адванса е много добре, в смисъл тогава, за мен сега е надценен и не го барам, макар че до скоро капитала беше по-голям от капитализацията - в момента е една от най-търсените и ликвидни, дава много добра дивидента доходност, но аз странича. Но за времетото 2011 е било добре се купува! Кумулативно едно 100% ще имаш. В момента доходността от земеделска земя е нищожна и като вкараме разходите, това ми дава спирачка купувам. Има други Адсици сравнително добри.
А по линия на Банките, точно там си взех, но трябва знаеш коя - избрах си най-консервативната с най-голям потенциал за ракета. Но виж давам приемрр точно с нея, от лятото тръгнах да влизам в нея - моя сравнителен анализ, ми даваше най-много точки за нея, но в нета особено в инвестора такива лъжи, пропаганди се пускаха както за нея, така и за цялата група, че всички се обезкуражиха ама сега имаме едно 80% ръст що ли? Щото аз знаех защо е така, имаше сериозни ликвидни проблеми един от акционерите и излизаше борсово. Същото стана и с хим-а от 3,4 кинта до 64 стинки нямаше променя във фундамента, но пазара даде перфектни цени - купих си актив за 50 стинки вместо левче - демек margin of safеty на много добра цена свърх подценана бих казал и сега Хим-а е 1,55 сам си смятай колко е ръста от дъното до сега за 3 месеца
Това много бих писал, пазара дава много добри условия трябва си наясно с реална и пазарна стойност и да си вярваш в себе си - трябва ти добро парично управление, трябва най-вече контрол над емоциите - заклевам се лятото по едно време ми кипна, но се овладях - Бъфет казва нямаш ли контрол над емцоиите си, нямаш контрол над парите си. И ако си взел дадено решение базирано на анализа си се придържай към него, без значение какво ти говорят - разбира се трябва се ревизира при промени.