Всеки които има пари готови за инвестиране, няма да тръгне да го прави в подобен план, които дори ти не можеш да си защитиш. Идеята ти беше оборена много пъти, дадоха ти се съвети, но ти не искаш да се вслушаш в тях и си знаеш твоето.
Желая ти успех, но така бизнес не се прави.
Добре, де вече може да не става въпрос за инвестиране, а просто за проекта. Аз не съм съгласен, че ми била оборена тезата, как и кога? С нещо неотговарящи на действителността, пречупени през призмата на хора, минали и заминали през даденото място.
Направо, ще копна, един отговор...
Хран. стоки са единствените ниши в случая в които можеш да пробиеш колкото и магазина да има, ако предлагаш по-ниски цени и прилично обслужване. На мен не ми трябва да държа най-ниски цени в града, достатъчно ми е да съм с най-ниски цени в някакъв периметър. Големите вериги са нещо различно, там има от пиле мляко и те изкушават с какво ли не, там винаги влизаш с идеята да си купиш определено нещо, но излизаш с пълна количка. Наистина големите вериги имат определени стоки на промоция, но съвсем не е вярно, че при тях е по-скъпо, има някои по-скъпи неща, но повечето са по-евтини, а някои драстично. Може и да знаеш, че има малки бизнеси които зареждат или дозареждат от веригите.
Аз не мисля, че бих бил трън в очите, все пак аз няма да съм толкова директна конкуренция поне в началото с тези стоки.
На практика не е така и с цените = че нямало да ме оставят да поддържам по-ниски, всеки си има политика, това не го казвам теоретично. С месеци може в два съседни магазина едно и също кисело мляко да е 80 в единият и 85 в другият.
Последното не е лоша идея, примерно да съм доставял захар, но първо ми се струва, че за там трябват по сериозни пари и второ, изобщо не съм убеден, че ще ме приемат, все едно аз да съм им доставчик, така ще си развалят отношенията с редовните доставчици, няма да им правят такива отстъпки и т.н.
Въобще всеки си има собствена политика и не се съобразява много с другите. Например кооперацията държи няколко магазина, цеха за хляб е също техен - в магазините им друг хляб не се продава. И като цяло има много хора, и аз съм един от тях които няма специфичен предпочитан магазин, а може да мине през 3-4 да си купи каквото му трябва на най-добри цени.
Не знам някой, който иска да почне нещо което не е правил, да е имал опит с това
Аз споделям мнението на големите - имаш ли желание, и с малко късмет, можеш да постигнеш каквото искаш.
Не знам какво толкова не му е ясно на бизнеса - тръгва с по малко асортимент и трайни стоки. При наличието на достатъчно оборот се влага в разширяване. И като техника и асортимент.