1 резултат в Гугъл е доста изчерпателен.Ами аз сложих на един сайт, показва повече посещения отколкото гугъл аналитика.
Интересното е че в гугъл аналитик имам отбелязани като директен трафик, приблизително същият трафик в count.bg е отбелязан като:
com.google.android.googlequicksearchbox - някой има ли идея от къде по точно е този трафик?
Възможно е да имаш разлика в посещенията ако в Google Analytics гледаш графата "Уникални посетители" а в Count.bg гледаш графата "Посетители".Ами аз сложих на един сайт, показва повече посещения отколкото гугъл аналитика.
Интересното е че в гугъл аналитик имам отбелязани като директен трафик, приблизително същият трафик в count.bg е отбелязан като:
com.google.android.googlequicksearchbox - някой има ли идея от къде по точно е този трафик?
Това е дефолт търсачката която е инсталирана във всеки Android телефон.com.google.android.googlequicksearchbox
Погледни дали следиш правилно периодите на отчитане.Добре, сравнявам pageviews и пак count.bg ми дава приблизително 50% повече преглеждания на страници.
Тествахме го.Благодаря, ще го тествам, че от доста време искам да махна аналитикса и се чудех какво да ползвам. Проблемът при тези каунтъри е, че много хора имат ад блокъри и не се прихващат, но от това едва ли има спасение.
Да, наистина, много добре значи. Сега го тествах с вградения ад блокър на brave, който блокира аналитикса и ме отчете. Може би това е причината и някои хора да смятат, че показва повече посещения, защото на аналитикса доста се губят.Тествахме го.
Не се блокира от Ad blockers. Няма причина за това, тъй като Count.bg не прави пръстови отпечатъци и не съхранява никакви лични потребителски данни.
Идеално като за мен - не искам и не ползвам съобщения за бисквитки.Колеги , някой пробва ли я вече тази платформа? Става ли,коректно ли отчита, заменя ли аналитикса ?
Независимо от коя страна го погледнеш Google Analytics е по-добър откъм функционалности от Count.bg.И аз сложиш за един сайт този брояч. Това, което излиза е 15% повече посетители и сесии спрямо аналитикса. Според мен също си върши работа за основните неща, които гледам. Чудя се обаче защо например някой извън този форум дето ще си наслагаме count бг дет се вика от кумува срама и от някакъв патриотизъм , че все пак е бг проект и мисля ,че е редно да се включим , защо друг би прибегнал до този брояч вместо всеизвестния аналитикс, които все пак има и по-подробни статистики...