Google “Panda” Algorithm Update

От: Google “Panda” Algorithm Update

2011-03-04_2318.png

2011-03-04_2320.png


То е ясно, в бг няма да дойде никога... Забележете огромните разлики в цифричките на двете снимки.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Ezine само и виж дизайна. Особено жълтото на маус оувър. Направо ...
Аз, ако съм ще ги изтрия на 100% :)
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Ezine само и виж дизайна. Особено жълтото на маус оувър. Направо ...
Аз, ако съм ще ги изтрия на 100% :)

Какво ти пука дизайна, след като може да се ранкнеш в топ5 почти по всяка longtail, и то само с няколко кухи линка от социалните мрежи.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Мъка ми е било докато събмитвам там. Идеята е кой ще чете така зле изглеждаща статия. Сайтовете не се правят само за СЕО и ранкинг, трябва да има и полза от тях :)
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Невярно>

Средностатистически идиот американец като напише " HOW TO WASH MY CAR" примерно и влезе в сайта, няма да ти гледа дизайна, а ще прочете информацията. Друг е въпроса, дали информацията ще е релевантна на това, което търси и дали просто ще са наблъскани малко keywords и набутана в authors page някоя връзка релевантна със съдържанието, която пък от своя страна наистина няма нищо общо с контента. И да - статиите се четат ако са интересни, но пък лошото е, че отвсякъде реклами и то перфектно бленднати, пък и както казах - не винаги има точно това, което се очаква да има в статията - да кажем по description и title трябва да има информация как се мие кола, а пък в самата статия да са ни поднесени 2 реда за това, а останалото е ревю на четка за миене на кола примерно.

Сайтовете не се правят само за СЕО и ранкинг, трябва да има и полза от тях

Не съществува user generated content, който да не бъде "оспамван", а пък статиите са начин за грамотно оспамване, даже на места се получава доста добре.
А всъщност всеки средностатистически уебмастер се мъчи винаги върху seo и ранкинг - ползите идват след тези две неща.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Определено уникален контент е винаги по-добре. Идеята е проста - дори и да нямате много търсене на ключовите думи,които използвате - все някакъв трафик идва и се класирате,а гугъл вижда това и ви дава плюсче напред.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Виж това прилича на сайт:

http://www.ehow.com/how_1328_wash-car.html

но това:

http://ezinearticles.com/?How-Often-Should-I-Wash-My-Car?&id=4097176

реклами и между тях малко грозен контент. Дано ги отрежат ...

Дори да е уникална нито е структурирана нито нищо. Просто текст реещ се пространството. Тотална боза.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Аз пък разчитам на тях, главно заради серпа и релативните линкчета, които мога да получа... А за eHow - да, там нещата са много добре, не мисля че скоро ще имат реален конкурент като качество, пък и като изпълнение и пълнене с контент > нямат стигане. Но преди всичко аз като webmaster, не виждам никакъв смисъл да публикувам и да пиша контент е eHow, след като не мога да извлеча никакви ползи от него.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

да, идеята беше да се подобри дизайна, кода и структурата на всеки сайт, които имаме.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Няма ли някой дето да изреве от този ъпдейт?
Ние например бяхме ударени неприятно, и не защото нямаме оригинален контент (само с такъв работим) ами защотото както се казва пътя към ада е осеян с добри намерения.

Като гледам в повечето екомерс ниши амазон, овърсток, таргет, уолмарт и други големи играчи макар и малко по-тесни са завзели резултатите. Останалите да го духат!

Чувам че скейп сайтовете за адсенс също за изместили сайтове с оригинален контент.
Абе този ъпрейт според мен е Г да избута големите адвертайзери напред за да могат да си плащат за рекламата в адуордс и да избута адсен сайтовете за да могат да им се показват рекламите ...

Интересно дали някой ще се включи с адекватно мнение от този форум, защото като гледам старите муцуни вобще не пишат вече.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Каква е логиката да бута рекламиращите напред в органичния серп???
Логиката е да са на предни позиции, за да трупат продажби от там и да могат да продължават да си плащат на Google в спонсор резултата, което е тъпня. Няма логика във всяка ниша 1-2-3 резултат да са ти amazon, overstock и mallmart. Изглежда ядски нагласено и искуствено. Не знам какво и е атрактивното на тази търсачка вече, като след тези резултати идват Google Images, YouTube и подобни глупости.

Сигурен съм, че след този "невероятен" ход на Google, ще загубят още малко пазарен дял. Аз лично като потребител не бих искал да търся...примерно кранчета за вода и да ми излиза амазон с вътрешна страница да ми продава нещо. Не е ли по-редно да попрочетеш малко по инфото какво ти трабва и как работи преди да ти продаде някой нещо. Демек според мен тясно специзлизираните сайтове трябва да са с предимство в нишата си, а другите - големите шопове да събират неориентираните.
 
От: Google “Panda” Algorithm Update

Ахам. Прав си. Амазин излуза на топ3 органично и ще плаща и за реклама, нещо куца в логиката и не знам кое :)
 
това от предния ъпдеит Brand links или каквото му казваха аз пускам ли пускам теми няма кои да го чете по принцип

средата на минлата година го изкара това и взе да тика големите брандовете нагоре вече е налазило напълно (в линкваната тема има катринки от серпа и е обясено добре

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=16304


има изход дръжте си саитовете все едноче сте голям бранд поохарчете за няколко прес релииз дистрибуции :) и е хубаво част от потребители да ви намират като пишат името на саита в търсачкакта така си личи че сте бранд :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Google “Panda” Algorithm Update

До сега войната беше да излезеш на първа страница а за в бъдеще ще е да се класираш поне на втора страница. Неможе стойностни онлайн магазини ориентирани в една ниша и с доволно количество линкове да бъдат изместени от акули като амазон, таргет, некстаг целящи да се докопат до всичко и то със вътрешна страници без каквито и да е линкове. Незнам на къде са се насочили от Г но много сайтове/магазини ще загубят значителна част от приходите си.
 
Последно редактирано:
От: Google “Panda” Algorithm Update

Еми идеята на Г е да загубят пазарен дял. Аз не мисля, че някой ше се върне да търси там, след като иска нещо различно от голям магазин с какви ли не глупости в него. Все едно да отидеш в мола за цигари. Същата тъпня. Дано спадне пазарния им дял, за да усетят, че не са на правя посока с това. Получава се малко като тук - монополистите си помагат, за да прецакат малкия и средния бизнес. Което не работи, скоро и Гугъл ще го установи. Важното е потребителите им да им го намкнат. Днес за пръв път от няколко години ползвах Yahoo. :) Не за друго но ми трябваше нещо, което не е нито Amazon, нито NexTag.
 

Горе