Украйна - Русия какво ви е мнението

Уеко че ше ти свършат мейладрезите за нови регистрации :rolleyes:
Копи-пейст: "Unlimited Email Accounts", явно скоро не си влизал в хостинг акаунт :p и защо верно да го правиш, след като явно нямаш работа там :D:D:D
 
Това па колко лаишко изказване е... не е истина просто

Я провери на какво се дължат постоянните граждански войни в Африка в продължение на десетилетия. Източникът, който разпалва конфликтите там е същият, който разпали и конфликта в украйна. Същото и в близкия/средния Изток. Петрол, злато, диаманти, стратегически позиции (чисто географски) - за имперските интереси на сащ е без значение колко невинна кръв ще се пролее. За тях не е важно и в кой век се случват войните. Те се хранят от военни конфликти - буквално. Затова ги създават.

Не е истина колко сте боси, ама самочувствие на големи умници...
Къде отиде в Африка бе момиче? Алеле майко....Ние живеем в Европа, би трябвало преди всичко да си гледаме нашето канче. Защо отново ми споменаваш Сащ? Нито ги харесвам, нито одобрявам и тяхното замайване за окупиране на държави - недопустимо е. Щом има такива хора като тебе, които са "ЗА" войната и действията на Путин, кръвопролитията и човешките жертви на невинни - спирам участието си в темата и въобще няма да чете повече локуми, защото човешкото е преди всичко в мен.
 
Щом има такива хора като тебе, които са "ЗА" войната и действията на Путин, кръвопролитията и човешките жертви на невинни - спирам участието си в темата
Знаеш ли колко грозни обиди бяха изсипани върху мен в първата ковид тема? Тонове.. Не съм репортнала никого. Отвърнах подобаващо и болшинството злобарчета полека окапаха от дискусията.

Рецидивистът удари отново:(...

На война като на война.
 
Ено филмче мернах отсам-оттам, хубаво е, не е лошо. За комарите, Пентагона, биолабораторийки и такива неща. На "бългериън рипортър Диляна Гайтаньерье", според американчето, четящо зад кадър.:) Така чете Диляна Гайтанджиева, то не е виновно (и него комара го е апал).
 
  • Wow
Реакции: OSH
Гробовна тишина днеска от час насам, ще опрай работата малко спам..
Преди някво време помня, че "Пентагона ще прави биологически експерименти с български войници" беше обявено за партенка и стана повод за присмех и презрение от някои хора (някъде назад го има записано в архива на темата):) То смешно звучи, като от устата на някой фен на "Х-мен", мани...


Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи
By Dilyana Gaytandzhieva -February 1, 2022

Американски военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани със заразни болести, върху български военни в София, става ясно от обявление във федералия регистър за обществени поръчки и договори на САЩ.
Документите са публикувани на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по отбрана на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомогнат предстояща военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026 г.

Според публикуваните документи програмата ще се ръководи от военно-изследователския отдел на Армията на САЩ – USAMRD-G (US Army Medical Research Directorate-Georgia). USAMRD-G e отдел със специален статут на подчинение на Научно-изследователския институт Уолтър Рийдс (WRAIR), най-големият медицински изследователски център на Армията на САЩ. Военните учени от USAMRD-G имат дипломатически статут, въпреки че не са дипломати и се ползват с дипломатически имунитет в Грузия, където са базирани. Този специален отдел оперира биолабораторията на Пентагона в Грузия – Център Лугар в Тбилиси, и повежда биологически изследвания, свързани с вируси, насекоми, пренасящи вируси, резистентни бактерии и особено опасни патогени, които са категоризирани като биологически агенти с потенциал да бъдат използвани като биологическо оръжие.

Според съобщението USAMRD-G ще бъдат базирани в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) в София и ще провеждат изследвания във Военно-медицинска академия (ВМА) и НЦЗПБ. В документа се уточнява, че програмата включва изследвания върху хора и животни, но не се посочва какви точно дейности ще бъдат извършвани, нито какви конкретни вируси и бактерии ще бъдат изучавани.
Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-004-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-005-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-006-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-003-1187x1536.jpg


USAMRD-G започва изследвания, свързани със заразни болести, в Националния център по заразни и паразитни болести и ВМА в София. Продължителността на програмата е от 12 март 2022 до 11 март 2026 г. Източник: US Government System for Award Management(sam.gov)

ATTACH3-page-001-1187x1536.jpg

ATTACH3-page-008-1187x1536.jpg

Пентагона търси да наеме микробиолог, който да провежда биомедицински изследвания в България заедно с USAMRD-G. Проектът ще се реализира в Националния център по заразни и паразитни болести и ВМА в София. Източник: US Government System for Award Management (sam.gov)

Споразумение за неразгласяване на конфиденциална информация

Всички изследователи, участващи в проекта, се задължават да подпишат споразумение с Пентагона за неразгласяване на конфиденциална информация. В споразумението за неразгласяване на конфиденциална инфрмация по програмата е записано: „Определена информация, която подготвяте или получавате по време на участието ви, ще бъде непублична инфорация, която трябва да бъде защитена. Непублична информация означава всяка правителствена информация или информация, касаеща трета страна, която е освободена от разпространение по Закона за достъп до информация или е защитена, или информация, която не е разпространена сред обществото, и правителството (на САЩ) все още не е решило дали тази информация може да бъде или ще бъде съобщена на обществото.“
Attachment-8-WRAIR-Participation-Agreement-A-page-001-1536x1047.jpg

Attachment-9-WRAIR-Participation-Agreement-B-page-001-1536x1134.jpg

Източник: US Government System for Award Management (sam.gov)

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) д-р Ива Христова потвърди за предстоящата програма на Пентагона в България. „Здравето и безопасността на нашите военни и съюзници винаги са наша основна грижа и това изследване ще играе жизненоважна роля за намаляване на заплахата, която болестите представляват за нашите военнослужещи“, заяви д-р Христова.

Отговорът на директора на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Ива Христова и въпросите, на които не отговори:
%D0%9D%D0%A6%D0%97%D0%9F%D0%91-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-page-001-1448x2048.jpg

%D0%9D%D0%A6%D0%97%D0%9F%D0%91-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-page-002-1536x1407.jpg


Вътрешни документи разкриват биологически експерименти на САЩ върху техни съюзници

Подобна военно-изследователска програма на Армията на САЩ като тази, която започва в България, вече се провежда в Грузия и Украйна. Вътрешни документи показват, че Пентагона провежда биологически експерименти върху 4 400 войници в Украйна и 1000 войници в Грузия. Според документите всички смъртни случаи на доброволци трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа (в Украйна) и 48 часа (в Грузия).

И двете държави се считат за най-лоялните партньори на САЩ в региона, като на тяхна територия се изпълняват редица програми на Пентагона. Една от тях е „Програмата за билогическа ангажираност“ на Агенцията за намаляване на заплахите към Департамента по отбрана на САЩ (DTRA) на стойност 2,5 милиарда долара, която включва изследвания върху биоагенти, смъртоносни вируси и устойчиви на антибиотици бактерии и тяхното разпространение сред местното население.

Проект GG-21: „Всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани“

Пентагона провежда 5-годишен проект с възможно удължаване до 3 години с кодовото име GG-21: „Инфекции, пренасяни от членестоноги, и зоонозни инфекции сред военни в Грузия“. Според описанието на проекта, кръвни проби ще бъдат взети от 1000 военнослужещи по време на физическия им преглед в грузинската военна болница в Гори.

Пробите ще бъдат тествани за антитела срещу четиринадесет патогена:

Bacillus anthracis
Brucella
CCHF virus
Coxiella burnetii
Francisella tularensis
Hantavirus
Rickettsia species
TBE virus
Bartonella species
Borrelia species
Ehlrichia species
Leptospira species
Salmonella typhi
WNV

Количеството кръв, което ще бъде взето от всеки военен, е 10 мл. Пробите ще се съхраняват за неопределено време в NCDC (Lugar Center) или USAMRU-G и образци от тях могат да бъдат изпратени до централата на Изследователския институт на армията на САЩ Уолтър Рийдс (WRAIR) за бъдещи изследования. Резултатите от кръвните изследвания няма да бъдат предоставени на участниците в изследването.

Такава медицинска процедура не може да причини смърт. Въпреки това, според доклада по проекта, „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани (обикновено в рамките на 48 часа след уведомяването на PI (водещия изследовател по проекта– б.а.)“.
BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-001-1439x2048.jpg

BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-002-1441x2048.jpg

BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-020-1536x685.jpg


Според доклада по проекта GG-21, „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани“ на грузинската военна болница и WRAIR, САЩ.

Кръвните проби на войниците ще бъдат съхранявани и допълнително тествани в Център Лугар, биолаборатория, фанансирана от Пантагона, на стойност 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси.

Център Лугар доби международна публичност през последните години заради редица скандали, лабораторни инциденти, включително 249 смъртни случая на пациенти, записани в експериментална програма срещу хепатит С на американския гигант Gilead в Грузия. Причината за смърт в повечето случаи е посочена като неизвестна, показват вътрешни документи.

Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американските военни учени от USAMRD-G, които ще бъдат командировани и в България.

Lugar-Center-1536x864.jpg

Център Лугар е биолаборатория, финансирана от Пентагона на стойност 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси.

Diplomatic-car.png

Дипломатическа кола на посолството на САЩ в Тбилиси, паркирана в двора на Център Лугар. Американски учени, работещи в лабораторията на Пентагона в Грузия, шофират дипломатически автомобили, тъй като имат дипломатически имунитет. Снимки: Диляна Гайтанджиева

Проект UP-8: Всички смъртни случаи на участници в изследването трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа


Агенцията за намаляване на заплахите към Департамента по отбрана на САЩ (DTRA) е финансирала подобен проект, включващ войници в Украйна, с кодовото име UP-8: „Разпространението на вируса, причиняващ хеморагична треска Крим-Конго (CCHF), и на хантавируси“. Проектът е стартирал през 2017 г. и е удължаван няколко пъти до 2020 г., показват вътрешни документи.

Според описанието на проекта изследователите са взели кръвни проби от 4400 здрави войници в четири града – Лвов, Харков, Одеса и Киев. 4000 от тези проби са тествани за антитела срещу хантавируси, а 400 от тях – за наличие на антитела срещу вируса-причинител на хеморагичната треска Крим-Конго (CCHF). Резултатите от кръвните изследвания не са предоставени на участниците в изследването.

Няма информация какви други процедури са извършени, освен че „сериозните инциденти, включително смъртни случаи, трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, трябва да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в САЩ и Украйна“.
UP-8-page-014-1187x1536.jpg


Кръвни проби от 4000 украински войници са тествани за хантавируси. Други 400 кръвни проби са тествани за CCHF в рамките на спонсорирания от DTRA украински проект UP-8.
UP-8-page-023-1187x1536.jpg

Проект UP-8: „Сериозните инциденти, включително смъртни случаи, трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, трябва да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в САЩ и Украйна“. Източник: ukr-leaks.org

Военните на САЩ са освободени от наказателна отговорност, ако причинят смърт

Дейностите на Пентагона в Грузия и Украйна попадат под закрилата на специални двустранни споразумения. Съгласно тези споразумения Грузия и Украйна не могат да започнат наказателни производства и да търсят обезщетение от Съединените щати и техните служители, изпълнители и подизпълнителите за щети на имущество или смърт, или нараняване на гражданите на Грузия и Украйна. Ако учени на Пентагона причинят смърт или наранявания на местното население, те не могат да бъдат подведени под отговорност.

Според допълнителна защитна клауза в Споразумението между САЩ и Украйна, искове от трети страни за смърт и наранявания в Украйна, произтичащи от действия или пропуски на служители на Съединените щати, свързани с работата по това Споразумение, са отговорност на Украйна."
---

Понеже знам от опит, че ако е само линк - "тая ... Дилянка ли бе? Ти знайш ква е тая бе?! Тва ли ти е източника бе??", та да го пльоснем цялото.:D
(Инак, за по-сериозна информираност - 300$ за абонамент за FT и The Economist, където тва го няма, спокойствието е поддържано на ниво - и си ти!:))
 
това звучи като топене на снежинка 1:1








Няма значение какво искат една камара снежинки, които не разбират от ядрено съдържане.

Двете големи атомни супер сили не са срещали в директна битка последните 75 години, заради Game Theory модел, който директно показва, че колкото повече една страните губи сблъсъка, толкова повече се увеличава инициативата да стреля първа с ядрено оръжие въпреки ответния удар.

Атаката на учебния център за наемници вчера, Русия ясно показа че въобще не се притеснява да убива граждани на страните от НАТО които посмеят да вдигнат оръжие срещу нея в Украйна - настъпващите натовски войски ще са точно това :)
Как пък никъде не прочетох, че в тази база преди месец АМЕРИКАНСКИ войници са тренирали Украински ....... Само по руските медии и в телеграм има видео на тази тематика (какво са обучавали и защо)...
 
Ама как тъй няма нужда... хората вече сложиха пуканките.


Никоя снежинка не се запита защо почти цялата укренска армия се скрила в жилищните райони на големите градове...
... само се вайкат на снимките на избомбени блокове :eek: и се чудят ама как тъй стана... кво нещо е войната, баси, невинни хора страдат?! :eek:o_O:confused::eek:
Тук виждаме мирен гражданин да пече, чушки на покрива на цивилен блок (и после лошите руснаци които не харесваш печени чушки обстрелват блока).

Тук виждаме нагледно какво причинява Чернобил.. Брадати деца с оръжия в детска градина (вижте детските столове и маси)..
В телеграм има достатъчно видеа от дронове и камери на истината която се случва в Украйна...
 
Американската агенция за космически изследвания НАСА заяви, че продължава да си сътрудничи с "Роскосмос" при експлоатацията на Международната космическа станция (МКС), въпреки неотдавнашното нахлуване на Русия в Украйна и санкциите, които САЩ й наложиха в отговор, съобщи ДПА.

"Ние работим заедно. Работим заедно повече от 20 години и ще продължим да го правим", заяви на пресконференция Джоуел Монталбано, ръководител на програмата на НАСА за МКС. "Наясно сме със случващото се, но сме в състояние да продължим да си вършим работата. Нищо не се е променило през последните три седмици."

Ко стана сега? Спейс Х, Х-мен, Капитан Америка и т.н. Роскосмос си е Роскосмос - бизнеса си е бизнес :)
 

Това па колко лаишко изказване е... не е истина просто

Я провери на какво се дължат постоянните граждански войни в Африка в продължение на десетилетия. Източникът, който разпалва конфликтите там е същият, който разпали и конфликта в украйна. Същото и в близкия/средния Изток. Петрол, злато, диаманти, стратегически позиции (чисто географски) - за имперските интереси на сащ е без значение колко невинна кръв ще се пролее. За тях не е важно и в кой век се случват войните. Те се хранят от военни конфликти - буквално. Затова ги създават.

Не е истина колко сте боси, ама самочувствие на големи умници...
Удариха на камък с Египет и Сирия, там светските режими удържаха с помощта на Русия. Но Сирия я разрушиха почти до основи. Това е знакова държава.
Все още не са успяли са приватизират Либия. И там има отпор.
 
Ахааа всички анти Путин се оказахте мечетата с нежни сърца...
fbQ9O5KzJnXU3BlN0kD8-16312.gif
Е ти като им покажеш истината и не ги устройва, напускат и продължават да си мислят, че са прави.
В 21 век всеки има право да не е прав :D
 
Накратко за пропагандата в Русия. Отвътре.


пп. В близост до Мариопул е бил убит Тарас Гордиенко "Клуни" - командир на противотанковата група B-2, един от най-ефективните командири сред руските сепаратисти в Източна Украйна.

Гордиенко участва в едни от най-тежките битки през 2014 - 2015, включително Донецк и Дебалцево.


Продължаваме по план.
 
Накратко за пропагандата в Русия. Отвътре.


пп. В близост до Мариопул е бил убит Тарас Гордиенко "Клуни" - командир на противотанковата група B-2, един от най-ефективните командири сред руските сепаратисти в Източна Украйна.

Гордиенко участва в едни от най-тежките битки през 2014 - 2015, включително Донецк и Дебалцево.


Продължаваме по план.
Баща Украинец... Какво повече да кажа....
 
Гробовна тишина днеска от час насам, ще опрай работата малко спам..
Преди някво време помня, че "Пентагона ще прави биологически експерименти с български войници" беше обявено за партенка и стана повод за присмех и презрение от някои хора (някъде назад го има записано в архива на темата):) То смешно звучи, като от устата на някой фен на "Х-мен", мани...


Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи
By Dilyana Gaytandzhieva -February 1, 2022

Американски военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани със заразни болести, върху български военни в София, става ясно от обявление във федералия регистър за обществени поръчки и договори на САЩ.
Документите са публикувани на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по отбрана на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомогнат предстояща военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026 г.

Според публикуваните документи програмата ще се ръководи от военно-изследователския отдел на Армията на САЩ – USAMRD-G (US Army Medical Research Directorate-Georgia). USAMRD-G e отдел със специален статут на подчинение на Научно-изследователския институт Уолтър Рийдс (WRAIR), най-големият медицински изследователски център на Армията на САЩ. Военните учени от USAMRD-G имат дипломатически статут, въпреки че не са дипломати и се ползват с дипломатически имунитет в Грузия, където са базирани. Този специален отдел оперира биолабораторията на Пентагона в Грузия – Център Лугар в Тбилиси, и повежда биологически изследвания, свързани с вируси, насекоми, пренасящи вируси, резистентни бактерии и особено опасни патогени, които са категоризирани като биологически агенти с потенциал да бъдат използвани като биологическо оръжие.

Според съобщението USAMRD-G ще бъдат базирани в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) в София и ще провеждат изследвания във Военно-медицинска академия (ВМА) и НЦЗПБ. В документа се уточнява, че програмата включва изследвания върху хора и животни, но не се посочва какви точно дейности ще бъдат извършвани, нито какви конкретни вируси и бактерии ще бъдат изучавани.
Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-004-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-005-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-006-1187x1536.jpg

Attachment1-PerformanceWorkStatement-page-003-1187x1536.jpg


USAMRD-G започва изследвания, свързани със заразни болести, в Националния център по заразни и паразитни болести и ВМА в София. Продължителността на програмата е от 12 март 2022 до 11 март 2026 г. Източник: US Government System for Award Management(sam.gov)

ATTACH3-page-001-1187x1536.jpg

ATTACH3-page-008-1187x1536.jpg

Пентагона търси да наеме микробиолог, който да провежда биомедицински изследвания в България заедно с USAMRD-G. Проектът ще се реализира в Националния център по заразни и паразитни болести и ВМА в София. Източник: US Government System for Award Management (sam.gov)

Споразумение за неразгласяване на конфиденциална информация

Всички изследователи, участващи в проекта, се задължават да подпишат споразумение с Пентагона за неразгласяване на конфиденциална информация. В споразумението за неразгласяване на конфиденциална инфрмация по програмата е записано: „Определена информация, която подготвяте или получавате по време на участието ви, ще бъде непублична инфорация, която трябва да бъде защитена. Непублична информация означава всяка правителствена информация или информация, касаеща трета страна, която е освободена от разпространение по Закона за достъп до информация или е защитена, или информация, която не е разпространена сред обществото, и правителството (на САЩ) все още не е решило дали тази информация може да бъде или ще бъде съобщена на обществото.“
Attachment-8-WRAIR-Participation-Agreement-A-page-001-1536x1047.jpg

Attachment-9-WRAIR-Participation-Agreement-B-page-001-1536x1134.jpg

Източник: US Government System for Award Management (sam.gov)

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) д-р Ива Христова потвърди за предстоящата програма на Пентагона в България. „Здравето и безопасността на нашите военни и съюзници винаги са наша основна грижа и това изследване ще играе жизненоважна роля за намаляване на заплахата, която болестите представляват за нашите военнослужещи“, заяви д-р Христова.

Отговорът на директора на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Ива Христова и въпросите, на които не отговори:
%D0%9D%D0%A6%D0%97%D0%9F%D0%91-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-page-001-1448x2048.jpg

%D0%9D%D0%A6%D0%97%D0%9F%D0%91-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-page-002-1536x1407.jpg


Вътрешни документи разкриват биологически експерименти на САЩ върху техни съюзници

Подобна военно-изследователска програма на Армията на САЩ като тази, която започва в България, вече се провежда в Грузия и Украйна. Вътрешни документи показват, че Пентагона провежда биологически експерименти върху 4 400 войници в Украйна и 1000 войници в Грузия. Според документите всички смъртни случаи на доброволци трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа (в Украйна) и 48 часа (в Грузия).

И двете държави се считат за най-лоялните партньори на САЩ в региона, като на тяхна територия се изпълняват редица програми на Пентагона. Една от тях е „Програмата за билогическа ангажираност“ на Агенцията за намаляване на заплахите към Департамента по отбрана на САЩ (DTRA) на стойност 2,5 милиарда долара, която включва изследвания върху биоагенти, смъртоносни вируси и устойчиви на антибиотици бактерии и тяхното разпространение сред местното население.

Проект GG-21: „Всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани“

Пентагона провежда 5-годишен проект с възможно удължаване до 3 години с кодовото име GG-21: „Инфекции, пренасяни от членестоноги, и зоонозни инфекции сред военни в Грузия“. Според описанието на проекта, кръвни проби ще бъдат взети от 1000 военнослужещи по време на физическия им преглед в грузинската военна болница в Гори.

Пробите ще бъдат тествани за антитела срещу четиринадесет патогена:

Bacillus anthracis
Brucella
CCHF virus
Coxiella burnetii
Francisella tularensis
Hantavirus
Rickettsia species
TBE virus
Bartonella species
Borrelia species
Ehlrichia species
Leptospira species
Salmonella typhi
WNV

Количеството кръв, което ще бъде взето от всеки военен, е 10 мл. Пробите ще се съхраняват за неопределено време в NCDC (Lugar Center) или USAMRU-G и образци от тях могат да бъдат изпратени до централата на Изследователския институт на армията на САЩ Уолтър Рийдс (WRAIR) за бъдещи изследования. Резултатите от кръвните изследвания няма да бъдат предоставени на участниците в изследването.

Такава медицинска процедура не може да причини смърт. Въпреки това, според доклада по проекта, „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани (обикновено в рамките на 48 часа след уведомяването на PI (водещия изследовател по проекта– б.а.)“.
BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-001-1439x2048.jpg

BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-002-1441x2048.jpg

BTRIC-GG_GG-21-Final-Project-Report-page-020-1536x685.jpg


Според доклада по проекта GG-21, „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани“ на грузинската военна болница и WRAIR, САЩ.

Кръвните проби на войниците ще бъдат съхранявани и допълнително тествани в Център Лугар, биолаборатория, фанансирана от Пантагона, на стойност 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси.

Център Лугар доби международна публичност през последните години заради редица скандали, лабораторни инциденти, включително 249 смъртни случая на пациенти, записани в експериментална програма срещу хепатит С на американския гигант Gilead в Грузия. Причината за смърт в повечето случаи е посочена като неизвестна, показват вътрешни документи.

Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американските военни учени от USAMRD-G, които ще бъдат командировани и в България.

Lugar-Center-1536x864.jpg

Център Лугар е биолаборатория, финансирана от Пентагона на стойност 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси.

Diplomatic-car.png

Дипломатическа кола на посолството на САЩ в Тбилиси, паркирана в двора на Център Лугар. Американски учени, работещи в лабораторията на Пентагона в Грузия, шофират дипломатически автомобили, тъй като имат дипломатически имунитет. Снимки: Диляна Гайтанджиева

Проект UP-8: Всички смъртни случаи на участници в изследването трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа


Агенцията за намаляване на заплахите към Департамента по отбрана на САЩ (DTRA) е финансирала подобен проект, включващ войници в Украйна, с кодовото име UP-8: „Разпространението на вируса, причиняващ хеморагична треска Крим-Конго (CCHF), и на хантавируси“. Проектът е стартирал през 2017 г. и е удължаван няколко пъти до 2020 г., показват вътрешни документи.

Според описанието на проекта изследователите са взели кръвни проби от 4400 здрави войници в четири града – Лвов, Харков, Одеса и Киев. 4000 от тези проби са тествани за антитела срещу хантавируси, а 400 от тях – за наличие на антитела срещу вируса-причинител на хеморагичната треска Крим-Конго (CCHF). Резултатите от кръвните изследвания не са предоставени на участниците в изследването.

Няма информация какви други процедури са извършени, освен че „сериозните инциденти, включително смъртни случаи, трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, трябва да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в САЩ и Украйна“.
UP-8-page-014-1187x1536.jpg


Кръвни проби от 4000 украински войници са тествани за хантавируси. Други 400 кръвни проби са тествани за CCHF в рамките на спонсорирания от DTRA украински проект UP-8.
UP-8-page-023-1187x1536.jpg

Проект UP-8: „Сериозните инциденти, включително смъртни случаи, трябва да бъдат докладвани в рамките на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, трябва да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в САЩ и Украйна“. Източник: ukr-leaks.org

Военните на САЩ са освободени от наказателна отговорност, ако причинят смърт

Дейностите на Пентагона в Грузия и Украйна попадат под закрилата на специални двустранни споразумения. Съгласно тези споразумения Грузия и Украйна не могат да започнат наказателни производства и да търсят обезщетение от Съединените щати и техните служители, изпълнители и подизпълнителите за щети на имущество или смърт, или нараняване на гражданите на Грузия и Украйна. Ако учени на Пентагона причинят смърт или наранявания на местното население, те не могат да бъдат подведени под отговорност.

Според допълнителна защитна клауза в Споразумението между САЩ и Украйна, искове от трети страни за смърт и наранявания в Украйна, произтичащи от действия или пропуски на служители на Съединените щати, свързани с работата по това Споразумение, са отговорност на Украйна."
---

Понеже знам от опит, че ако е само линк - "тая ... Дилянка ли бе? Ти знайш ква е тая бе?! Тва ли ти е източника бе??", та да го пльоснем цялото.:D
(Инак, за по-сериозна информираност - 300$ за абонамент за FT и The Economist, където тва го няма, спокойствието е поддържано на ниво - и си ти!:))
Някъде написаха, че са дадени 1 милиард долара на трима човека да разпространяват смъртоносни болести в България?
 

Е ти като им покажеш истината и не ги устройва, напускат и продължават да си мислят, че са прави.
В 21 век всеки има право да не е прав :D
Обаче ми се струва, че все по-повече нямат право да са прави, освен ако не са в правата вяра.
 

Горе