Най-добрите ПОС терминали за офлайн бизнес

Kortes

Active Member
Здравейте, гледам, че няма актуалн тема за ПОС терминалите, а натам вървят нещата, че кеша изчезва.
Намерих предложение на Датекс - datecspay.bg. Допадна ми, че нямат месечна такса, но нека някой да сподели опит, ако ги е ползвал или може да предложи нещо по-добро.
 
Скъпа им е таксата за транзакция.
Уникредит имат по-добри предложения, въпреки че таксата зависи от оборота.
 
mypos.com Също имат предложения
И аз бих предложил да се погледне натам. Всеки средно голям офлайн бизнес трябва да има пост терминал. Направо ме хващат бесните като трябва да си настроя телефона, часовника и вляза в средно голям супермаркет за една кутия цигари и да ми кажат, че не приемат карти. Смехория пълна. Дигитализирането трябва да върви с някакъв стимул, и ни го тават - никакви такси при плащане по този начин, ама не - оди до мазния банкомат да теглиш по 10 и по 5 лв. Вече за едно билетче са си сложили хората в ония продънени дизелови печки, които ги водят за градски транспорт.
 
Проблема на пос терминалите са банковите такси за търговеца. При такса около 1.5% много хора не искат да инсталират.
 
Проблема на пос терминалите са банковите такси за търговеца. При такса около 1.5% много хора не искат да инсталират.
Все си мислех, че с ПОС терминала идва и касовия апарат, което е най-голямото камъче в обувката. Чукай, издавай, съхранявай, приключвай деня, подреждай и така. :)
 
Не, нищо подобно. Касовия така и така си го имаш. От пос-а не пазиш нищо, само ти изяжда печалбите.
 
Лека по лека нещата си идват на мястото. Процентите са около 1 и 1.3% и то без да плащаш месечна такса. Преди беше друго - банката прибираше 25 лв месечно + 2-3% върху продажбите. Което си беше набутвация. Вече условията са поносими, ако работиш с добър процент печалба, от 1 до 1,5% не е болка за умиране и всеки офлайн бизнес може да си го позволи.
 
Скъпа им е таксата за транзакция.
Уникредит имат по-добри предложения, въпреки че таксата зависи от оборота.
Днес бях в Уникредит, предлагат 0,99% от оборота без такса за ПОС терминала, ако оборота е на 1500лв, ако е под тази сума е 5 лв таксата. Звучи интересно.
 
Днес бях в Уникредит, предлагат 0,99% от оборота без такса за ПОС терминала, ако оборота е на 1500лв, ако е под тази сума е 5 лв таксата. Звучи интересно.
Като започнеш работа с тях и минеш някакви обороти има още какво да се предоговори.
 
10 стека са нищо, и най-убития павилион продава 10+ стека. Средно софийските магазинчета тип "Аванти" продават 20+, по-оборотните над 50. Цигарите и целият им асортимент са абсолютно задължителни, защото народа единствено покрай тях купува останалите боклуци. Ако намалееш асортимента или ги спреш си вън от бизнеса ;) Приблизително 40% от оборотите на тие са от цигари.. малко е пълнеж ама няма как.
Иначе пост терминал с текова магазинче е абсурд. Народа много добре си знае, че терминали нема и си хоси със стинките по текива магазинчета. Аз за тва запитах за кво е тоз терминал, щото ако е за мобилен бизнес вече не само си трябва ами е задължителен.
То и трее си малоумен търговец да продаваш дребни джунджурии и да си абиш времето с терминали, % изобщо не го и включвам.
 
Аз още не мога да включа за какво ти е постерминал.. За мобилен бизнес ли ти е?
То, това вече трябва да е навсякъде задължително според мен. За жалост не е много привлекателно с тия такси, но какво да се прави, нали целят повече с карти да се пазарува, да има прозрачност.
 
0.15ст такса на 10 лв оборот не е кой знае какво. Верно, ако е малко магазинче за цигари и алкохол и някой влезе за 2 кутии цигари и плаща с карта, то магазинчето или ще е на нула или на малък минус. Но маржа на цените трябва да е такъв, че ако човека си купи една вафла и една запалка с цигарите, то тогава магазинчето трябва да остане на печалба от поне мин 10-12 % печалба на 12 лв оборот след плащане с карта, ако са включени и цигари
 
много по- интересно е за магазините, които взимат ваучери за храна, като си получават парите с 1-2 месеца закъснение. Или пък в малко квартално магазинче, което взима ваучери за храна дори и когато си купиш цигари и алкохол, като в големите супер маркети не дават, само и само да направиш оборот. Но това е друга тема
 
Последно бях в Уникредит, офертата им е промоционална 1% на транзакция за първите 6 месеца и след това 1,2% ако не ме лъже паметта. Има такса от 5 лв месечно, ако нямате интернет в обекта, ако имате - връзват те с кабел за рутера и таксата отпада. Възнамеряват да въведат и ПОС терминали с WiFi, та ще отпадне кабела.

П. С. Да не прозвучи като реклама, но имат добри планове за фирми т.е. за 18 лв месечно имаш 15 безплатни транзакции, безплатка карта с която внасяш 4к дневно безплатно и теглиш 6к на ден от всички банкомати.
 

Горе