Офшорна фирма или острова на спасението

vitohol

Premium
Хайде като всеки заговори за адсенс да видим какво е решението. Пускам това защото всеки пише там в онази тема и никакво смислено решение.

Гоогле начисляват това ДДС на рекламодателите а те как ще избягат от него е друг въпрос. Те декларират че ще си го плащат в техната страна а както знаето по БГ закона трябва да си регнат по ДДС щом ползваш услуга от ЕС, защото дължиш това ДДС в БГ.

В случая обаче ако предоставяш услуга на ЕС фирма то тогава МАЙ пак трябва да си регнат по ДДС. Това е неприемливо поне за малките фирмички защото само счетоводството ти е доста кинти.

Решението според мен е да имаш офшорна фирма. Там таксата е някаде кум 500 евро на година. Имаш си банков акаунт и него си пълниш. Такива зони са с High Privacy и никой не те закача и нкой не знае че е твоя. Данъци няма, само тази такса.

Сега въпроса е как ще обмениш чек така, че той да бъде изплатен на твоята фирма. Предполагам банката трябва да получи чека подписан от теб и подпечатан и след това те да го инкасират. Въпроса е да се знае тази банка е ОК да го направи.

Хайде давайте решения в тази насока. Някой нещо да има опит и т.н?

Стига глупости от рода аз ще си правя паса ала бала. Не става така. Най добре е човек да прави всико както си е реда за да няма после ама аз така ама те инак :)
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Адсенс плаща по банков път в други държави, зависи в коя държава ти е фирмата.
 
Офшорна фирма или островат на спасението

Списък с държави, до които може да плащат с банков трансфер

За мен е най-лесно просто да си затворя акаунта. Обаче не всички имат този късмет - някои разчитат на AdSense да ги храни...
България я няма, каква изненада. :lol:

Доста хора от тук разчитат на това, да не кажа, че им е преоритет да се направи така, че да се измисли нещо адекватно. За това нека всеки се включи със съвет и препоръки. ;)
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Най-близо до офшорна зона в списъка горе е Hong Kong

Taxes are levied according to the "territorial principle" meaning that taxes are only levied on income "derived from or arising in" Hong Kong and not on income sourced outside the Territory.

http://www.lowtax.net/lowtax/html/hongkong/jhktax.html


 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Има и по-близко от Hong Kong:

Офшорни зони са: Кипър, Лихтенщайн, Черна гора, много от островите в английски териториални води, като остров Ман, още островите от Карибския басейн, Каймановите острови, някои от щатите на САЩ, Панама и т.н.

ПП: Имам един малко тъп въпрос: Като минават парите през офшорка ти трябва ли да ги декларираш на кръвопийците като доход ако решиш да ги харчиш в БГ?
 
Последно редактирано:
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Интересното е следното. В Щатите да речем!

Дали ще трябва да плащаш данъци в Щатите след като работиш с компании които са базирани в щатите. По техните закони ако продаваш на хамериканци начи дължиш данъци на IRS-a, дори и да не ти е офиса в щатите.

Но тука възниква въпроса дали дължиш данъци ако не ти е офиса в щатите, не си хамериканец и си имаш фирма там, но тя работи с УС компани. Ако не дължиш, така подръжката на американска фирма е 750$ в Делауеар.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Аз по принцип не разбирам от счетоводство на офшорки, но предполагам, че и американските фирми може да се нагласят на нулева печалба както и българските (и в този случай и данъците да са нулеви). Например фирмата от Делауеър получава $1 000 000 долара (от Google Inc., USA), но има разходи $1 000 000 долара, които изплаща на българска фирма. Българската фирма се регистрира по ДДС, обаче не го плаща, защото така пише в закона (по-горе цитирах точно тази част от ЗДДС).

Българската фирма и собственикът и колко данъци ще плащат вече е отделен въпрос, но поне ДДС-то е спестено.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Да ако печелиш 1милион ще им кажа че искам да работя с УС фирмата им и те ще ме послушат. Въпроса е ако печелиш толква че може да подържаш 1 фирма само. Почнеш ли с 2 фирми да прехвърляш средства насам и натам се оскапява. За сега варянта е Хонг Конг. Интересно как никой не знае нищо по темата. Тоест почти никой не печели сериозно в този форум.

Лошотото е че и адвокати и счетоводителили ще са боси, освен ако не са специализирани в това тясно.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Ако искаш да имаш само една фирма може да махнеш българската фирма от схемата по-горе и да получаваш пари от фирмата в Делауеър под формата на комисионни или каквото си решиш.

Обаче пак ще се регистрираш по ДДС.

* Аз не разбирам от счетоводство и каквото написах по-горе може да не е съвсем вярно.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Тоест почти никой не печели сериозно в този форум.


всъщност тези които печелят сериозно не чакат отговора тук :)
а и са отдааавна регистрирани по ддс
това изменение пречи повече на малките сайтчета с ниски печалби
тези които са си регистрирани по ддс и си отчитат печалбите към фирмата не им е проблем толкова
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Бе ако трябва да внешеш 20% от приходите ти в държавата без да има начин да ги начислиш на клиента ти, в случая Гоогле едва ли ще ти е толква весело ако ще каква ще фирма да си!

По-скоро умните които имат онлайн бизнес не се занимават с БГ фирма изобщо а директно работят с офшорката.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Google сам си начислява и плаща процентите ДДС.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Ако искаш да имаш само една фирма може да махнеш българската фирма от схемата по-горе и да получаваш пари от фирмата в Делауеър под формата на комисионни или каквото си решиш.

Това е варянт но точно това попитах, дали трябва да плащаш данъци в УС, защотото в случая работиш с УС фирми, и дали офшорния статус на фирмата ти се запазва.

Това са въпроси които ние не може да гадаем, аз затова пуснах тази тема защото ако някой има работещо решение да пише. Иначе естествено с една правна/счетоводна консултация в УС ще научиш отговорите.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Ако фирма от Делауеър получава пари от фирма в САЩ, фирмата от Делауеър плаща данък върху печалбата. Обаче ако печалбата е нула и данъците са нула.

А дали може печалбата да се сведе до нула чрез регулиране на разходите е отделен въпрос (не виждам причина да не може - напр. българско физическо лице получава комисионни от тази фирма, които се равняват на приходите на фирмата и после си плаща данъците и осигуровките в България, но не плаща ДДС).

Въпросът е дали това физическо лице може да е собственикът на фирмата или трябва някой друг да участва.
 
От: Офшорна фирма или островат на спасението

Въпроса това което ти каваш как да стане счетоводно и какви са законите там и колко трябва да платиш да ти изчистят всичко.

Ако си с една офшорна фирма включае и Делауеар, в юрисдикцията кадето съществуваш но не работиш не плащаш данъци и не подаваш нищо. Ако подаваш нещо то е елементарно да си го направиш сам. Никой не може да ти разкрие самоличността, не ти знае сметката и т.н.

После тези средства може да си ги трансферираш в БГ и да платиш данък върху дивидента, или като печалба на дадена БГ фирма, или да си правиш паса. Това си е твой избор.
 
Re: Офшорна фирма или островат на спасението

ето да видите как го правят форекс треидърите в инвестора

absfresh каза:
Първо данъкът сумарно не е 10% а тежестта до 24000 годишно е 35.5%. Това е при положение, че се занимавш само с форекс и той ти плаща осигуровките. След 24к ти пада на 10%.
Данък в БГ от форекс определено се дължи, но пък поради липса на стока, ддс-та , граници, митници лесно се избягва легално.

Офшорка, договор за консултация в посока офшорката, договор за заем в обратна посока и си готов, а ако ползваш чужди брокери директно офшорката собственик на сметката и само си пращаш заеми на бгфирмата, осигуряваш се на минимално допустимото, коли, офиси, апартаменти на името на фирмата, издаваш си кредитни карти от името на офшорката за лично ползване.
Собственика на ОББ обслужва половин Кипър тегленето от тяхна карта на бг банкомат е 1.2% на 400 лева.
Най-готиното при маржин търговията е, че реално търгуваш инфо и ноу-хау и никой не може да каже колко струва това ноу-хау. Ако ти се появи някой отворен данъчен и каже абе тука що си дал 2 милки за консултантски спокойно можеш да му предложиш данъчната администрация да ти предостави същата услуга на по-добра цена.
Разходите по ошорката са около 2к за откриване и заработване и около 600-800 евра на година. Тука трябва да се осигуриш на поне 500 лева , което прави около 2 к лева на година за данъчната администрация, като добавиш и трансфери и процента за теглене, ако си направил над 10-12к лева печалба за годината, по-добре бягай да работиш за някой остров, пък тука ще си плащаме ддс-то и без това Боко иска да го вдига.
 

Горе