ICN.bg проблем

От: ICN.bg проблем

Това са написали в fb страницата им
Приятели, проблемът, който някои от вас вероятно срещат при отварянето на сайтовете си в момента, не е свързан с техника на ICN.Bg. Той е извън правомощията ни и се изразява в глобален бъг извън нашите трасета и bgp сесии. Веднага щом имаме повече и по-конкретна информация, ще пишем.

Както винаги проблема не е в тях :D
 
От: ICN.bg проблем

Темата е от следобяд, но още не са се включили от съпорта. Тия хора не са ли чували за Г сигнали:). Нема, СХ си ги бие по всички показатели:)
 
От: ICN.bg проблем

Екипът ние е изграден то технически лица, а не от маркетолози и sociqlmedia monitoring people и поради тази причина не следим по цял ден форумите за да коментираме

Проблем имаше, беше мрежов, и въпреки че бе извън нашата мрежа, той ни засегна сериозно, като имаше загуба на пакети до 80%. Не можем да дадем конкретно становище защото и доставчиците от които зависи това чак утре ще предоставя официално такова. За съжаление се указва, че в България, дори и 10 bgp сесии да имаш пак нещата минават през БТК.

Виждам и няколко подкалждачи на итригу тук, но няма да се впускам с обяснения, за да не подведа някой.

Факт е че проблемите на трети фирми се отразяват на нас и най-вече на потребителите ни, но такъв е живота. Борим се всички сили за предоставяне на професионални и стабилни услуги, но инициативността изисква жертви :(
 
От: ICN.bg проблем

Виждам и няколко подкалждачи на итригу тук, но няма да се впускам с обяснения, за да не подведа някой. (
И това го пише официален представител на една от най-големите фирми за хостинг услуги в БГ (или поне от техния профил тук):). После, защо в България бизнеса е пълна порнография:)
 
От: ICN.bg проблем

И това го пише официален представител на една от най-големите фирми за хостинг услуги в БГ (или поне от техния профил тук):). После, защо в България бизнеса е пълна порнография:)

То да беше само това?! :twisted:
Ето до къде води шльокавицата - до проблеми в писането, което рефлектира и в мисленето :

Екипът ние е изграден то технически лица, а не от маркетолози и (sociqlmedia monitoring people)? и поради тази причина не следим по цял ден форумите за да коментираме(.)

Проблем имаше, беше мрежов, и въпреки(,) че бе извън нашата мрежа, той ни засегна сериозно, като имаше загуба на пакети до 80%. Не можем да дадем конкретно становище(,) защото и доставчиците(,) от които зависи това(,) чак утре ще предоставя(т) официално такова. За съжаление се указва, че в България, дори и 10 bgp сесии да имаш(,) пак нещата минават през БТК.

Виждам и няколко подкалждачи на итригу тук, но няма да се впускам с обяснения, за да не подведа някой.

Факт е(,) че проблемите на трети фирми се отразяват на нас и най-вече на потребителите ни, но такъв е живота. Борим се (с) всички сили за предоставяне на професионални и стабилни услуги, но инициативността изисква жертви :(
Без да съм филолог, и без да имам претенции, че пиша идеално по правилата. Като че ли е писано от някое хлапе в чата по скайп с аверчета.
В темата за предишните проблеми ви похвалих, че се появихте и отговорно поехте критиките.
Но това по-горе е безобразно! Червено! :twisted:
 
От: ICN.bg проблем

тцтц Вискяр, що така ги храниш? Аз мисля, че служителят на ICN дето е писал по-горе, просто е бил под огромно напрежение по това време. Кой знае още колко форуми е трябвало да огрее, че и гневните във Фейсбук, които не могат да схванат, че проблема е в мрежата, не в хостинг компанията.
 
От: ICN.bg проблем

Да, наистина се извинявам за пунктуацията. Писах отговор в темата "на крак" от мобилния си телефон, докато все още бях при колегите в дата центъра. За съжалени се налижи почти да нощуваме там въпреки, че проблема бе отстранен малко преди 20:00 часа, за да изчакаме официалните позиции на мрежовите ни доставчици от които първично произлезе проблема.
Още веднъж се извинявам на всички потребители които са срещали проблем със зареждането на страниците си.
 
От: ICN.bg проблем

Еми като няма за к'во друго да се хванем в този форум, се хващаме и за запетайките. Както сами виждаме, даже и хора които не ги е засегнал проблема си се*ат в темата за кеф. Не защитавам фирмата, просто се дразня като гледам, колко много хейтъри се навъдиха за 3-4 години във форума където си вадя някой лев за бири. Ще си изядат ушите, че не пиша й, а и.
 
От: От: ICN.bg проблем

за да изчакаме официалните позиции на мрежовите ни доставчици от които първично произлезе проблема.
И ще получим ли някаква официална позиция-извинение от друга компания, за да сме сигурни, че не сте виновни вие? :) Напишете черно на бяло името на сгафилата фирма.
 
От: ICN.bg проблем

Аз едно не мога да разбера - как така проблема не в тях а само техните сайтове не зареждаха ?
 
От: ICN.bg проблем

Еми като няма за к'во друго да се хванем в този форум, се хващаме и за запетайките. Както сами виждаме, даже и хора които не ги е засегнал проблема си се*ат в темата за кеф. Не защитавам фирмата, просто се дразня като гледам, колко много хейтъри се навъдиха за 3-4 години във форума където си вадя някой лев за бири. Ще си изядат ушите, че не пиша й, а и.
Споко, няма да си изям ушите - това време отдавна мина. ;)
Вади си за за бири, пък ако се напънеш, може и за уиски. Ама не някаква бълвоч, дето претендира за "7 години отлежало в...", ами за истинско Уиски.
Макар че е въпрос на вкус - не е моя работа за какво вадиш пари.
Днес цял ден това ми бе в главата доста често. И за да не е "хейтърство", както казваш, ще си развия мисълта. Пък който където иска, на която стена му е кеф, да си закача пианото - това не е моя работа.
Повече от често тук се бистри въпроса защо в България нещата са така. Защо, аджеба, бизнеса куца и не е като по други места.
Ами защото мисленето куца. Не може от куца кокошка да се очаква герест петел, никакъв шанс. От куца кокошка само куц петел може да се очаква.
Когато си небрежен в мисленето си, и постъпките си, целия ти живот ще е небрежен. Ерго, и бизнеса ти ще е небрежен, и ще куца.
Пълно е с хора около мен с мислене и поведение "Е, какво толкова, и така може, защо разни люде "хейтят", защо се заяждат, защо не оставят хората да си живеят живота мирно и кротко?"
Има два вида хора - професионалисти и останалите. Много хора правят кариера не със знания и умения, а с професионално отношение към нещата. Гледаш го - не е кой знае какво, но се е издигнал, има си бонуси, думата му се слуша, заплатата му добра. И се чудиш и се чешеш. После се чешеш и се чудиш. Може и да изчешеш нещо, но да изчудиш - едва ли.
Когато си лежерен в мисленето и постъпките си, целия ти живот е лежерен. Респективно и бизнеса ти.
Да поясня защо по-горе "хейтих". Ето заради следното - "sociqlmedia monitoring people". Автора си прави труда да смени регистъра на клавишите, но не си прави труда да го напише правилно на английски. (Да го питаш защо е решил изведнъж да пише на английски, едва ли ще ти даде смислен отговор. Но поне да беше на английски!) Ето това е лежерното и безхаберно мислене и отношение към нещата в живота. Пък после защо живота е такъв?
Живота е такъв, какъвто всички го правят.

Не може в официално съобщение от организация да има правописни грешки! Това не е лафче.
Не може в официално съобщение да се смесват различни езици! За полиглотски умения си има специални места.
Не може в официално съобщение да се отяждаш - "поради тази причина не следим по цял ден форумите..."! Никой никого нищо не кара да следи. Поне хората във форумите не съм забелязал да карат някого да следи нещо.
Не може в официално съобщение да внасяш и всяваш интриги! Дори и в политиката, където почти всичко е позволено, не се допуска такова нещо! "Виждам и няколко подкалждачи на итригу тук" - това би било тъжно, ако не бе толкова неграмотно написано. Сега само буди смях.

Ако официалното "съобщение" от ICN.bg е писано от ръководител ниско ниво, бих препоръчал смяната му. Едва ли би могъл да бъде обучен да върши качествено работата, за която му се плаща. Ако някой не вярва - има фирми и хора, анализиращи възможностите и способностите на даден човек за какво е пригоден.
Ако официалното "съобщение" от ICN.bg е писано от ръководител високо ниво... Тъжна и майка на тази фирма.
Което не е никакво изключение в България. Пълно е с "ръководители", дето на две магарета сено не могат да разделят. (Надявам се, да не ме питат за втори път какво означава това последното.)

Така че, waldes много правилно казва: "в България бизнеса е пълна порнография".
 
  • Like
Реакции: Sky
От: От: ICN.bg проблем

"в България бизнеса е пълна порнография".
чудя се колко от Вас предприемачи, правят бизнес извън България - не говоря за MNS или affiliate sites, а за функциониращ бизнес със солидна база чуждестранни клиенти? Може би тези от Вас, които развиват такъв бизнес знаят, защо бизнеса в България е порнография :) . Аз лично днес напуснах бг бизнеса, или по-точно бях отстранен, не знам защо но чувствам задоволство :)
 
Прекалихте вече. 90% от мненията в темата, не са просто хейт, а тотален хейт, а голяма част от него дори е изписан от некомпетентни пръсти, но за това са си виновни ICN.

Само да отбележа, че не ги защитавам, а и че мнението ми ще бъде малко пръснато между двете страни - едната страна с въпроси към представителя на фирмата във форума, а другата с въпроси към част от далите мнения в темата.

Аз лично не мога да разбера с какъв акъл тръгнахте да говорите за BGP и проблемите по мрежата които имахте. Разбирам, че искате да сте честни и открити към клиентите си, за да ги успокоите по някакъв начин, че проблема не е свързан с хардуерни проблеми, каквито между другото имахте по-рано през годината (предполагам и за това ви беше такова обяснението). Защо според мен е грешно - тук по-голямата част, да не кажа пълните 100 процента не се интересуват от маршрутизиране, суичове, рутери, кабели и прочие - те се интересуват сайтовете им да работят. Идея нямат за какво говорите и какво обяснявате, но пък и няма да си направят труда да прочетат за да разберат какво сте им казали. Това е фундаментална грешка от ваша страна - сами си го набивате. А после някой да се чуди на въпросите "ама що като проблема бил глобален, само при вас сайтовете не работеха". Сложните понятия не се възприемат лесно и това явно вече сте го разбрали ;)

Що се отнася за правописа в коментара по-горе и наблягането на думичката "официално съобщение":
1) Колкото и официално да изглежда профила icn.bg, то той въпреки всичко не бива (поне според мен), да се смята за официално средство за комуникация. Не вярвам компании да дават хиляди долари за съпорт и тикет системи (Кайоко-то до колкото си спомням не беше хич евтино), само защото им е кеф, а официалните мнения да се простират във форума.

Свалям шапка на колектива на ICN, както и на много други, включително суперхостинг, джъмп и делта, които въпреки всичко, макар да не са длъжни се опитват да се държат максимално близко до клиентите си, като обръщат внимание на теми както в този форум, така и в другия.

Та в този ред на мисли, вземете се научете, че официални канали за съпорт и информация са следните (поне при повече компании)
1. Тикет системата
2. Телефонната поддръжка
3. Туитър профил/фейсбук страницата.

2) Колко от вас обърнаха внимание на това кога е написано съобщението? 00:05? Някой ще сметне ли от 8 сутринта до 00:05 колко време е? Не че нещо - аз мога да пиша тук в 4-5 през нощта, защото ми е неправилен режима, но и аз след 14 часа бодуване пиша небивалици от време на време.

3) Колко пък от вас обърнаха внимание на това, че човека обясни, че е писал от телефона си? Значи в 12 вечерта, вместо да се прибере след уморителния работен ден, който както вече разбрахме е бил изпълнен с проблеми и премеждия, той решава да успокои малко ситуацията тук, като напише едно съобщение и всички се метнахте на правописа?!

По-горе се спомена как бизнеса бил на нам какво си ниво, заради не знам си какво. Проблема не е в бизнеса, проблема е в клиентите. Тук има явно доказателство за това - вместо някой да ги похвали за това, че въпреки всичко са обърнали внимание на форума, защото този човек след 14 часа на крак, можеше да се прибере да види жена, деца, котка ако щете - той е влязъл във форума за да се опита да ви обяснява проблемите.

Вискяр, ако не беше сред хората които ценях високо, а и уважавам от форума, с кеф бих ти лепнал една сочна червена точка заради горното ти мнение, но този път ще съм пас ;)
 

Горе