Бихте ли откраднали ?

От: Бихте ли откраднали ?

Така е, парите все не стигат. За всичко са виновни тъпите финикийци, дет са измислили хартийките. Сега щяхме да си разменяме линкове за картофи и сайтове за прасета или крави :p:lol:
 
От: Бихте ли откраднали ?

И да предлагаме, яко изработка на сайтове за компаньонки. :rolleyes:

Така е, парите все не стигат. За всичко са виновни тъпите финикийци, дет са измислили хартийките. Сега щяхме да си разменяме линкове за картофи и сайтове за прасета или крави :p:lol:
 
От: Бихте ли откраднали ?

Жената гладен, децата и той.

По темата: Ако хептен нямаш какво да ядеш, вариантите са два. Просия и кражба.
Ако няма от кой да си изпрося, ще открадна. Ама ще гледам да не ме фанат :).

А за жената и децата. Първо се мисли, после се прави. Ако не си мангал, те не мислят.
Аз не виждам как ще си завъдя жени и деца, ако имам и 1% съмнение, че може да го закъсам.

Така никога няма да имаш. Няма удобен момент за деца и жена. От мен да го знаеш.
Поздрави :)
 
От: Бихте ли откраднали ?

Така никога няма да имаш. Няма удобен момент за деца и жена. От мен да го знаеш.
Поздрави :)

Остави жената, тя ще оцелее :), но децата заслужават единствено качествен начин живот и нищо по-малко, а това значи пари, да не кажа много пари. Друг е въпроса кой как го възприема това нещо. Ако е въпроса е за едното оцеляване, това може да стане с мусака цяла седмица и филия хляб.
 
От: Бихте ли откраднали ?

Аз работя,даже почти всеки ден извънредно и пак не ми стигат парите.
Да кажеш, че харча за глупости не така.И аз не мога да си го обясня да работиш и пари да нямаш

И какво излиза.Работиш няма пари, неработиш пак няма пари
 
От: Бихте ли откраднали ?

И какво излиза.Работиш няма пари, неработиш пак няма пари
е неработиш - стоиш си на село гладен,
работиш живееш у градо наяден ама без пари
баси ма*ката..
 
От: Бихте ли откраднали ?

е неработиш - стоиш си на село гладен,
работиш живееш у градо наяден ама без пари
баси ма*ката..

Ай ся не се оплаквай. Ти поне като те гледам си човек, който се старае да се развива, тъй че бъди сигурен и медец ще намажеш ако продължаваш така. :beer:
 
толкова дълго сме живяли в града че сме забравили...

от гледна точка на глад храната може да се набавя чрез събиране и лов риблов сред природада... разбира се много зависи от конкретния случай сезона и уменията но умения ала Беър Грилс винаги биха били полезни дори и за градски хора от софия ще се качите на автобус номер 1 от окръжна болница води до панчарево... езерото е с особен статут там не ви трябва риболовен билет с малко късмет и умения ще хванете достатъчно за да нахраните семейството си... ловът би бил още по ползотворен и макар че според законите ако нямаш ловен билет си кражба от държавата... ОБАЧЕ не смятам че ако си излязъл на лов за да нахраниш семейството си на земята която ти е родина е престъпление... повече по темата за техниките за оцеляване http://xenos-bushcraft.com/blog/ те могат да

Кражбата или техниките за оцеляване са временно решение както казват Doomsday preppers преведено горе долу: трябва устоичивост на методите за добиване на храна изхода е един земеделие не е лесно ама нали сме на предела...

Значи като сезона се смени почти няма човек в България който да си няма някаква земя или който да няма земя която роднини да му дадат безъзмедно за някакъв период говорим за 4 декара (все пак ако има да знаят че първата цел им е да си осигурят такава цените на земята все още не са много високи така че няколко декара за черни дни винаги са от полза)

ще цитирам пост на Бате Пешо човек доказал се с години във форума на инвестора (за известно време като беше баннат пишеше като Батко Пешо)
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?p=1059414804&highlight=картофи#post1059414804
и е отговор на въпрос какво да се прави с кражбите на продукция

Батка, казвал съм ти го много пъти - кефя ти се на ентусиазма и желанието, такива хора като теб са много нужни на държавата, макар че и твоите деца ще емигрират, нали така? За съжаление и ти живееш в една Утопия, макар че си прав - при теб има реализирано желание, при мен има отказ на хартия, щото другите са ми виновни, макар че не е точно така. Имам 2 имота на село - единичт е в твоето плевенско - като ги видя нивите и особено лозята и ми се плаче, разбираш ли ме, плаче ми се. Знам какво беше преди не по-вече от 15-на години, знам какво ставаше на грозодобер - не можеше да се разминеш от коли и каруци, Сега нито едно лозе околко нас, а масивът е сигурно над 2 500 дка като цяло, не се обработва - нашите ходили последния път и имало змии вече, да те е страх да влезеш. А едно време се поливаше, имаше помпена станция (2 при това) и т.н. - сега е тотален леш и не виждам как ще се оправи скоро. А селото не е чак толкова малко, към 1 500 човека е, но младите почти ги няма... Дригото село е до Сандански, и то е голямо, че даже е и известно, фул е с мангали, сигурно над 1000 мангала има, но има и доста българи, при това млади - всичко си се работи, не се краде особено, хората строят къщи и т.н. Та камбанариите, от които гледаме са различни - в едното село просто няма как да стане, в другото - може да има развитие. радвай се, че при теб е хубавия сценарий, но много рядко е такъв...
П.С. А от 2 дкс картофи и 2 дка домати, ако ми направиш 1000 кинта чисто на месец ( т.е. 12 000 годишно), ще те призная
П.П.С. Защо си махна стария ник?

Стария ник ми го махна инвестора щото теглих една яка майна на един забравих го как се казва нещо с м май беше.Но скоро ще си го върна.Ето ти самия доказваш че причината не е в мангалите а в българите.Щом може до Сандански значи може и в Плевенско.Да аз също не обичам мизерните мангали както и крадливите но пак повтарям не в тях е причината.Няма как от София да мааш всяка събота и неделя до Сандански и не към теб ми е насочен гнева.Ти не се оплакваш намерил си начин да си изкарваш хляба.Нама как да се съглася че хора които имат апартаменти в центъра на София и искат по 120000 евро за тях са бедни.За такива нямам жал никаква.Като не може да се оправя в София продава и отива или на село или в Перник.За 25-30000 евро купува и стяга имот и му остават поне 80-90000 евро.Само от лихвите може да живее.Ако избере селото трябва да се грижи за градина 500 квадрата и 50 кокошки.И гарантирам че четири членно семейство не мое да изяде това което ще се произведе.Сега да те светна как се изкарват парите.Сади два декара картофи полива и изкарва минимум 12 тона картофи.Сортира и на пазара.Там решава дали да ги даде на едро по 40 стотинки или да си ги продава сам по 60-70 стотинки килото.Ако има деца не пречи някое порастнало дете да продава на масата.От два декара домати се изкарват поне 8 тона.И тук пак избира или на едро по левче или на дребно по 1,50.Говоря за истински домати а не консерва.Ако отгледа и разсад и салата преди доматите ще спечели още повече.Инвестицията ще е в една баничарка хубава мотофреза и капково напояване.А може и едно малко тракторче.Но трябва някой да работи здраво.От март до ноември.А децата ми незнам дали ще емигрират.Щерката засега е категорична че от тук не мърда.Незнам какъв акъл ще и дойде по нататък.Имам много роднини в Белгия Франция Швеция.Канена е навсякъде и видя доста неща.Сега ще ходи при нейна братовчедка в Барселона.А младежа може би няма да се върне.
 
От: Бихте ли откраднали ?

coolice - Борисов каза всеки да си сади картофи
тогава ревахте, но човека беше прав
 
От: Re: Бихте ли откраднали ?

толкова дълго сме живяли в града че сме забравили...
прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.Доста от темите съм прочел в които за някакви стотинки работят да попълват обяви или директории,само и само да си платят месечния нет,защотото мама и тати нема да им дадат,а тук се борят децата да изкарат някоя кинта ,а защо не след време и бизнес да имат.Но гладен човек жив дявол.Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!
 
От: Бихте ли откраднали ?

Леонсио, не сравнявай другите страни с България. Там и хубави заплати имат, ама ние тука сме нещо особено и неприкосновено. Относно живота на село и копането, пак няма гаранция. Ще прекопаеш, ще посееш нещо, ама то иска поливане, плевене, копане, грижи. Да обаче, не можеш да ходиш всеки ден, щот и пари за бензин трябват. Комшиите ти и те гладни, влизат, обират ти доматито, чушките, картофите, а ако не са те, някой мангал, ако пък не е той, градушка ще падне. Варианти много, квот и да правиш все си пре**ан, щот живеем в Абсурдистан
 
От: Re: Бихте ли откраднали ?

прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.

С тоя подход само гладен ще седиш.

Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.

Че то по-вкусно от домашното нема, тия хубавите вкусните домати в градини с любов само растат.

Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!

Това за пенсионерите е вярно. Но тези, които си имат градини са добре.
 
От: Re: Бихте ли откраднали ?

С тоя подход само гладен ще седиш.



Че то по-вкусно от домашното нема, тия хубавите вкусните домати в градини с любов само растат.



Това за пенсионерите е вярно. Но тези, които си имат градини са добре.

Да не забравя да се похваля с доматите ми , таз година сях 5 корена, дано има келепир
 
От: Бихте ли откраднали ?

Леонсио, не сравнявай другите страни с България. Там и хубави заплати имат, ама ние тука сме нещо особено и неприкосновено. Относно живота на село и копането, пак няма гаранция. Ще прекопаеш, ще посееш нещо, ама то иска поливане, плевене, копане, грижи. Да обаче, не можеш да ходиш всеки ден, щот и пари за бензин трябват. Комшиите ти и те гладни, влизат, обират ти доматито, чушките, картофите, а ако не са те, някой мангал, ако пък не е той, градушка ще падне. Варианти много, квот и да правиш все си пре**ан, щот живеем в Абсурдистан

крадат ли крадат:) а вие бите ли отраднали, за да се наядете
 
Re: От: Re: Бихте ли откраднали ?

прав си за рибата,но ти трябва билетче за автобуса, а немаш кинти, така че риба няма да готви жената,зимата риба не се лови, а диви прасета се пушкат, но немаш пари за пушка и ловен билет.Да, ако си на село имаш градина и копаш ли копаш за да ядеш, за тва половин София се изнася за да копае чушки и домати за буркани.Доста от темите съм прочел в които за някакви стотинки работят да попълват обяви или директории,само и само да си платят месечния нет,защотото мама и тати нема да им дадат,а тук се борят децата да изкарат някоя кинта ,а защо не след време и бизнес да имат.Но гладен човек жив дявол.Колко от пенсионерите живеят в нищета, а строиха прекрасния СОЦИАЛИЗЪМ В много страни има кухни за социално слаби ,за да не крадат!

Социални кухни има и в София ... в случая за риболова просто излиза че е по добре да си от Младост ;) отколкото да си от Люлин (без да се засягат колегите от там) защото може да отидеш до панчарево пеща освен това за лова може да ходиш с лък http://xenos-bushcraft.com/blog/2011/10/my-first-self-bow-part-1/ и да ловиш зайци с капан или в Apocalypse 101 като развиваха сценарии за оцеляване в ню йорк заловиха два гълаба с капан на покрива на една кооперациика извиха им вратлетата и ги сготвиха в тиган ...

по принцип във форума има доста само незнам дали са копали повечето хора освен във фейсбук но както показах във поста горе има модел за изкарване на 12000 лева от 4 декара + храна за семейството само че ще къртовски труд от април до октомври човека който го е пуснал му вярвам с това се прехранва и се доказал във форума на инвестора
 
Re: От: Бихте ли откраднали ?

Леонсио, не сравнявай другите страни с България. Там и хубави заплати имат, ама ние тука сме нещо особено и неприкосновено. Относно живота на село и копането, пак няма гаранция. Ще прекопаеш, ще посееш нещо, ама то иска поливане, плевене, копане, грижи. Да обаче, не можеш да ходиш всеки ден, щот и пари за бензин трябват. Комшиите ти и те гладни, влизат, обират ти доматито, чушките, картофите, а ако не са те, някой мангал, ако пък не е той, градушка ще падне. Варианти много, квот и да правиш все си пре**ан, щот живеем в Абсурдистан

е без труд няма да стане а в линка и постовете който цитирам бате пешо точно хеити хората който все нещо им пречи с пример

marzel.png
 
Re: От: Бихте ли откраднали ?

coolice - Борисов каза всеки да си сади картофи
тогава ревахте, но човека беше прав

нали знаеш когато човек говори непринудено и се искаже достатъчно много пъти :) чисто статистически случайте в който е прав : не е прав ще е 50:50

в случая е бил прав за картофите :) като е прав няма да го отрека
 
От: Бихте ли откраднали ?

Оф, на Даласа темите са пълна простотия, но по-лошото е че яко риби им се закачат, включително и аз с този си пост.
 
От: Бихте ли откраднали ?

Сега ако обсъдите и техники за крадене, ще накарате онлайн пиратите от форума да посетят мазето на съседа, и не само него. Кулис ще ви даде линк за офлайн кражби. Той знае как става всичко, макар както обикновено не от личен опит, а само на теория. :)
 

Горе