АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Интересни слухове и от Китай днес, свързани с Крим. Започна да се говори, че маршрутът на Пътя на коприната (сухоземната транспортна връзка между Китай и ЕС) ще бъде променен и ще минава през полуострова. Най-вероятно китайците ще се възползват от предимствата на бъдещата свободна безмитна икономическа зона, какъвто ще бъде Крим (както сега ползват Хонг Конг и Сингапур за океанските превози).

Почват и да строят там. Мостът (или тунелът в зависимост от проекта) през Керченския пролив ще бъде поверен на китайски компании. Казината в игралната зона също най-вероятно ще ги строят китайците, които имат доста по-сериозен опит от руснаците в това отношение.

А от Крим ги урежда всякакво по-нататъшно развитие на събитията. Черно море ще им е гарантирано като подстъп към ЕС (Румъния и България). Ако Южна Украйна (и по-специално Херсонска и Одеска области) влязат в ЕС, то значи китайците през Крим ще имат директна сухопътна връзка с ЕС. Ако станат самостоятелна държава или влязат в състава на РФ), то тя със сигурност ще влезе в Митническия, а след това и в Евразийския съюз, което пак урежда китайците.

Май Путин и другарят Си този месец ще подписват в Пекин не само големия договор за газа, но и за транспортните коридори от Азия към Европа.

Да, и аз го гледах това за пътя на коприната по един от Руските канали. Звучи доста правдоподобно. Ако това със Крим да стане като Хонг Конг се осъществи, според мен ще им потрябва и босфора след време. Дали ще включат и Турция в икономическия съюз. Някак си изглежда логично.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Боже, нова как промиват мозъци. След Украйна сме ние помнете ми думата, американците това са си наумили....
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Има ли тук някой, който е прочел "Тихия Дон"?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Събират хора срещу заплащане за пътуване в Одеса и "подкрепа" на Украйна.

http://vk.com/id252965967

Срочно Срочно Срочно
Мирная массовка в Одессе на поддержку Украины
Выезд завтра 07 05 в 18 00 вечера
Проезд В Одессу и обратно бесплатно
Проживание тоже бесплатно
Оплата 350 грн каждые сутки
Запись по тел 093 668 75 44 Антон
Звонить в любое время!!!

Журналист звъни на телефона - плащала някаква организация, при участие в боеве сумата се договаряла:

[video=youtube;g7wn1jtCLFY]http://www.youtube.com/watch?v=g7wn1jtCLFY[/video]
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Много странно, тук се събрали хора с еднако мислене, ако друг/и и дадат друга гледна точка - веднага ги изкарват на промивката.
Айде моля ви се не свирете по икономическите струна, че там не ви се получват ама йок нещата, карайте го на теория на конспирация там сте ми по забавни.

Айде ще ви дам един жокер, как от раз Русия и страните от ОПЕК могат да съсипят САЩ, чрез долара - късане на петродоларовият стандарт.
Индивидуално Русия, при ескалиране на санкциите, може да каже приемаме всичко срещу газа и нефта - от евра до юани и злато/сребро.

Но има и други неща, коiто ще им се случат на Руснаците, ако и това се случи. Работа е доверието, че се гради десетки години, а се съсипва в няколко мига. С тези ходове, ще доведе ЕС допълнително да се обедени и да удари контра на руските енергийни проекти, като цели диверсфициране и развиване на шистите + ВЕИ. Ще свирят на принципите и ценностите на създаването на ЕС преди 60 години. Русия като икономика е функция на експортните мита и плутократичното управление - сама за себе си е в пъти изостанала от запада, че и изтока. Затова може се случи до няколко години стил криза от 90-те. А тя става доста неизбежна - Русия може да издържи докато има натрупан валутен резерв. Като им видим разбивката на резерва нещата стават доста сложни за тях - http://www.imf.org/external/np/sta/ir/IRProcessWeb/data/rus/eng/currus.htm, дори тяхната централна банка вади по ниски данни http://www.cbr.ru/eng/hd_base/default.aspx?Prtid=mrrf_m. Вижда се че имат 433 милиарда в доларов еквивалент в ценни книги, при една силна изолация трудно биха разполагали с тези средства. Най-силният им коз е злато. Но има и друга контра - руските компании имат огромни дългове отново в чужда валута и то такава сума, която резерва няма може им издържи - над 650 милиарда долара. Тези задължения трябва да се покрият по някакъв начин, а ако не се покрият тогава Русия рискува директен фалит и тогава Путин и компания не знам колко време ще издържи. Всичко се крие в доверието и в резервите, а те в момента ги играят на картата. Путин е много умен и се прави на мъж, но много скоро ще спре или ще го грози съдбата много бързо да свалят ....
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

И аз да се изкажа по тази тема. Ще се опитам да бъда максимално кратък!
Омръзнало ми е от русофили, американофили и еврофили, защото всичките тези фили са българофоби. Руското влияние върху България съсипва страната 130 години. Веднага отговарям защо, заради руския манталитет. От край време още от времето на Романови, политика и практика на власт имащите е да бъдат избивани инакомислещите. В Русия не се създават условия и не се дава шанс на хората с амбиции и предприемачески дух, нещо което в на Запад едно от най-важните условия, в Русия не всички са равни пред закона, закона важни за хората, против властта и кокошкарите (колко познато). Аз лично на Русия за нищо не съм благодарен, защото спокойно сме могли да се освободим от Османците и без тяхна помощ, дали година дали след 10 години, главните действащи лица като Левски, Ботев и т.н. са били против тях. Отплеснах се малко. В момента Русия с руския манталитет олигархията и водената политика са вредни за света. Американците също не са най-читавата нация, Европа също не е влюбена в нас, ВСЕКИ СИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСА, а нашите фили, само се чудят чий гъз да ближат. Докато България не се появи човек, който да мисли за страната си, предпочитам Западния модел на общество от колкото руския.

Няколко въпроса, които може би някой е дал отговор:
Защо Русия няма университет в топ 100?
Защо в Русия има два богати града, а всички други са свръх бедни?
Защо хората отиват на почивка в Западни и Южни страни, а не в Русия? Защо и самите руснаци го правят?
Защо всички ние купуваме западни стоки, а не руски, кога за по следно някой е купил нещо руско?
Защо в Русия свръх богати и свръх бедни, на какво ви води този факт?
Защо има толкова много "защо", както и много други, незададени.

Последните 15 години в които управлява Путин, се направи много за тази страна, никой не може да го отрече, но продължаващото желание за империализъм, налагане на манталитет и модел на общество, показване на сили няма да доведат до нищо добро.
 
От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Айде пак провокации. На никого не съм цъкал по Адсенса. Това ми е под достойнството.
Няма нужда да разпространяваш злобни намеци, като явно ти изневерява паметта.
За това ли ти стигнаха силите да измислиш? Разочароваш ме за пореден път.
Няма да си мълча, защото темата ме интересува и не ми пука как излеждам, особено пък пред теб.

П.П. Другата гледна точка е ок да присъства, примерно както Блеки8 я представя,
но на Нокето и на Математика не им се получава. Засега.:)
Репорти ли бяха? Нещо с Адсенс беше, сигурен съм. И нямаше нищо общо с достойнство. Както и да е - сетих се кой си. Бях се объркал и подходих с респект към тебе. Идеята е че нямаш работа в тема като тая, ама понеже е демокрация няма какво да се направи.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Аз лично на Русия за нищо не съм благодарен, защото спокойно сме могли да се освободим от Османците и без тяхна помощ, дали година дали след 10 години, главните действащи лица като Левски, Ботев и т.н. са били против тях.
Не съм съгласен с това цитираното. Няма значение мотивацията, кой е дърпал конците, политиката и така нататък. Не виждам как ще навреди на националното ми чувство да призная че в даден момент един друг народ се е сражавал с нашия враг, редом с моите прадеди, и е мрял по нашите земи.

Но да - в днешна Русия виждам основно социален, морален, и културен упадък. Нищо общо с романтичната ми представа за руското минало. Не пък ние далеч не сме по-добре. А и руснаците ни бият поне по 2 важни показателя - силно управление и национално самосъзнание. Ако бях руснак, Путин щеше да има пълната ми подкрепа, каквито и подмолни игрички да върти. Понеже го прави за Русия.

Ако става дума за елементарни пристрастия, Русия има повече от симпатиите ми . Славяни са, православни християни, езикът е близък, и т. н.

Ама в темата говорим за други работи :) .
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Няколко въпроса, които може би някой е дал отговор:
Защо Русия няма университет в топ 100?
Защо в Русия има два богати града, а всички други са свръх бедни?
Защо хората отиват на почивка в Западни и Южни страни, а не в Русия? Защо и самите руснаци го правят?
Защо всички ние купуваме западни стоки, а не руски, кога за по следно някой е купил нещо руско?
Защо в Русия свръх богати и свръх бедни, на какво ви води този факт?
Защо има толкова много "защо", както и много други, незададени.

1. МГУ е в Топ 100 на The Times за 2013г., а 19 руски университета са в Топ 100 на Брикс. В повечето пък американски университети от Айви лигата положението е следното - руски професори преподават на китайски студенти.
2. В Русия няма свръхбедни, а средната заплата по страната е около 1000 долара (37000 рубли). Това че московчанин не се хваща на работа за по-малко от $3000 не означава, че този от малкия град, който взима $1000 e свръхбеден. Пък ако на някого му трябват много пари и обича по-хладен климат - да ходи в Далечния Изток, в момента има доста преимущества, защото има програма за развитие, и заплатата на мед.сестра там, например, е по-висока дори от тази на московската такава (и към 10 пъти по-висока от тази в Пирогов)
3. Чужденците, посетили Русия с цел туризъм през 2013г, са 25 милиона. Българите пък не посещават Русия с цел туризъм, защото им е скъпо, няма добри оферти на пазара и им трябват визи. Руснаците пък обичат да пътуват в топлите страни, защото са топли. Но това не означава, че няма развит вътрешен туризъм (www.strana.ru).
4. Купувате само западни (бих казал азиатски) стоки, защото нямате руски. В Москва и Лондон постоянно си купувам руски стоки.
5. За свръхбедните вече написах. В Русия няма такива за разлика от България. Работа има за всички, така че който иска да работи - може. Логично е, че щом страната е на второ място в света по прием на гастарбайтери, то работа има.
6. Защото нямате данни и, общо взето, затъвате в идеологеми, че все някой друг ви е виновен, вместо най-накрая да си отворите очите и да видите колко напред са дръпнали всички освен вас.
 
Последно редактирано:
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Strana, малко ги редиш данните както искаш. Все едно да кажа в БГ средната заплата е 1500 лв, ама като не съм опоменал, че това е само за София.

Ето каква е била картинката за 2011:
http://www.forbes.com/sites/markado...ian-middle-class-probably-not-what-you-think/
Като видим икономическият растеж може малко да ги увеличиш към сегашната стойност но са далече от митичните 1к за цялата федерация, но пък и рублата е загубила над 20% спрямо долара и като калкулираш инфлация, нещата става различни. За Москва може, но иначе ...

А иначе за университета Ломоносов е на 50-то място и друг руски университет в топ сто на the times няма:

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013/reputation-ranking/range/01-50
 
От: От: От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Репорти ли бяха? Нещо с Адсенс беше, сигурен съм. И нямаше нищо общо с достойнство. Както и да е - сетих се кой си. Бях се объркал и подходих с респект към тебе. Идеята е че нямаш работа в тема като тая, ама понеже е демокрация няма какво да се направи.
Не подхождай с респект - изобщо не подхождай.
Преди години с колегата Amoun имахме някакъв спор, забравил съм за какво беше вече.
Колегата взе кода ми на Адсенс от сайт в подписа ми и го сложи на свой сайт,
който беше на тема "лайна", дори домейна му беше по темата.
Естествено, писах на Адсенс, че този сайт не е мой. Нататък какво е станало не съм проверявал и не ме е интересувало.
Разбира се, че няма да се оставя заради някакви такива форумни историйки да ми затрият акаунта, ти щеше ли?
Това е историята, която не виждам какво общо има с темата Украйна, но както и да е - жив и здрав!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Strana, малко ги редиш данните както искаш. Все едно да кажа в БГ средната заплата е 1500 лв, ама като не съм опоменал, че това е само за София.

Ето каква е била картинката за 2011:
http://www.forbes.com/sites/markado...ian-middle-class-probably-not-what-you-think/
Като видим икономическият растеж може малко да ги увеличиш към сегашната стойност но са далече от митичните 1к за цялата федерация. За Москва може, но иначе ...

А иначе за университета Ломоносов е на 50-то място и друг руски университет в топ сто на the times няма:

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013/reputation-ranking/range/01-50


Абе, човек, не разбра ли досега, че данните ми са от официални и проверени източници, а не от писания на журналисти. Все едно Noke да цитира Forbes с новини за Украйна, когато Forbes Украйна през тази година вече не съществува.

За икономиката същата работа - по-добре виж кой ти даде видеото за петродоларите в тази тема. Хайде все пак всеки да си знае гьола. С Каролев, например, мога да поспоря - често говори глупости, но е интересен събеседник поне. Има и български финансисти, които са много по-напред от мен - Пръмов и Хърсев, например - тях предимно ги слушам, защото мога да науча нещо. Но с теб за какво да спорим? Нямаш данни, нагълтал си се с некви промивки като патка с лайна и се опитваш да говориш за финанси? Максимумът роля, в която те виждам, е да седиш пред монитора като повечето хлапаци и да се опитваш да спекулираш на Форекс. Това не означава, че разбираш от икономика.

P.S. МГУ, за който написах, че е в топ 100 , се казва "Ломоносов", за който ти написа, че е на 50-то място. Официалното му име е Московский Государственный Университет имени Ломоносова. А 50 е в топ-100, ако не знаеш.
 
Последно редактирано:
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

1. МГУ е в Топ 100 на The Times за 2013г., а 19 руски университета са в Топ 100 на Брикс. В повечето пък американски университети от Айви лигата положението е следното - руски професори преподават на китайски студенти.
2. В Русия няма свръхбедни, а средната заплата по страната е около 1000 долара (37000 рубли). Това че московчанин не се хваща на работа за по-малко от $3000 не означава, че този от малкия град, който взима $1000 e свръхбеден. Пък ако на някого му трябват много пари и обича по-хладен климат - да ходи в Далечния Изток, в момента има доста преимущества, защото има програма за развитие, и заплатата на мед.сестра там, например, е по-висока дори от тази на московската такава (и към 10 пъти по-висока от тази в Пирогов)
3. Чужденците, посетили Русия с цел туризъм през 2013г, са 25 милиона. Българите пък не посещават Русия с цел туризъм, защото им е скъпо, няма добри оферти на пазара и им трябват визи. Руснаците пък обичат да пътуват в топлите страни, защото са топли. Но това не означава, че няма развит вътрешен туризъм (www.strana.ru).
4. Купувате само западни (бих казал азиатски) стоки, защото нямате руски. В Москва и Лондон постоянно си купувам руски стоки.
5. За свръхбедните вече написах. В Русия няма такива за разлика от България. Работа има за всички, така че който иска да работи - може. Логично е, че щом страната е на второ място в света по прием на гастарбайтери, то работа има.
6. Защото нямате данни и, общо взето, затъвате в идеологеми, че все някой друг ви е виновен, вместо най-накрая да си отворите очите и да видите колко напред са дръпнали всички освен вас.

1. Как пък данните ти са от официални проверени източници, не били журналистически? Това The Times да не е световна университетска организация или там о чудо има журналисти, аз гледам тук и Ломоносов е на 120 място.
2. Средната заплата в Русия е 554 Евро, като 14 други страни имат по-ниска средна работна заплата, но не е по-ниска от 200 евро, докато богатите страни като Германия е над 2000 евро. Не знам дали си ходил във Волгоград, голям град с много бедни и много богати хора. Самия град е мизерен и лъха на стар комунизъм.
3. Има разлика между туризъм и почивка, въпреки, че имат допирни точки. Аз също искам да се разходя до Москва и Санкт Петърбург. Но все пак Русия е голяма страна нормално е да има толкова голяма посещаемост, други много по-малки страни имат 2но 3но повече посетители.
4. Щом ти си купуваш руски стоки, значи те са най-купуваните в цял свят. Това че едно нещо е произвеждано в Азия, не значи, че има азиатски технологии на изработка, има проверени и качествени западни технологии.
5. Това да кажеш в Русия няма свръх бедни и че няма свръх богати е престъпление...
6. Нямам желание ти да ми отваряш очите повярвай ми и това, че ти казваш да си отворим очите, защо си мислиш, че от моята гледна точка, от моите принципи не трябва ти да си отвориш очите? Защо мислиш, че твоите принципи са възвишени?

Ето ти още няколко въпроса, като е толкова добре развита страната
1. Защо нашите студенти не ходят в Русия да учат? Пак за университети...
2. Защо всички българи отиват да работят на запад предимно? Това с второто място по гастербайтери много искам да я видя тая статистика... Защо има близо 4 милиона руснаци, живеещи и работещи в САЩ?
3. Защо не караме руски автомобил?
4. Защо не носим руски дрехи?
5. Защо не купуваме руска техника?
6. Защо всички страни с руско влияние са свръх бедни, Молдова, Беларус, Украйна, Северна Корея и т.н. Защо страни с американско влияние са светлинни години напред, справка Северна и Южна Корея.

Така че преди да ни отваряш очите отвори твоите, но в общи линии този спор е безсмислен, той е за принципи и възгледи, никой няма да убеди другия. Но ако някой се опитва да ми налага руското влияние в България, ще го посрещна с пистолет опрян в челото му, ако някой се опита да ми налага американско влияние, ще го посрещна с бухалка, ако някой се опитва да ми налага европейско влияние ще го посрещна с псувня.

Да живее България, а всички фили, различни от българофили вън от страната!
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Тая тема става все по-забавна :) .
А почти се отказах да я отварям, щот съм позагубил форма и не ми действа добре нещо.

Да обобщим малко:
Начи страна има навика да обсъжда политика и финанси на високо ниво с Каролев, Хърсев и прочие и като цяло се вижда, че смята Блеки, математика и повечето си тъдявашни опоненти за нищо повече от келеш-компютърджии :) ...

... Но иначе няма нищо против да вози Брад, редрум, и останалите пишман-историци, политолози и хуманисти, на раздрънката си ГАЗ-ка из калните руски степи :) на опознавателна обиколка и търпеливо да им отваря очите за света и да им изгражда мирогледа за важните неща в живота :) . Накрая най-вероятно ще ги паркира пред черната лимузина на някой руски олигарх, облечен в бял костюм с розова вратовръзка :) , но както и да е. Експириънсът ще е поучителен за едни, и вероятно плодотворен за други.
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

1. Как пък данните ти са от официални проверени източници, не били журналистически? Това The Times да не е световна университетска организация или там о чудо има журналисти, аз гледам тук и Ломоносов е на 120 място.
2. Средната заплата в Русия е 554 Евро, като 14 други страни имат по-ниска средна работна заплата, но не е по-ниска от 200 евро, докато богатите страни като Германия е над 2000 евро. Не знам дали си ходил във Волгоград, голям град с много бедни и много богати хора. Самия град е мизерен и лъха на стар комунизъм.
3. Има разлика между туризъм и почивка, въпреки, че имат допирни точки. Аз също искам да се разходя до Москва и Санкт Петърбург. Но все пак Русия е голяма страна нормално е да има толкова голяма посещаемост, други много по-малки страни имат 2но 3но повече посетители.
4. Щом ти си купуваш руски стоки, значи те са най-купуваните в цял свят. Това че едно нещо е произвеждано в Азия, не значи, че има азиатски технологии на изработка, има проверени и качествени западни технологии.
5. Това да кажеш в Русия няма свръх бедни и че няма свръх богати е престъпление...
6. Нямам желание ти да ми отваряш очите повярвай ми и това, че ти казваш да си отворим очите, защо си мислиш, че от моята гледна точка, от моите принципи не трябва ти да си отвориш очите? Защо мислиш, че твоите принципи са възвишени?

Ето ти още няколко въпроса, като е толкова добре развита страната
1. Защо нашите студенти не ходят в Русия да учат? Пак за университети...
2. Защо всички българи отиват да работят на запад предимно? Това с второто място по гастербайтери много искам да я видя тая статистика... Защо има близо 4 милиона руснаци, живеещи и работещи в САЩ?
3. Защо не караме руски автомобил?
4. Защо не носим руски дрехи?
5. Защо не купуваме руска техника?
6. Защо всички страни с руско влияние са свръх бедни, Молдова, Беларус, Украйна, Северна Корея и т.н. Защо страни с американско влияние са светлинни години напред, справка Северна и Южна Корея.

Така че преди да ни отваряш очите отвори твоите, но в общи линии този спор е безсмислен, той е за принципи и възгледи, никой няма да убеди другия. Но ако някой се опитва да ми налага руското влияние в България, ще го посрещна с пистолет опрян в челото му, ако някой се опита да ми налага американско влияние, ще го посрещна с бухалка, ако някой се опитва да ми налага европейско влияние ще го посрещна с псувня.

Да живее България, а всички фили, различни от българофили вън от страната!

Извинявай, просто нямам време да коментирам всички защо, които си изписал. Половината са неверни твърдения, а другата половина е дълго за отговор. Но ако забравиш за русофили и за русофоби и поне за миг погледнеш на нещата трезво от позицията на българин ще можеш да си отговориш на въпросите и сам.

Приеми нещата дали мога да преценя кое е вярно по този начин.

Живея в три града - Москва, Лондон и София. Пътувал съм на всички континенти освен полюсните и Австралия. С двойно гражданство съм - РФ и Великобритания. Бях във Волгоград наскоро (но не бях ходил по волжските градове поне 20 години). За украинските събития приеми, че знам както градовете, така и езика по-добре отколкото българския, а не мисля, че имам кой знае какви проблеми с българския или че не знам какво е положението в България.

Дори и за стоките в тази глобална икономика го приеми с едно наум. Ще ти дам пример с нещо, за което всички знаят, че Русия е зле - леките автомобили.

В Москва карам немска марка кола. Сглобена по немска технология в руски завод с руски части от руски работници. Немска или руска е колата?
В Лондон карам колата на щерката. Английска марка, собственост на немски концерн, произведена в английски завод. Английска или немска е колата?
В София карам колело. Българска марка, сглобена от китайски и японски части от български велосервиз. Български или китайски е велосипедът?
 
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Извинявай, просто нямам време да коментирам всички защо, които си изписал. Половината са неверни твърдения, а другата половина е дълго за отговор. Но ако забравиш за русофили и за русофоби и поне за миг погледнеш на нещата трезво от позицията на българин ще можеш да си отговориш на въпросите и сам.

Приеми нещата дали мога да преценя кое е вярно по този начин.

Живея в три града - Москва, Лондон и София. Пътувал съм на всички континенти освен полюсните и Австралия. С двойно гражданство съм - РФ и Великобритания. Бях във Волгоград наскоро (но не бях ходил по волжските градове поне 20 години). За украинските събития приеми, че знам както градовете, така и езика по-добре отколкото българския, а не мисля, че имам кой знае какви проблеми с българския или че не знам какво е положението в България.

Дори и за стоките в тази глобална икономика го приеми с едно наум. Ще ти дам пример с нещо, за което всички знаят, че Русия е зле - леките автомобили.

В Москва карам немска марка кола. Сглобена по немска технология в руски завод с руски части от руски работници. Немска или руска е колата?
В Лондон карам колата на щерката. Английска марка, собственост на немски концерн, произведена в английски завод. Английска или немска е колата?
В София карам колело. Българска марка, сглобена от китайски и японски части от български велосервиз. Български или китайски е велосипедът?

Точно защото гледам от позицията на българин и виждам руското влияние в България, не съм съгласен някой да ми налага техния обществен модел, противоречи на моите принципи. Русия през последните 15 години е различна, но манталитета е същия, манталитет 130 години налаган в България.
Точно защото гледам от позицията на българин искам да гледам само към България, пак казвам не някой да ми налага чужд модел.

Като отида в Русия излюбя някоя девочка и тя ми роди дете и го отгледам в България, какво ще е българче или русначе?

Не ми отговори, като е толкова добра страна и техния обществен живот е на толкова високо ниво защо страните с руско влияние са толкова бедни, цари, корупция, престъпления и зверска олигархия, полюсно класово разделение.

Страхотно е че си обиколил толкова страни завиждам ти, но моля те не твърди, че в Русия няма свръх бедни и свръх богати, средна класа има само в Санкт Петърбург и Москва.

Руснаците на този етап са единствено полезни на България като туристи и като страна за която може да изнасяме продукция, нищо друго.

Ето нещо за бедността: https://www.youtube.com/watch?v=OMnb0tueQRk склонен съм да се доверя, защото това го виждам и тук...
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Абе, човек, не разбра ли досега, че данните ми са от официални и проверени източници, а не от писания на журналисти. Все едно Noke да цитира Forbes с новини за Украйна, когато Forbes Украйна през тази година вече не съществува.

За икономиката същата работа - по-добре виж кой ти даде видеото за петродоларите в тази тема. Хайде все пак всеки да си знае гьола. С Каролев, например, мога да поспоря - често говори глупости, но е интересен събеседник поне. Има и български финансисти, които са много по-напред от мен - Пръмов и Хърсев, например - тях предимно ги слушам, защото мога да науча нещо. Но с теб за какво да спорим? Нямаш данни, нагълтал си се с некви промивки като патка с лайна и се опитваш да говориш за финанси? Максимумът роля, в която те виждам, е да седиш пред монитора като повечето хлапаци и да се опитваш да спекулираш на Форекс. Това не означава, че разбираш от икономика.

P.S. МГУ, за който написах, че е в топ 100 , се казва "Ломоносов", за който ти написа, че е на 50-то място. Официалното му име е Московский Государственный Университет имени Ломоносова. А 50 е в топ-100, ако не знаеш.

Шефе, с такова надменно поведение няма постигнеш голям прогрес, освен да се видиш на някакъв пиедестал в очите на русофилите в тази тема, как им разсяваш някакви руски историйки - за които те бива. За семкаджийските ти лафове и епитети дето са валидни на водка със сельодка няма ги коментирам - че трагедията е пълна. До колкото си спомням беше някакъв радетел на морален тон, а аз лично към теб абсолютно винаги се стремя да ти пиша с нужна доза уважение. Да си ме видял да те нападам с епитети от стила "патка" и "лайна". Това, което ти казах, е че в Русия няма 1к средна заплата и че Ломоносов не е на 19 място и това беше - какво се правиш на ощипана г-ца като някой ти каже нещата различно и че ти не си прав. Мъжа се извинява, а малката пикла прави това, което правиш ти- директни нападки на лична основа.

Ако бе си направил труда можеш спокойно да видиш и източниците на данни и всички са от официалните руски източници. По икономика един път ти видях нивото - както винаги надменно и това ти е силната страна, за жалост по икономическите въпроси нещо те нямаше.

И щото искаш данни, не само ти използваш ползваш данни:
Ето ти линк от твоите любими руски независими и потвърдени държавни институции:

http://www.gks.ru/bgd/regl/b12_110/Main.htm

А Ломоносов не е на 19 място както ти го тури, а на 50 - ето ти пак линка http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013/reputation-ranking/range/01-50. И заплата пак не е 1000 долара. Но хайде да не ти троша фантазиите за велика русия, нали все пак си руснак нормално е да защитаваш този интерес.

За петродоларите съм писал още преди да пуснеш интервюто на Синклер с Greg Hunter канала - за справка съм абонирам към тях двамата от началото им на стрийминга на Хънтър и а Синклер го чета от години - защото имам интереси в златото не от днес. А можеш и сам да видиш в тази тема, че съм писал именно нещата за петродоларите преди ти да разбереш какво е това от интервюто със Синклер и го постна после в темата.

За форекс или личните ми инвестиции не си спомням да съм ти дал достъп да виждаш какъв ми е перформънса или кривата на капитала на портфейла ми така, че тихо там. А да цитираш Хърсев като икономист от, който можеш да научиш нещо, е смешно и повече от забавно. Кажи на какви теми примерно си спорил с Каролев.

Като цяло спри да се държиш като няква разпасана гайда, а се дръж на ниво - защото все пак ти правиш деня на много хора в този форума с руските си интерпретации за неща.

П.С. 1 Сега да разбирам ли, че боравиш с фактите както ти отърва - това не се ли викаше спекулация и манипулация с цел въвеждане в заблуда? Защото каза 19, а реално е 50, и викаш 1к долара средно, като реално пак не е и то спрямо твоите източници. Обърках се ти с какви факти разполагаш?!

П.С. 2 Сега само ми обясни кое така те инспирира да напишеш такива глупости в поста си към мен, като цяло всичко което писах е фактологически проверено. Това, че ти не си го проверил, не означава че трябва нападаш с обиди.

И за да върнеш добрият тон, е добре до преглътнеш егото си и да направиш опит за извинение ... Ще се радвам да не аранжираш поста си към мен пак с некви цветущи епитети валидни за някой пиян каруцар - защото аз в този си пост съм ги нулирал!
 
Последно редактирано:
От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Точно защото гледам от позицията на българин и виждам руското влияние в България, не съм съгласен някой да ми налага техния обществен модел, противоречи на моите принципи. Русия през последните 15 години е различна, но манталитета е същия, манталитет 130 години налаган в България.
Точно защото гледам от позицията на българин искам да гледам само към България, пак казвам не някой да ми налага чужд модел.

Като отида в Русия излюбя някоя девочка и тя ми роди дете и го отгледам в България, какво ще е българче или русначе?

Не ми отговори, като е толкова добра страна и техния обществен живот е на толкова високо ниво защо страните с руско влияние са толкова бедни, цари, корупция, престъпления и зверска олигархия, полюсно класово разделение.

Страхотно е че си обиколил толкова страни завиждам ти, но моля те не твърди, че в Русия няма свръх бедни и свръх богати, средна класа има само в Санкт Петърбург и Москва.

Руснаците на този етап са единствено полезни на България като туристи и като страна за която може да изнасяме продукция, нищо друго.

Ето нещо за бедността: https://www.youtube.com/watch?v=OMnb0tueQRk склонен съм да се доверя, защото това го виждам и тук...

Вече написах в темата, че при равни условия (пазарна икономика) източните икономики дърпат много по-бързо от англосаксите.

Никой не ти налага руски модел, напротив. България е в ЕС и НАТО, в момента е дори противник на Русия. Вие набърквате Русия на всяка крачка в тема за Украйна. Вие сте зле, защото сте в ЕС и НАТО и защото не можете да намерите държавници. Страните, които търгуват предимно с Русия, са по-добре по стандарт от България (Беларус и Украйна). Украйна може би вече е по-зле през тази година, но затова не е виновна Русия.

Ако някога отидеш в Русия и имаш късмета, то детето според спогодба между РФ и Р България ще бъде гражданин на страната в която се е родило. А самият манталитет (руски или български) си зависи от развитието на детето

Вече ти написах, че повечето неща не са верни, а за другите не даваш сравнение с кого. Корупция има и е голяма. Борят се. Къде няма корупция?

Кои са страните с руско влияние? В Русия е капитализъм, а Путин е консерватор. Социалистите са в опозиция. Да, има много социални отстъпки (обучение, здравеопазване, пенсии), но това лошо ли е? Имат крава, пият мляко.

Писах ти вече за богатите и бедните, отвори си очите и чети. Пълно е с общодостъпни публични данни, Световната банка е напълно достатъчна като обективност. Или поне кажи с кого сравняваш.

Оправи си речника, когато говориш за "полезност". защото по същата логика мога да кажа, че българите на този етап са безполезни за руснаците освен като сервитьори и проститутки. Едва ли ще ти стане приятно. А за износ на продукция - да, ако съумеете да направите нещо с което да пробиете на руския пазар - заповядайте. Засега обаче не можете да продавате собствените си марули на собствения си пазар.
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да задам и аз няколко въпроса, пък да видим дали някой ще иска да отговори или ви се обсъжда само Русия.
Пак не е съвсем по темата за Украйна, но все пак има някаква далечна връзка.

България от доста години е под влиянието на САЩ и ЕС. Смятате ли, че икономически е добре?
Равноправен член ли е на ЕС или емигрантите ни основно мият кенефите и колите на баш европейците? Защо?
Има ли в България много бедни и много богати?
Защо половината страна избяга да работи навън - защото много харесват страните от ЕС или заради парични проблеми?
Щастливи хора ли са българите в момента?
 
От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Да задам и аз няколко въпроса, пък да видим дали някой ще иска да отговори или ви се обсъжда само Русия.
Пак не е съвсем по темата за Украйна, но все пак има някаква далечна връзка.

България от доста години е под влиянието на САЩ и ЕС. Смятате ли, че икономически е добре?
Равноправен член ли е на ЕС или емигрантите ни основно мият кенефите и колите на баш европейците? Защо?
Има ли в България много бедни и много богати?
Защо половината страна избяга да работи навън - защото много харесват страните от ЕС или заради парични проблеми?
Щастливи хора ли са българите в момента?

Всеки преход от един строй в друг трае от 20, 30, 40 години в зависимост качеството на нацията. Моят шеф от 10 години работи в България, по негови думи България е коренно различна, а преди 7 години влязохме в ЕС, така че това едно от доказателствата, че България върви напред, но трябва и хора за да може това наистина да върви напред!
Българите не са щастливи, защото са мързеливи, те искат наготово, без да положат усилия, тези, които полагаме усилия сме щастливи...
 

Горе