Три-буквени домейни

kakatisisi

Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Здравейте, предприемачи!
В случая ми изпаднаха два стари свободни 3-буквени домейна :
- Единият е от 1998 г. другият- 2001 г., нямат наказания, нямат и много линкове. Имат DA25 и PA35 и са били сайтове на медицинска тематика.
Въпросът ми е има ли потенциал за създаване на нещо като МНС (каквито се предлагат от Фози) или да се използват за други цели, като искам да уточня, че нямам никакъв опит от такава дейност.
Моля за Вашето честно мнение!
Приемам всякакво мнение, градивното е за предпочитане. Няма да Ви се обиждам на отговорите, както и ако изобщо не ми отговорите. Просто не съм в час а искам да опитам.
 
От: Три-буквени домейни

По-добре се опитай да ги продадеш. Трибуквени домейни почти няма (зависи с какво разширение са де), а отделно са си дъртички. Съветвам те така, защото казваш, че нямаш никакъв опит в тази сфера, което означава, че има голяма вероятност да им навлечеш наказание примерно.

ПП: А всъщност дропвани ли са тези домейни, защото сега обърнах внимание, че казваш, че са били "свободни".
 
От: От: Три-буквени домейни

Разширението е англоезично. Сайтовете са на Health тематика. Имат не много, но качествени линкове. Нямат наказания. Вариант да ги продам не съм мислил, щото не са някакви сериозни пари. Така поне си мисля. Или не е така?!?
 
От: Три-буквени домейни

Трибуквени домейни с такова ауторити на 14 и 16 години според мен биха стрували доста парички. Най-добре да се изкаже някой домейн брокер.

Въпросът е наистина ли са на такава възраст или просто тогава са били регистрирани за първи път. Тоест дали са дропвани.
 
От: Три-буквени домейни

Естествено е да са такива, забравени, с неподновена регистрация. Точно затова и си мисля че не струват кой знае колко. По-скоро биха се ползвали успешно за СЕО или нещо от този род, понеже имат възраст и линкове.
 
От: Три-буквени домейни

Въпросът е какво разширение са ! Всичко зависи от това. Като под "разширение" се има предвид - .com, net. org или някое друго. Не може да са com, net или org със сигурност. Кажи кое са и какви са за да ти дам цена. Прати ми ги на лично - мога и да ги купя.
 
От: Три-буквени домейни

Добре - това е добро начало. Досега казваше - имам две коли - колко ли струват. Сега разбрахме, че не са бентли или ферари. А сега ако дадеш и самите домейни ще ти кажем каква е истинската им стойност.
 
От: Три-буквени домейни

Добре - това е добро начало. Досега казваше - имам две коли - колко ли струват. Сега разбрахме, че не са бентли или ферари. А сега ако дадеш и самите домейни ще ти кажем каква е истинската им стойност.

Никой не е казвал че имам Бентли в гаража. Ако погледнеш няколко поста по-нагоре ще видиш ясно написано че не очаквам да струват нещо сериозно. Най-малкото щом и аз мога да ги имам, това е достатъчно красноречиво. Няма как да дам самите домейни по една причина, че не са регнати, което значи всеки който ги види написани може да ги регистрира. А целта нали се сещаш ми е друга.
Може да ти ги дам в лично съобщение ако желаеш.
 
От: Три-буквени домейни

Аааа добре - извинявай тогава. Щом не са и регнати, значи вече не са от 1998 и 2001. Айде - успех.

п.с.

Не съм си и мислил, че имаш бентли. Просто исках да помогна на човек, който не знае какво е разширение на домейн. А примерът беше да ти обрисувам, че искаш невъзможното от нас - да оценим домейн, без да знаем дори какво разширение е.
 
От: От: Три-буквени домейни

Простете ме за което, просто си мисля за някакво тяхно приложение отчитайки това, че са на толкова години, имат все още линкове, а някои и от авторитетни сайтове.
 
От: Три-буквени домейни

Има хиляди домейни като тези. Пак казвам - без да знам точно какви са буквите в тях- за мен не струват нищо. И когато един домейн бъде дропнат (неподновен) и регистрацията му изтече (какъвто явно е случаят с тези), домейнът престава да бъде с датата на първоначалното създаване. Или другояче казано - ако ги регистрираш - то домейните ще са с дата на създаване - твоята регистрация. Това просто за уточнение.
 
От: Три-буквени домейни

Аз гледам от страната на домейнър. От страната на разработчик на сайтове да каже друг. Ако имаш медицински сайт - а тези домейни имат добри връзки - може би ще има файда. Да се изкажат профитата.
 
От: Три-буквени домейни

Дойдохме си на думата, комай. Ето така вече взехме да се разбираме. Че ми беше потекъл сополя, ама го избърсах с надежда.
Ако примерно Фози или някой друг се изкаже относно МикроНишовитеСайтове или неква друга файда да се извлече от тях. Пък даже и да се занули брояча на регистрацията, ако след 5 години на ново развитие го продадеш нали може да струва левчета. Пък си го купил за стинки! Е нещо такова ми се иска да чуя. Ако има близост съвсем малка с реалността. Не ща да печеля веднага.
 
От: Три-буквени домейни

Винаги може да искараш лев, аз съм купувал .co.uk домейн за 3 паунда и след 4 месеца го продадох за 50 паунда - в процентно отношение печалбата е добра, но като пари 50 паунда са си нищо, в случая зависи кой как гледа на нещата и колко е търпелив, защото домейните не се продават като топъл хляб - макар, че и аз си го мислех това в началото, но реалността се оказа друга.
 
От: Три-буквени домейни

Ако купим примерно за не много пари някой стар и читав. не-дропен домейн със сайт или без, развиваме го...След това вземаме 10 дропени домейни тематични с добра линк история и ауторити. Насочваме ги към домейна със сайта, пълним регулярно със съдържание. След година време ще има ли стойност която да си заслужава похарченото време и средства? Ето това се мъча да разбера.
 

Горе