Нашествието на нелегални имигранти в Европа

От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Тук сме мислещи хора. Никой не те заклеймява, както виждаш достатъчно обосновано ти показваме защо грешиш. Аз от пропаганда не се влияя, търся истината за нещата. Ако истината беше, че Русия е виновна за кризата в Сирия, щях да го призная. До сега не съм видял доказателства за това.

Говоря, като цяло в форума и страната не само за конкретната тема. Което потвърждава тезата.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Добре де, сваляме Асад и с какво го заменяме? Може би с демокрация!? Ислямистите дето искат да го свалят какво мислиш ще направят... Може би демократичен шерият :shock: Сегашния вариант е оптималния за региона, по-добре от това няма как да стане.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Башар Рахал : Цялата ми рода е на страната на Башар Асад

Целият ми род, 1500 души, сме православни християни. Имам роднини в арабските страни, в Сирия, в Бейрут, и всички са на страната на Башар Асад. Всички смятат, че той може да се справи с "Ислямска държава". Това заяви пред bTV актьорът и водещ Башар Рахал.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Ама верно да почнат някой хора да мислят , не че ми пречи нещо, не че ще се промени нещо в тоя свят, ама не е готино милиони години еволюция , заминала на хаос.

Тези неща ги казвам по повод някой колеги от форума, които по никакъв начин не могат да се ориентират в обстановката и мислят с телевизора.
Един елементарен поглед на нещата в тези региони, става ясно че няма държава там, която да не се управлява диктаторски, да почнем да кажем със Саудитска Арабия, там махат още глави за някой провинения, включително ако някой обиди Пророка Мохамед, толкова са далеч от демократичните ценности, присъщи за Европа, че...Същите закони имат всички арабски държави, където пък Кувейт вкараха също затвор за обида на пророка. Няма държава в арабският свят, която да има либерални закони, на всякъде е диктатура, на всякъде членове на кралското семейство управляват и ако някой не признава властта, бива съден и по реда си. Има само угодни държави за определени други държави и там не се внася демокрация, която е неприсъща за арабите, както за нас е неприсъщ закона на шериата.
Всички глупости за бунтове против един или друг диктатор са финансирани от определени страни и определени интереси. Войната в Либия, факт-имаше повече наемници, от колкото недоволни от режима. Така че това са пълни глупости с горките хора, които страдали. Идея си нямате колко повече страдат други африкански народи, които нямат никакви природни ресурси и няма с какво да си платят "демокрасито".
Между другото, в Турция също няма кой-знае каква демокрация, спират им елементарни свободи, има бунтове срещу режима, ама не идват там да засеят демокрация...ама нещо някой хора траете за това, което се случва там, да ви нарека тогава "туркофили"?
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

С нищо не сте ми показали, че греша. Аз имам теза и мнение по-въпроса и го изказах. Не съм казал, че Русия е причината, а че тя е толкова виновна колкото и сащ. Въпроса е че едните подкрепят диктаторските режими от време оно, а другите се борят срещу тях. При диктатурата е било добре за нас но това е временно решение. Историята показва, че диктатурата не води до нищо добро. Напротив, влошава нещата. Дали ще е днес вълната или след 50 години, това не е решение на проблема.

За не знам кой път казвам, че останалите страни и масата от вълната са хора, които се възпозват от момента и от слабостите на Европа. Така че аргумента дали всички са сирийци, ислямисти и тн. повече няма да го коментирам.
Диктаторските режими са добре за нас, там никога не може да има нещо различно. Или имаш твърда ръка или хаос. Ние сме разлигавени от либерализма, така че ако има хаос, то той може някой ден да ни погълне. Така че, Русия с подкрепата си за Асад, подкрепя и нашите интереси, които са - мир в района, смърт за ислямизма, нулева имиграция.
 
От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Аз имам теза и мнение по-въпроса и го изказах. Не съм казал, че Русия е причината, а че тя е толкова виновна колкото и сащ. Въпроса е че едните подкрепят диктаторските режими от време оно, а другите се борят срещу тях.
Проблема е, че тезите и мненията ти са изключително далеч от истината, защото не са базирани на факти, а вероятно на холивудски филми или нещо дочуто погрешно от новините. Ако имаше дори повърхностно разбиране за реалността мненията ти щяха да са по-различни. И САЩ, и ЕС, и Русия, и всички останали кръгове подкрепят и винаги са подкрепяли всякакви режими, стига да им играят по свирката. На никоя от световните сили не й пука каква е формата на управление на нейните партньори и дали спазва правата на хората стига да има изгода от тях. Картата, която играят понякога "пускаме бомби, за да донесем свобода" е пълна лъжа и измама за да се замаскират военни престъпления, неотстъпващи по жестокост на тези, извършвани от Хитлер. Няма добри и лоши в тези игри. Всички са лоши, просто някои повече от другите. Понеже темата е за диктаторските режими и Сирия, явно не знаеш, че Асад допреди няколко години беше всепризнат от целия свят за легитимен лидер и никой нямаше против това, че фамилията му управлява страната повече от 40 години. Нещо повече, режимът на Асад беше приятелски на България и ЕС, дори самият той беше на официално посещение в България преди пет години. В интернет все още е пълно със статии за визитата му. Ето една: Президентът на Сирия е на посещение в България

zx450y250_989713.jpg

image.jpg

Снимки от 2010 г.

За съжаление масата хора са наивни, неинформирани и късопаметни, иначе нямаше да вярват, че изведнъж, след 40 години управление, фамилията Асад се е трансформирала в някаква зла сила, която трябва да бъде свалена. Същата работа беше с Кадафи, Саддам Хюсеин и много други. Кадафи няколко години преди да го свалят обучени и финансирани от ЦРУ терористи си опъваше палатките в Лондон и Брюксел, и беше първи приятел на Запада.

Нещата не са черни и бели, а само черни и още по-черни. Повтарям, на никоя от Великите сили не й пука за демокрацията, правата на човека, мира и т.н. Вълнува ги само заграбването на повече чужди ресурси без оглед на средствата и разширяване на политическото влияние по света чрез разпалване на военни конфликти, в които постоянно мрат стотици хиляди хора.
 
От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Съгласен съм с Test за повечето му тези, така че ще вметна само това, с което бих искал да поспоря.

Объркването в тази част на света е тотално, естествено е хората там да търсят някакъв паритет.

Затова в Москва пристигат не само делегациите на Асад, но и на опозицията, на кюрдите, на иранците, на турците, та дори и на саудитите.

Когато велика сила разбъзиква нещата в ислямския свят, то нещата може да ги оправи или друга велика сила, или ятаганът.

Ятаган не искат, а на другата велика сила трябва да имат вяра.

На Щатите там вяра вече нямат. Всички "приятели на Щатите" бяха предадени от самите Щати. Ръководителите на Ирак, Египет, Либия, Афганистан и т.н. бяха предадени от американците. Само Русия може реално да оправи тази източна центрофуга ("Восток - дело тонкое, you know). Защото само тя на този свят съчетава статута на "велика сила" с човешкия стремеж към справедливост. Това чувство се базира не върху речите на президенти, а въз основата на националнa доктринa, подкрепенa от населението. Чисто емоционално, дори.

Това чувство, колкото и да е странно, първоначално бе формулирано от президентите на млада нация като американската. Но нямаше как да се реализира... Щатите нямат този исторически ресурс, нямат този опит в сравнение с древни цивилизации като Китай или по-новите такива, произлезли от древните Тартари. И именно поради младостта и неопитността им, би било по-добре (за всички, включително и за самите Щати) да не се бъркат.

Да, някой последовател на Фридман ще каже, че създаването на огнища на напрежение по света създава зона на спокойствие в самите Щати. "Парите обичат тишината...". Но няма гаранция, че хора като Фридман ще опазят това, което са надробили. Те са добри теоретици, несъмнено, те са добри прогнозисти, но винаги нещо се обърква.. понякога по съвсем глуповат повод. Колкото Фридман и да не иска да го споменава
 
От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Диктаторските режими са добре за нас, там никога не може да има нещо различно. Или имаш твърда ръка или хаос. Ние сме разлигавени от либерализма, така че ако има хаос, то той може някой ден да ни погълне. Така че, Русия с подкрепата си за Асад, подкрепя и нашите интереси, които са - мир в района, смърт за ислямизма, нулева имиграция.

Е нали благодарение на този режим се роди ИДИЛ, как може да го даваш като решение, след като той е част от проблема. За Русия е ясно, иска да се представи, като борец срещу тероризма за да изчисти имиджа си. За да намали изолацията спрямо нея.
 
От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Е нали благодарение на този режим се роди ИДИЛ, как може да го даваш като решение, след като той е част от проблема. За Русия е ясно, иска да се представи, като борец срещу тероризма за да изчисти имиджа си. За да намали изолацията спрямо нея.
По твоята логика и болшевишкият режим и тероризъм в България се раждат благодарение на Царство България.

Преди да пишеш глупости, запознай се с историята на ИДИЛ и къде възниква, от кой и прочее.
 
От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Е ти си жив пример за телевизионно зомби с поставени мисли в главата. То такава безумна теория дори платените тролове не лансират, че е твърде лесна за разбиване.

Още като ти пробутат от телевизора формулировката - Свободната Сирийска Армия направи това и това, а Армията на Диктатора Асад направи това и това, трябва да ти светне, че някой те работи мъжката. Ако беше обратното, примерно, Героичната Армия на Сирия направи това и това срещу терористите от еди си коя групировка, щеше да е пределно ясно на коя страна са господарите ти. Вземи почни да мислиш, че отиваш на зле, ако нямаш някакви други мотиви да пишеш по-горните глупости в темата, разбира се...

Подобни глупости ги чух от един от платените предатели на сирийския народ сутринта по някоя от телевизиите, тъй че възможно е инфото ви да идва от едно място, вие си знаете от къде.



Е нали благодарение на този режим се роди ИДИЛ, как може да го даваш като решение, след като той е част от проблема. За Русия е ясно, иска да се представи, като борец срещу тероризма за да изчисти имиджа си. За да намали изолацията спрямо нея.
 
От: От: От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Благодаря за видеото. Напълно логично е сегашната диверсия на германска територия ("бежанската" криза) да е с цел създаването на спящи клети, които да се активират в случай на самоволно държание на Германия при един бъдещ конфликт с Русия. Разбира се, след това могат да бъдат обвинени чеченските терористи примерно.
 
От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

По твоята логика и болшевишкият режим и тероризъм в България се раждат благодарение на Царство България.

Преди да пишеш глупости, запознай се с историята на ИДИЛ и къде възниква, от кой и прочее.
ИДИЛ:

Нарастващото възприятие на сунитите за изолация от иракския политически живот и избухването на гражданската война в Сирия допринасят за увеличаването на влиянието на групировката. Това е най-мощната опозиционна групировка в Сирия. Създаване 3 януари 2014

Гражданската война в Сирия е военен конфликт в Сирийската арабска република, започнал през март 2011 година. Под влияние на т.нар. Арабска пролет из страната започват протести, които в началото на 2011 година ескалират до въоръжени сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност. Протестиращите настояват за край на управлението на партия Баас и президента Башар Асад, чието семейство управлява Сирия от 1971 година насам.

Гледай реално на нещата и излез от филмите и конспирациите.

ИДИЛ прониква в Сирия като част от въоръжената опозиция срещу правителството на Башар ал-Асад

Та коя е предпоставката за разрастването? Гражданската война в Сирия. Коя е предпоставката за гражданската война в Сирия? Режима на АСАД. Имам чувството, че споря с радио точката. :)
 
Последно редактирано:
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

В момента за тази бежанска криза имат голяма вина Гърция, те безпроблемно транспортират нелегалните имигранти от островите си и ги возят до границата с Македония.
Не знам ЕС защо толкова ги толелира тия боклуци гърците, наливат им стотици милиарди, глезят ги и т.н.

Гърците са хитри, сега си го връщат на тия педали от ЕС дето ще им режат заплатите. Браво на гърците, добре знаят, че на тия мангали гърция не им е крайна точка и си ги извозват нагоре към ония големите тарикати дето ще им казват да стягат коланите, сега на гейропейците ще им стягат не коланите, а примката около врата :twisted:
Гърците са най-големите тарикати :lol:
 
От: От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

ИДИЛ:





Гледай реално на нещата и излез от филмите и конспирациите.



Та коя е предпоставката за разрастването? Гражданската война в Сирия. Коя е предпоставката за гражданската война в Сирия? Режима на АСАД. Имам чувството, че споря с радио точката. :)

Пълни глупости, дори в уикипедия го пише.

Ислямска държава води началото си от различни терористични групировки, възникнали в Ирак след войната от 2003 година, най-вече Ал-Каида в Ирак (АКИ), тогава водена от Абу Мусаб ал-Заркауи. Бруталното насилие на АКИ и опитите ѝ да разпалят религиозен конфликт между сунити и шиити са прекратени с елиминирането на ал-Заркауи от американските войски. След изтеглянето им обаче иракските служби за сигурност се оказват неспособни да спрат възраждането на групировката под формата на „Ислямска държава в Ирак“, но въпреки това тя остава сравнително слаба. Нарастващото възприятие на сунитите за изолация от иракския политически живот и избухването на гражданската война в Сирия допринасят за увеличаването на влиянието на групировката.[7] Това е най-мощната опозиционна групировка в Сирия.[11]

ИДИЛ прониква в Сирия като част от въоръжената опозиция срещу правителството на Башар ал-Асад, заедно с Джабхат ан-Нусра (сирийският клон на Ал-Каида), но идеологически различия предизвикват война между двете групировки.[12] През 2013 групировките от Сирия и Ирак се обединяват под водачеството на Ибрахим Али ал Бадри[10] в „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ и завладяват сирийския град ар-Ракка, областен център на едноименната мухафаза.[13]

По оценки на американски военни към септември 2014 ИДИЛ контролира голяма част от басейна на Тигър и Ефрат, около 210 000 km2, но седем месеца по-късно губи около една четвърт от територията си в Ирак (13 000 – 15 500 km2), но районът и на влияние в Сирия остава непроменен[10].
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Та коя е предпоставката за разрастването? Гражданската война в Сирия. Коя е предпоставката за гражданската война в Сирия? Режима на АСАД. Имам чувството, че споря с радио точката.
Ама в тотален ERROR си. Я ми кажи тогава, кой дава на джихадистите спътникови снимки на руската база? КОЙ?
 
От: От: От: От: От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

Пълни глупости, дори в уикипедия го пише.

Е аз не пуснах ли същото, четеш каквото ти е изгодно. :)

.... „Ислямска държава в Ирак“, но въпреки това тя остава сравнително слаба. Нарастващото възприятие на сунитите за изолация от иракския политически живот и избухването на гражданската война в Сирия допринасят за увеличаването на влиянието на групировката.[7] Това е най-мощната опозиционна групировка в Сирия.[11]

Та коя е предпоставката за разрастването? Гражданската война в Сирия. Коя е предпоставката за гражданската война в Сирия? Режима на АСАД. Имам чувството, че споря с радио точката.

През 2013 групировките от Сирия и Ирак се обединяват под водачеството на Ибрахим Али ал Бадри[10] в „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ и завладяват сирийския град ар-Ракка, областен център на едноименната мухафаза.[13]

ИДИЛ - „Ислямска държава в Ирак и Леванта“



пп Да ти преведа и още нещо понеже отказваш или се правиш, че не го разбираш. Понеже виждам, че си удебелил, че проникнали, като част от опозицията(Опозицията представлява в общия случай общност от партии или хора, които се противопоставят на властта). Тази опозиция нямаше да я има ако нямаше тоталитарен режим.
 
От: Нашествието на нелегални имигранти в Европа

И едно видео от вчера. Град в Германия- все още не знаем кой е. Всички големи национални телевизии в Германия и България мълчат като... те си знаят като какво.

[video=youtube;uGyNtSlw-Wg]https://www.youtube.com/watch?v=uGyNtSlw-Wg[/video]
 

Горе