php css responsive Има ли начин.., как да..

StillMad

Active Member
Имам substr да реже текста на едиколко си. Има ли начин да променям тази функция, според резолюцията на джама? Някаква галимация..нещо.. ?
 
Кажи си стария ник и веднага давам инфото.
Да бе да не ми се вярва да го знаеш това :)
 
Просто на този чикиджия ъпхеро трябва да му се отнеме правото да пише в някоя тема ако до момента няма поне 20 поста вътре.
Ето това се казва предизвикателство на един софтуер за форум :)
 
За това имаш JS. Такива UI неща нямат място в PHP кода ти. Освен ако той не генерира готови html-и което е тъпо.
 
Кажи си стария ник и веднага давам инфото.

Ти нали си ме игнор, как така виде поста.. :) Най-вероятно е чЕрЕз другият ти акаунт, който все още от чисто благородство не съм постнал във форума, защото тогава верно ще се забиеш с 200 на земята, където всъщност и ти е мястото :p:p
До като не почнеш да се държиш прилично и с уважение към останалите, КАКТО и естествено не махнеш всичко олигофренско, малоумно и олицетворяващо мега-тъпотията като цяло, във всеки един твой пост (бонус: който пише постоянно кратки изречения и постове с по 2-3 думи издава същинска тъпаломания), то ти нямаш място в моите теми, най-малкото щото ги грозиш и цапаш с невежество :D:D:eek:

--------------------------------------------

в php е функцията. идеята е char 300, например в 1024 да е 200, в 768 да е 150, в 478 - 100 и тн подобни
 
Както каза kamentk, в JS трябва да го правиш това. Можеш да вземеш сайза с offsetWidth на боди-то, а substr функция си има и там. И после бива да се хванеш и на он ресайз.. И все пак, кажи ЗАЩО искаш такова нещо? Нз защо, ама ми звучи като заобикаляне на CSS проблем.
 
Няма css проблем, ясно се вижда, че се гони да се напасне "резнат" текс за различни резолюции. Правени са разни блокове за non респонс тема, реже се текст според тях.. сега съм я "респонснал", но текстовете пак си се режат на 200 (примерно) чарса и естествено колкото и да гласа фонт-сайза, няма как да ги нагодя да не "бегат" на различните резолюции. Единственият вариант е да измъдря начин как да ги накълцам различно, според различните резолюции.
С джаба хаитянина нямам идея как ще стане, май ще трябва всичко да се преправя, а това определено освен, че ще е някаква непосилна мъка, също не си и заслужава :)

Но даун херо иначе знае как, естествено, с две-три думи у нечия тема, и хоп - нарезал е целият текст като казанлъшка салата :D:D:p
 
Ами ето, че е CSS проблем :D Не можеш да оправиш размера с брой символи, защото примерно символ W е няколко пъти по-широк от символ i... Ако текстът е на един ред, прочети за overflow:ellipsis. Ако не е, трябва някой хак да ползваш или да отрежеш текста през кръста :D В краен случай, http://fittextjs.com/.
 
Ехеее златни сте :) :) :) Лош css ще се окаже яма бездънна :D Много го обичам, мнооогооооо :)

Първоначално бях убеден, че ще е необходимо да режа или добавям буквички, но с ваша помощ и едно сутрешно кафе се светнах, че ще си стане само с css, па хак ли е врътка ли е - важното че ще стане :)

Просто ще пусна "резачката" substr да ги кълца на нещо много дълго и после на медиа куерито ще джасна навсякъде text-overflow: ellipsis;white-space: nowrap;overflow: hidden; и съм 6 от 49 :D:D

Пак благодаря :)
 
Стана.. ама не точно ахаха :) :) Тоест може и да бъде така, ама не е точната оферта. Ще трябва да си се реже текста и това е, само с css няма да стане, просто е тъпо, щото и тъпо е направен сайта (то и по убаво нема как да стане), ама това е положението :confused:
 

Горе