Избори март 2017

За кого ще гласувате на 26 март?

  • ГЕРБ

    Votes: 6 13.3%
  • БСП

    Votes: 3 6.7%
  • ДПС

    Votes: 1 2.2%
  • РБ

    Votes: 3 6.7%
  • Патриоти

    Votes: 4 8.9%
  • Марешки/Воля

    Votes: 2 4.4%
  • ДСБ/Нова република

    Votes: 7 15.6%
  • Да, България

    Votes: 7 15.6%
  • АБВ

    Votes: 0 0.0%
  • ДОСТ

    Votes: 1 2.2%
  • Други

    Votes: 3 6.7%
  • Абе не ме занимавай с глупости бе/Няма да гласувам

    Votes: 8 17.8%

  • Общо гласове
    45
  • Poll closed .
За мен най-лошата причина да сме на това дередже, е че в хората няма чувство за дълг, чест (банално е знам!) и лична отговорност. С две думи, 45 години послушание си е казало думата! Много хора са на принципа, с мен или без мен все тая.. В близки до нас държави, парламентите са ги щурмували по няколко пъти, изхвърлят депутатите в боклука, палят и трошат. Тук срещу Орешарски, тръгнаха някакви с барабани и свирки. Е извинете, ама като не можем да се сплотим и да спретнем една инвазия на тия келеши така ще е. Друга много лоша черта на народа ни е, поне тази част останала тук, е че на по-големият процент изобщо не му пука за нищо друго, освен за собствения му задник, изпитва абсолютен нихилизъм и няма елементарни знания. Има хора, които си мислят, че на парламентарни избори има БАЛОТАЖ.

С такъв материал, държава се не гради. И ето тук е тънкият момент, че повечето качествен материал се е изнесъл и не иска да се върне. Колкото и гадно, дори антибългарски да звучи си е чистата истина. Не може да тръгнеш да правиш нещо за тази държава с хора, които си мислят, че с избори ще променят нещо, когато всички партии са продукт произлязъл от едно котило. С хора, които спорят и защитават този продукт и биват лъгани и лъгани и лъгани..
 
Не си информиран правилно - не сме изтеглили 8 милиарда нов дълг!

АЕЦ-а беше най-престъпният проект правен някога, в добавка не ни трябва допълнителна свръх мощност - за да се реализира, трябваше да се обвърже с държавни гаранции, не мерси! Който иска да си го стои да го строи!
Проблемът възниква още на 6 септември 1944 - след окупацията и преврата, но нали фокусът на темата е прехода?

Иначе си прав, трябва спрем да гледаме за проблеми, а да започнем действията за промяната, но като гледам каква е промяната например от БСП направо лошо да ти стане - промяната че вече не се децата на палачите, а техни внуци ...
 
Нихилизмът не е характерен само за българите, а за почти всички европейци (с изключение на няколко благословени народа като поляците например). Иначе да, твърде голям индивидуализъм се вихри тука, при това индивидуализъм без инициативност и предприемчивост (само с негативните страни). Така става, когато се опиташ да превърнеш едно консервативно селско общество в градска работническа класа/пролетариат, а после пък в космополитни гражданчета на света. Впрочем, оттам идват и демографските проблеми на България. Масата ултра-хедонисти, които гледат само кефа си и са забравили корени и род, нито ще са активни граждани, нито пък ще правят това, което е нужно, за да няма демографски колапс. И 5 бона да стане средната заплата, безотговорните хорица пак ще предпочетат да си гледат кефа, отколкото да гледат семейство.

Илиян, съвсем не грешиш, когато казваш, че основното е липсата на дълг и чест. Нека да е банално, но е факт.

Аз обаче много се дразня, че всички плюят по депутати и политици. Ами те как са се пръкнали там? Нали и те са израснали в същите панелки, и те са учили в същите училища, и те са имали същият мироглед и житейски амбиции. 99 % от българите, ако имат власт ще правят същото, което правят и тези, които са овластени сега. Както дядо Буров е казал, демокрацията е лукс, който могат да си го позволят само богатите държави. Проблемът не е в отделни личности, а в системата като цяло. Тотално липсва у нас концепцията за "noblisse oblige''. Това е колкото продукт на народния ни манталитет (изграден от 45 г. комунизъм и 5 века турско), толкова и продукт на съмнителния социален експеримент да правиш демокрация в малка и бедна страна, чийто политически и културни традиции са съвсем други. Демокрацията не може да стимулира, поне у нас, един политик да се развихри в позитивния смисъл. Квото и да направи качествено, след 4 г. други ще го нас*рат. А и дава възможност за въздигането на най-низките елементи в обществото - демагози, социопати и некадърници, които не са се реализирали в други сфери. На нас ни трябват водачи, които влизат в политиката не, за да ударят кьоравото и да падне келепир, пък след 4 години да си бият камшика, а хора, които влизат в политиката, защото чувстват, че имат дълг и искат да имат слава и уважение. Хора, които да действат творчески, твърдо и безкомпромисно, освободени от оковите на международни ангажименти, демокрация, конституция и бляблябля. Сицилия ще "Железния префект", а не конституция, демокрация и свободия, ако мога да се изразя така :D И в този смисъл ние имаме исторически опит и пример в периода 1934-1944, когато у нас е царял един по-здрав ред. Иначе и аз получавам душевен оргазъм като гледам House of Commons, ама ние сме на Балканите все пак. А и примери освен България в онази епоха, мога да дам и от други страни в по-близки времена. Тайван, Чили, Южна Корея, Сингапур..........
 
Много хубаво, но това което искаш, спокойно се изражда в дикататура от раз, или поне в по-меката му версия - фашизъм.
Трябва дълг, чест, морал и най-вече огромна лична отговорност - все неща валидни в БГ преди 44-та.
Принципно след освобождението до 44-та година демокрацията в БГ не е някаква химера, а напротив.
Дори и за онзи по здрав ред, зад който говориш е следствие на нещата по горе, плюс колкото и странно да звучи отговорно общество, което е в достатъчен противовес на политиците, обидинено горни ценности и за жалост неосъществени каузи.

За индивидуализма не съм съгласен - ако имахме силен индивидулизъм и това да е мантрата в БГ, то щяхме да имам поне сходно проявление като преди 44-та едно 90% от БВП да е генериран от частни ръце, а не както сега над 40% изконсумиран от паразита нарече държава БГ(в добавка убийствени регулации, бюрокрация и администрация). Чудно как ще се прояви индивизуализъма, като по целият широк свят цари брутален цоцализъм, огромна социална държава, изземваща огромна власт и средства от масата. Продукта на всичко това е огромният нихилизъм и други неща, за които говориш.

Ако трябва една кардинална промяна, то трябва да вземем съзнателно решние като нация и общество, примерно държавата да не харчи повече от 15-20% от БВП - като например Сингапур.
Колкото повече държавата изземва под предтекст дондукрване на лешперите, стил до 89-та толкова повече ще имам демографски проблеми, и не само.
 
- Добър ден, бих искал 5 яйца, но сам да си ги избера.
- Как така сам да си ги изберете?
- Ами, така - като на избори.
- Ааа, добре. Ето ви 5 яйца, избирайте си!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Кандидат депутат пита хората на среща в едно село:
- Какво искате, когато дойдем на власт?
Един искал къща, друг кола, трети по-хубав път, само един дядо си мълчал. Кандидат депутатът го попитал:
- А ти, дядо, какво искаш?
Дядото веднага отговорил:
- Т*шаци, синко, да си ги окомплектовам с к*ра от предните избори.
 
Аз обаче много се дразня, че всички плюят по депутати и политици. Ами те как са се пръкнали там? Нали и те са израснали в същите панелки, и те са учили в същите училища, и те са имали същият мироглед и житейски амбиции. 99 % от българите, ако имат власт ще правят същото, което правят и тези, които са овластени сега.

Така е защото не можеш да смениш едно зъбно колело на часовника и той да стане електронен.

Всеки нов играч който заеме мястото на друг трябва да се съобразява с правилата на играта, да не пречи на другите играчи от неговия отбор и да прави това което се иска от него за да може да си запази поста. В противен случай ще бъде линчуван публично и изгонен като мръсно коте.
 
Blackout, Сингапур е добър пример, но трябва да си признаем, че тогава много евро чиновници ще реват с дълбоко гърло. Лошото в случая е, че генетичния код на населението там е друг, разбиранията за света и изобщо трябва да се направи промяна, но съобразена със спецификите на българският народ. Все пак не можем да вземем само доброто от света и да се питаме, ама защо не работи. За да не развивам разни теории, освен изработването на икономически план, ни трябва и национална доктрина (но тук ни трябва и политически елит, които да я следва), силен лидер, който да помачка криворазбраните демократични bullshits (например: всяко наказание срещу циганин, веднага да се окачествява като расизъм), приемственост между политическите сили (ляво, дясно и център), изобщо превъзпитаване на хората ни и то в духа "България над всичко" (дали ще следват този лозунг сами или в група техен избор). Звучи като излязъл от устата на някой скинхед хлапак, ама да си признаем липсва всякакво възпитание в национален дух.

Трябват много неща, ама първо трябва икономика, че без пари си господин никой на политическата сцена, особено ако си представител на България. Лошото е, че не ми се вярва някой честен голям български предприемач работещ в чужбина (не случайно казвам чужбина, за да не бъде обвързван със схемите на сульо и пульо тук и да го очернят за норматив), да се навие да пристигне у дома и налее много пари, за да може да убеди населението и спечели изборите, след което да намери подходящи хора, за да изработи поне икономическата част и да я приложи. Ако го направи, което ще е цяло чудо, не знам как ще обяснява и ще убеди дебилизираните останки от нация тук в правотата на плана си, след като всеки само повтаря дайте ми пари.

Звучи почти като невъзможен сценарии, но и един честен българин да има на света, надежда ще има.
Кажете вие какво мислите и как според вас трябва да се действа.

Поздрави!

ЕДИТ: Има много да се говори по-тази тема, ама е по-добре от глупавите спорове за изборите, които така или иначе не вярвам да доведат до положителна промяна.
 
Последно редактирано:
Синагапур е закърмен с идеите на Рафълс за свободна търговия и пазари, още когато ги откупувал като остров ... Те са държава изградени именно около тези принципи, това са техните виждания и цености до ден днешен.

За да имаш демокрация или примерно пазарна икономика/капитализъм - то трябва да имаш нещо изключително фундаментлано. Неприкосновеност на частна и индивидуална собственост, ако искаме да има държава в това уравнение, то тя трябва да бъде в рамките на съдебната система и соц реда на макро ниво. Всичко друго трябва да и е забранено чрез конституция! Като цяло какво искам да кажа - липсата на съдебна система преебава всичко в БГ, това е в пъти по-голямо от адмистрацията и тоновете регулации!

Като си говорим за конституция, нашата конституция си има един чудесен чл, 19:
Чл. 19.
(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
(3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона.
(4) Законът създава условия за коопериране и други форми на сдружаване на гражданите и юридическите лица за постигане на стопански и социален напредък.

Аз няма проблем с демокрацията, ако знам че има нещо наречено ефективна съдебна система и в добавка имам право на лична защита с всякакви средства стил САЩ/Швейцария и т.н. силно митализирани обества, които чрез конституция имат право да се защитят като намерят за добре.

Точно за 1 месец всички проблеми ще се решат или ще почнат да се решават в БГ, но не само евро, а най-вече БГ чиновнци и бизнеси, хора и други паразити на държавната хранилка ще са аут.

За предприемач, Ивайло Пенчев е пример, който бачка на вън и вика там е същият шит като тук, но една идея по културен. Единствената надежда е, че скоро време ще има тотална имплозия на фиатната монетарна система, а от там глобалният цоцализъм и огрмна държава - т.е. целият този неефективен дисбаланс в социума ще се балансира и от там целият този шит в БГ.
 
Не е ли време да спрем да търсим причини за сегашното си състояние от преди 27 години? Толкова правителства и партии се смениха от тогава, а на нас все комунистите са ни виновни. Всички който са се изредили имат принос за положението в което сме сега.
17498804_1283134961764182_4550278815345718985_n.jpg
 
Вискярски, чакай още малко - сега като стане батака и изпофалират централните банки последният, които ще направи спасението с все още чист баланс, е МВФ с неговите световни пари - Специални Права за Тираж ...
Ще трябва напечата трилиони и ще хиперинфлира СПТ, така че и той ще се нулира, само че не знам кога, но в обозримото бъдеще го очаквам това.
 
Я вижте как се прави: :D

17523645_10211098786197932_7840727057216335943_n.jpg


Ето още една причина да не пия кафе по заведения. :p
 
Ще трябва напечата трилиони и ще хиперинфлира СПТ, така че и той ще се нулира, само че не знам кога
Който има пари, да му мисли.
Аз имам стока.
Преживял съм без загуба инфлацията преди 20 години, дори излязох на печалба.
 
Нихилизмът не е характерен само за българите, а за почти всички европейци (с изключение на няколко благословени народа като поляците например). Иначе да, твърде голям индивидуализъм се вихри тука, при това индивидуализъм без инициативност и предприемчивост (само с негативните страни). Така става, когато се опиташ да превърнеш едно консервативно селско общество в градска работническа класа/пролетариат, а после пък в космополитни гражданчета на света. Впрочем, оттам идват и демографските проблеми на България. Масата ултра-хедонисти, които гледат само кефа си и са забравили корени и род, нито ще са активни граждани, нито пък ще правят това, което е нужно, за да няма демографски колапс. И 5 бона да стане средната заплата, безотговорните хорица пак ще предпочетат да си гледат кефа, отколкото да гледат семейство.

Илиян, съвсем не грешиш, когато казваш, че основното е липсата на дълг и чест. Нека да е банално, но е факт.

Аз обаче много се дразня, че всички плюят по депутати и политици. Ами те как са се пръкнали там? Нали и те са израснали в същите панелки, и те са учили в същите училища, и те са имали същият мироглед и житейски амбиции. 99 % от българите, ако имат власт ще правят същото, което правят и тези, които са овластени сега. Както дядо Буров е казал, демокрацията е лукс, който могат да си го позволят само богатите държави. Проблемът не е в отделни личности, а в системата като цяло. Тотално липсва у нас концепцията за "noblisse oblige''. Това е колкото продукт на народния ни манталитет (изграден от 45 г. комунизъм и 5 века турско), толкова и продукт на съмнителния социален експеримент да правиш демокрация в малка и бедна страна, чийто политически и културни традиции са съвсем други. Демокрацията не може да стимулира, поне у нас, един политик да се развихри в позитивния смисъл. Квото и да направи качествено, след 4 г. други ще го нас*рат. А и дава възможност за въздигането на най-низките елементи в обществото - демагози, социопати и некадърници, които не са се реализирали в други сфери. На нас ни трябват водачи, които влизат в политиката не, за да ударят кьоравото и да падне келепир, пък след 4 години да си бият камшика, а хора, които влизат в политиката, защото чувстват, че имат дълг и искат да имат слава и уважение. Хора, които да действат творчески, твърдо и безкомпромисно, освободени от оковите на международни ангажименти, демокрация, конституция и бляблябля. Сицилия ще "Железния префект", а не конституция, демокрация и свободия, ако мога да се изразя така :D И в този смисъл ние имаме исторически опит и пример в периода 1934-1944, когато у нас е царял един по-здрав ред. Иначе и аз получавам душевен оргазъм като гледам House of Commons, ама ние сме на Балканите все пак. А и примери освен България в онази епоха, мога да дам и от други страни в по-близки времена. Тайван, Чили, Южна Корея, Сингапур..........
Купувам я тази статия за фб трафик сайт (не че имам такива) и умната:)
 
Който има пари, да му мисли.
Аз имам стока.
Преживял съм без загуба инфлацията преди 20 години, дори излязох на печалба.
Реалният актив винаги разказва игра на фиатният такъв :)
Само гледай да ги преработиш в буркани, за да им запазиш стойността, като дойде Видов ден.
 
Реалният актив винаги разказва игра на фиатният такъв :)
Само гледай да ги преработиш в буркани, за да им запазиш стойността, като дойде Видов ден.
Понеже колегата спомена за буркани, та търся домашна лютеница в буркани, ако може някой да ми намери таквава. И това няма да е никакъбв актив, а чистокръвен пасив, защото ще го изям буркана на момента:)
 
Тия дни ще се разбере дали лека полека ще продължим напред или със силен скок ще се върнем сума и години назад.
 
В сайта на blitz.bg пускат резултатите от изборите от сутринта, в нарушение на закона.
 
В сайта на blitz.bg пускат резултатите от изборите от сутринта, в нарушение на закона.
Да, чудно ми е прасчо какво ще му направят после - забавното от +3,5% преднина на -1% за няма и 2 часа, как стана така при положение, че ядрото на едните вече са гласували масово преди обяд - все пак верните от 3-тата възраст на партията се избиват за нея от ранни зори ...
 
И лайковете на коментарите са нагласени 100%
Всеки против БСП е яко на минус, не може да има толкоз прост народ.
 

Горе