Най-добрата банка за депозит?

От: От: Най-добрата банка за депозит?

OsWAZAh.png


K6dAvXn.jpg

$ Доставчик на платежни услуги в офшорна зона - приемайте и изпращайте банкови преводи без да имате банкова сметка $

jyS5SxP.jpg
 
От: От: Най-добрата банка за депозит?

няма смисъл от това да са ти спестяванията в евро, освен ако не са в сейф, нищо не печелиш - само губиш!
Хората нещо взеха да се притесняват с тия милиарди де теглят назаем отвън, за да се платят пенсиите.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Депозит, кой държи парите на депозит...само червените бабички сигурно...
 
От: Най-добрата банка за депозит?

И тези, които искат да имат някакви пари, ако случайно доходите им спрат. Или събират пари за яхта/самолет/замъче. Къде да държат парите, които пестят за самолетчето? В чували в мазето ли?
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Депозит, кой държи парите на депозит...само червените бабички сигурно...
който спи с въже* под възглавницата не му трябва депозит...
* - фараоните му викат "кредит", ама те го ползват по предназначение
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Имам 1000 лв., който в момента не мога да вложа в нищо стойностно. Коя банка в България има най - добри условия за депозит в срок една година
 
От: Най-добрата банка за депозит?

ПИБ свободен депозит за 12м, 3.3% и можеш да ги изтеглиш по всяко време на цената на по-ниска лихва и май 2 лева за касови операции, виж тарифата
 
От: Най-добрата банка за депозит?

да, може и отрицателна да е...

ДСК - Спестовна сметка "Мотив" - BGN -0.07%
ДСК - Спестовна сметка "Мотив" - USD -0.26%
Интернешънъл Асет Банк - Безсрочен влог за граждани - BGN -0.59%
ОББ - Спестовна сметка "Плюс" - BGN -0.71%
ОББ - Отворена сметка - BGN -2.32%

ползвайте на воля продуктите "без мотив", "безсрочен влог за офце", "минус" и "отворена сметка от сириза"
 
От: Най-добрата банка за депозит?

При такова малко спестяване, предполагам че си на трудов договор. Ако имаш възможност да изкараш един месец с тези пари - спри да ходиш на работа (неплатена отпуска - ако робовладелецът ти позволява) и започни да се учиш. Тоест - инвестирай в себе си. Какво ще учиш - ти сам прецени.

С 1000 лева спокойно може да изкараш един месец, ако ядеш икономично, не пушиш цигари, не пиеш алкохол, не си купуваш скъпи дрехи и не извършваш никакви форми на показно потребление.

Обаче имай предвид, че ако робовладелецът ти (така нареченият работодател) е българин има голяма вероятност да те уволни - няма да прояви никакво разбиране.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Бомбата от вчера (source):



Когато избухна скандала с КТБ, мнозина хора си казаха: то беше ясно, че тази банка е пирамида, щом предлага нереално високи лихви по депозитите.

- Не бяха нереални и ще ви обясня защо. Ние правехме постоянен анализ на нашия лихвен спред и винаги сме се движили малко под средния лихвен спред за банковата система, което беше за сметка на много по-ниските административно-управленски разходи, които правехме в сравнение с другите.

- Може ли по-разбираемо да го обясните?

- Нашите административно-управленски разходи бяха по-ниски с около два процента от тези за банковата система. Крайният разход за банката се формира от платената лихва плюс разходите за заплати на персонала и издръжката на централата и клоновете. С 600 човека ние управлявахме близо 8 милиарда лева активи. С близо 4 хиляди души една ДСК например управлява 11 милиарда. Ами направете сметка. Аз многократно съм го казвал, но никой не иска да го разбере и да го възприеме това нещо, че тези банки с тромави клонови структури прехвърлят собствената си неефективност върху вложителите си. Освен това сега няма да влизам в детайли. За разлика от голяма част от моите колеги, които се изредиха да ме плюят и да ме обсъждат, а преди година мечтаеха да седнат на обяд с мен, за да разговаряме за нещата от пазара, аз няма да ги обиждам. Нито ще ги изреждам поименно, но ще кажа едно - ние сме били открити и честни с нашите вложители. Ние сме показвали всичко, което им плащаме, на табло и на тарифа. Знаете ли колко практики на скрити договорки с депозанти имат другите банки? Официално тарифата е една, но договорката след това за конкретния депозант е съвсем различна.

Абстрахирайте се от останалия текст от целия source, само този абзац. От тук излиза вече защо таксите на банките са такива, депозите са били (са и продължават да бъдат) ниски и прочие. НЕЕФЕКТИВНОСТ (извадка от цитата). Някои са си имали вече „вземане-даване“ и усетили от този вкус, т.е. практически нищо ново не пиша, други тепърва разбират, трети не могат да го осъзнаят може би.
 
От: Най-добрата банка за депозит?

Няма избор. Всички банки са неефективни.
 
Имам въпрос, но понеже не искам да отварям нова тема, ще ползвам тази. :)

Понастоящем ми превеждат всеки месец стипендия по разплащателна сметка в СЖЕБ, като засега почти не тегля и вече се събра четирицифрена сума. Едни ми казват да си направя влог или депозит, но при сегашните лихви не виждам смисъл. Други ме съветват, че е опасно да си ги държа в сметката и по-добре да си ги тегля и да си ги държа в кеш. Вие какво ще ме посъветвате, как да постъпя? Тази банка надеждна ли е, някакви мнения?
 
Според мен много крайно са те ориентирали твоите хора. Но са и прави, в техните си крайности - хем не си струва, хем да ги държиш на сметка, не е много добра идея не толкова, че нещо ще им се случи, но все пак имаш карта към сметката, предполагам - декем има вратичка. Както и да е. Пази ги за сега, измисли в какво да ги налееш - образование, бизнес. За придобивки - не бъди като повечето. :)

По принцип са надеждни всички банки, вече мисля, че няма да си позволят, а ако го направят - хората са си защитени. Но честно казано аз последно време не виждам голям смисъл от депозити, каквото имам заделено си е за някакви по трудни моменти и определено инвестиране в бизнес. ;)
 
Лъжат и мамят ма*ицата им. Сега новата мода е да те убеждават колко по евтино е да си изтеглиш парите на банкомат, а не на гише. Не визирам всички само една банка. И ето абсурдните случаи аз поне които имам - два различни офиса на 1 и съща банка. В единият внасям пари по чужда сметка с нула такса, в другият ми искат 4 лв такса, и пак в тоя вторият на титуляра на сметката му искат 2 лева да си внесе по собствена сметка и 2 лв такса да си изтегли на гише.
Обяснение?
 
Оборотни по сметките, останалите в бурканбанк:)
 
И мен ме бутат към банкомата, защото на каса ще имало еди каква си такси. Толкова ми е писнало на мен от банки, че ще гледам въобще да не се занимавам в следващите години с тъпите им продукти. Дано не ми се наложи де, не дай си Боже. Депозитите в момента за някакви си суми от 5-10К може би след като тръгнете да теглите така ще излязат сметките, че ще е малко над нулата печалбата от периода на депозита - да речем година. :)
 
Последно редактирано:
разните отворени депозитни сметки дават куха лихва/нарастваща/, имат вече и месечна такса поддръжка, имат и такси за теглене, като теглиш чертата си на минус.
разплащателните нямат лихва, има опция банкомат, само плащане през ПОС е без пари(все още щото дерат продавача), имат поне 2 лева за 2К теглене, или 4-5-6 лева за теглене през ПОС до дневния лимит. пак си на минус, но не толкова много, ама има риск източена карта.
остават срочни депозити, там няма такси за внасяне и теглене на падеж, проблема е, че ти губят времето да висиш по гишета, може да си нацепиш парите на няколко депозита с различен срок(примерно 1х1м, 2х3м и 2х6месеца, следващия месец още 2х3м и 2х6м, следващия 2х3 и 2х6м след година ще имаш падеж всеки месец), най-добре да се подновяват автоматично, ако ти трябват парите ще загубиш най-много мизерната лихва, а и може да прекратиш няколко не всичките...
 

Горе