Националната лотария - Една голяма измама!

Бахти тъпата тема. @Blinky това си е за коша
 
Наистина вече край всяка будка се търка, следва една майна и в кофата:)
 
Един колега преди време спечели 25 000 лв. и съвсем случайно стана въпрос и го питах дали е плащал някакъв данък на тези пари а той от както е спечелил не е плащал нищо? Някой да ми обясни аз ли нещо не разбирам или ?
 
Доходите, които не подлежат на облагане, са изрично посочени в чл. 13, ал. 1 и чл. 24, ал. 2 ЗДДФЛ.
Необлагаеми доходи са паричните и предметните печалби, получени от участие в хазартни игри по смисъла на Закона за хазарта или получени от участие в игри, различни от хазартните игри, при които печалбата се определя на случаен принцип (чл. 13, ал. 1, т. 20 и т. 21 ЗДДФЛ).
 
Здравейте,

тъй като съм нова във форума, моля да ме извините ако темата е на грешно място.
Ето какво ми се случи днес, първо на моя приятелка после и на мен.

Днес приятелка ми се оплака, че от така наричащата се себе си "Национална Лотария" са я излъгали по-доста глупав начин. И двете сме запалени и с приятели гледаме футбол Smile. Та тя решава да се възползва от рекламата която върви в момента по телевизията. Така наречения "Бонус Нулев Риск" Регистираш се в сайта им четирите седмици (да не го рекламирам) от там заявяваш участиве в този бонус, депозираш 20 лв. Получаваш писмо от тях, че успешно си заявил бонуса и правиш залог на стойност 20 лв еднократен. Ако спечелиш ти превеждат бонус 50 лв, но ако пък загубиш ти превеждат 77 лв. До тук добре. Но какво се случва на нев, тя депозира, получава писмо, че е одобрена за бонуса изиграва свойте 20лв, губи ги... И вместо да и бъдат преведени 77 лв бонус по сметката, ден по-късно получава писмо, че не е одобрена и няма да получи бонус. Разбира се тя се свързва с оператор на сайта, който се държи изкл. грубо и арогантно и след много спорове и прекратяване на чата от страна на оператора, тя успява да изкопчи информация, че всичко било наред със сметката и, но не получава бонуса защото някой от нейното ип вече се бил възползвал. Тогава тя се замисля, че тъй като се е регистирала от офиса си, е възможно наистина някой без нейно знанеи да се е регистирал преди нея и не само, ами да е ползвал и бонуса им... (абсурд, но кой знае). Тя ми се обади да се оплаче и ни хрумна гениалната идея, че може да рискуваме 20 лв и да видим дали, наистина тази лотария е пълна измама или пък грешката е в неиния офис. Ето и моята история:

Отворих за първи път в живота си този сайт на Националната фалшива лотария, направих си профил, от домашния компютър, подчертавам домашният компютър. Тук ползваме интернет доставчик от повече от 2 години, като никога не е променян ип адреса ни. Това го знам заради онлайн банкирания, логове по пощи и т.н. Този ип адрес е статичен и се ползва само от нашия компютър.
Регистирах си акаунт потвърдих го. И преди да правя каквото и да било се свързах с оператор на лотарията.
За да попитам всичко наред ли е със сметката ми и имам ли право да се възползвам от тази оферта. От среща ме помолиха да изчакам за да проверили. Операторката се казваше някаква "Ани" която категорично отказа да даде повече от едно име. След около минута ми каза, че всичко е напълно изрядно и няма никакъв проблем да се възползвам от този бонус. Само трябва да депозирам 20лв и да ги заложа. При което аз я попитах дали всичко е наред и с ип адреса ми, защото съм чула че имало проблеми и било по-добре предварително да попитам. След кратко мълчание тя ми заяви, че всичко е автоматично и тя не може да ми даде такава информация. Казах добре и реших да опитам. Депозирах 20 лв, заложих на футболен мач който се играеше в момента, за съжаление загубих, но пък какво толкова, щях да взема 77 лв. Е да ама не. Моментално след загубата получавам следното съобщение:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вашето участие за Бонус Нулев Риск е прекратено, съобразно правилата и условията за него.
Вие няма да можете да се възползвате от Бонус Нулев Риск.
Решението на Национална лотария е съобразено с всички правила и условия за Бонус Нулев Риск.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Разбира се лампичката ми светна. И веднага се усетих, че това си е позната практика явно и рекламата която вържи със Христо С. е само да лъже хората да си правят сметки при тях и да набутват пари.
Свързах се пак с оператор има няма 20 минути след като тя ме увери, че всико е наред и ще взема този измислен бонус. Отсреща пак беше въпроснат госпожица която започна да се държи арогантно и нагло. Заяви ми че системата била засекла вече потребител от моето ип, и той бил ползвал бонуса. След като опитах да и обясня най-културно, че това практически е невъзможно, тя започна да затваря чат сесията, аз пак се свързвах, тя пак повтаряше едно и също и питаше друго има ли, считам разговора за приключен и т.н. Изобщо държание което подхожда на селска диспечерка, но не и на операторка уж в някакъв реномиран сайт за крадене на пари. След като се опитах да и обясня, че ако трябва ще се свържа с господари на ефира или ще си търся правата по съдебен ред, тя просто престана да пише и остави чат сесията отворена повече от час.
Реших да позвъня на телефона на Измамната лотария 0700 42 100 , не останах много изненадана че след като натиснеш 7 за връзка с оператор след няколко сигнала прекъсва. Опитах пак и пак се повтори същото нещо. Реших да не се набутвам повече и ще опитам утре в по-нормален час.

В общи линии заключението е очевидно, тези наглеци от "Националната лотариа" крадът парите на хората и най-безцеремонно и безочливо те поставят в задънена улица без кой знае какво право да обжалваш нещо или да си търсиш правата пред тях. Те винаги могато да ти заявят каквото си пожелаят и ти няма как да го оспориш дори да знаеш, че това е 100% лъжа. Какво правим с потребителите които се регистират от мобилни телефони които си сменят адресите ежедневно... Или освен ЕГН, трябва и ип адрес да имаме зачислен ... Пълна измама, дори и при мен на адрес който на 100% никога не е регистиран акаунт, дори и след като ме излагаха пак се оказа, че ползват една и съща опашата лъжа. След тази случка ми стана ясно колко са истински от тази лотария, и какви измислени печалби раздават. Всичко е една голяма измама и балон, който ще се спука а хората ще останат с пръст в устата катко е било винаги и с разни картончета с фалшива надежда из шкафчетата.

Пиша темата за да отворя очите на колкото се може повече хора, за тази измама и за измамите които ще престоят за в бъдеще от тези безцеремонни търгаши. На ясно съм, че от случката ще остана с горчив спомен както аз така и моята приятелка, сигурна съм че има още десетки ако не и стотици като мен. Ето и лога който успях да запазя от чата с наглата Ани, за съжаление когато затвори чата преди да съм копирала и лога се трие, но и това е достатъчно да се види що за дребни душици са:



Здравейте, всеки момент наш оператор ще започне разговор с Вас.
Моля, изчакайте отговор от оператор...
Операторът Ани се присъедини към чата.
Ани
Здравейте, с какво мога да Ви бъда полезна?
Tsvetelina L.
zdrasti
iskam da uchastvam za tozi bonus nulev risk
moje li da mi kajete vsichko nared li e sas smetkata mi i moga li da uchastvam za tozi bonus ?!
Ани
Моля, изчакайте докато извършим необходимата проверка.
След като направите депозит, ще можете да заявите участие в Бонуса.
няма никакъв проблем .
Вие не сте правили депозит в сайта ни.
Офертата е валидна за Вас.
Tsvetelina L.
vsichko e okay taka li?
smetkata mi ip-ta vsichkite neshta po pravilata vi ?
Ани
Няма как да направя проверка по Ип адрес.
Системата ни е автоматична и ако има дублиране отказва Бонуса.
Но към този момент няма как да направим проверка.
Няма как да Ви дам такава информация.
Нямам такива правомощия.
Tsvetelina L.
chetoh vav forum che ste otkazvali bonusa na napalno legalni potrebiteli poradi tova che polzvali publichni mreji i t.n.
toest deposiram i ako sistemata vi reshi da mi otkaje sam se nabutala prosto ?
Ани
Няма как системата да ``реши``. Ако има дублиране на Ип адрес няма да получите Бонус.
Можем ли да Ви помогнем с нещо друго?
Tsvetelina L.
tova iskam da razbera dali ima dublirane na neshto za da znam dali izobshto da deposiram ?

===============


Nov chat


Ани
Здравейте, с какво мога да Ви бъда полезна?
Tsvetelina L.
Zdrasti predi malko govorihme
za bonusa i zalojih 20lv na no zagubih
sega shte polucha li bonus ot 77 lv?
Ани
Моля, изчакайте докато извършим необходимата проверка.
Tsvetelina L.
okay
Ани
Открит е друг потребител от Вашето IP , който вече се е възползвал от Бонус.
7.1 Бонус Нулев Риск е ограничен до една сметка на клиент, семейство, IP адрес, адрес (както и подобни адреси), Имейл, телефонен номер, подобни или еднакви платежни методи (например дебитна или кредитна карта, банкова сметка) и устройство за достъп на уебсайта (компютър, телефон и тн).
Ето тук може да се запознаете с всички правил аи условия. : линк
Съжалявам, но няма да получите Бонус .
Tsvetelina L.
моля ?
току що говорих с вас и ви попитах дали всичко е окей и дали мога да се възползвам от този бонус и вие ми заявихте че няма проблем ?
сега ми излизате с номера, че някой се е регистирал за този бонус от ип-то което само аз ползвам вкъщи ?
Там ли сте ??

Чата бе затворен най-безцеремонно

Ани
Здравейте отново !
01:08 AM
Tsvetelina L.
Госпожице защо прекъсвате разговора ?
Ани
Г-жо Л., многократно Ви обясних как стоят нещата с Бонуса и защо е отказан.
Няма как да направя нищо по въпроса.
Tsvetelina L.
вие винаги може да кажете че има дублиране
и аз няма как да го оспоря
Ани
Не мисля, че сте била излъгана в никакъв случай!
Tsvetelina L.
дори и да знам че лъжете
този ип адрес е мой много преди вие да имате сайт
как смеете така нагло да ме лъжете ?
Ани
Казах Ви по-рано , че немога да направя проверка на Ип адрес и , че системата ни е автоматична и открива потребители, ако са получили вече Бонус използвали Вашето ИП.
Tsvetelina L.
Е аз ви гарантирам че от този ип адрес никой никога не е получавал никакви бонуси от вашият сайт!
Tsvetelina L.
Госпожице Ани
правилата и условията са ясни и аз съм ги прочела хубаво
затова се свързах с вас да поискам съвет да знам дали да инвестирам парите си
във вашият сайт
Ани
Ако нямате други въпроси, свързани с игрите на Национална лотария, считам разговора за приключен.
Многоркатно Ви обясних всичко.
Tsvetelina L.
вие ме уверихте че всичко е окей, аз ви попитах за ип адреса понеже знам, че мамите хора и реших да се презастраховам. Вие ми обяснихте, че уж нямате правомощия
Ани
Можем ли да Ви помогнем с нещо друго?
Tsvetelina L.
и аз реших че след като ип адреса е мой повече от 2 години няма как това да е проблем
автоматично след 20минути вие ми отказахте бонуса и сега най-безочливо ме лъжете
че уж някой бил го ползвал от моя адрес а аз съответно няма как да докажа обратното освен интернет доставчика да потвърди че този адрес е мой от 2 години без да е бил сменян !
Защо ме измамихте по този начин, защо предлагате бонус който не съществува ?
и прекратявате разговора преди да проверите дали няма грешка в системата ви.
имате ли телефон на който мога да звънна да говоря с някой който не се държи толкова нагло ?
===
Отново прекратен разговор...

Ани
Здравейте отново !
Tsvetelina L.
Госпожице името ми е Цветелина А. Л.
Ани
С какво мога да Ви бъда полезна?
Tsvetelina L.
мога ли да знам 3те ви имена
Ани
Не мога да Ви дам такава информация.
Можем ли да Ви помогнем с нещо друго?
Tsvetelina L.
искам да знам с кой разговарям
Ани
Имате ли въпроси, свързани с игрите на Национална лотария ?
Tsvetelina L.
Да имах зададох ги не ми харесва отговора и измамата която направихте набързо с мен. И искам да знам вашите имена за да знам с кой разговарям
Ани
Благодарим Ви, че се свързахте с нас.
Tsvetelina L.
Вижте госпожице нито ви обиждам нито ви нагрубявам
не виждам защо се държите така с мен ?
Имам правото да знам с кой разговарям
Моля ви съвсем учтиво ми кажете вашите имена за да знам с кой разговарям. Това няма да бъде оставено така, днес четох за подобен случай, сега се случи на мен същото. Въпреки че не вярвах, че сте толкова жалки и може да мамите по подобен начин.
Предполагам че вие точно нямате кой знае какви правомощия и на дали вината е конкретно ваша. Това явно е практика на тази лотария.
но имам правото да знам с кой разговарям защото подобно нагло държание го няма никъде.
Така че отново учитов ви моля да ми кажете с кой разговарям, за да знам от кой да се оплача аз това няма да го загърбя!
Госпожице звъня сега ще звъна и утре, ще пиша и до господари на ефира, ако трябва и на арменския поп ще пиша мъжа ми е адвокат и ще си търся правата до дупка.
Държа да ми кажете с кой разговарям не ме игнорирайте и не ми затваряйте по този груб начин.
Подобна свинщина е възможна само в България, но това няма да ви се размине. Депозираш губиш и после ти се заявява че уж някой бил ползвал бонуса от ип което ползваме вкъши от преди да има сайт на лотарията ви!!!!
Отделно вие като оператор на сайта вместо да ми съдействате вие се държите нагло и повтаряте едни и същи неща и най-нагло спирате чата. За капак дори не си казвате името за да знам срещу кой да се оплача и кой стои отсреща.
Смятате да мълчите и да ми губите времето ли ?!!!
===

Разговора продължи докато не стана монолог от моя страна и въпросната дрисла спря да пише.


ХОРА ВНИМАВАЙТЕ ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИА Е ПЪЛНА ИЗМАМА, щом лъжат за някакви 20 лв, представете си колко дават големите печалби. Не се и съмнявам че slogana им е " НЯМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ"
Да това е истина няма такива печалби, не е имало, няма и да има.

Дано съм предпазила някой от читателите от подобна измама.
Това е много грозно от тяхна страна,следващия път направете клип !
 
печелил съм 2 пъти , първия 10 к , после 5к от билет , данък няма , всичко е късмет от 20 мил. тираж да дръпнеш точно 1 от около 50-100 то дебелите печалби е нещо невероятно трудно , даже невъзможно
 
Хора то си пише всичко от задната страна на билета, четете и преценете какъв Ви е шанса да спечелите! Аз например играя доста често не защото съм тъп или беден, а защото обичам хазарта. А и когато спечелиш пари от въздуха след това се харчат най-добре за глупости и за удоволствие :)
 
Хора то си пише всичко от задната страна на билета, четете и преценете какъв Ви е шанса да спечелите! Аз например играя доста често не защото съм тъп или беден, а защото обичам хазарта. А и когато спечелиш пари от въздуха след това се харчат най-добре за глупости и за удоволствие :)
Единствения дето печели от въздуха е шефа на лотарията и той определено не е нито тъп нито беден.
 
Чак сега попадам на тази тема, относно първия пост само ще кажа, че и аз пробвах с тия бонуси и първия път ми дадоха тези 77лв , които обаче трябваше да изиграя /изиграх ги като ги разделих по 25лв на троен залог/
След това регистрирах още 1 акаунт, но на него не ми дадоха бонуса, което си мисля че е нормално.
 
3-4 пъти играх на онлайн игрите на национална лотария,всичко беше нормално до момента когато спечелих 100 лева и не можех да играя.Свързах се с тях оказа се ,че са ме блокирали поради нарушаване на правилата,а не съм нарушавала нищо.Играх си от моя профил и си депозирах парите,но разбира се като депозираш е добре,но като печелиш не е добре за тях.Измамници.Без коментар.
 
Сайта им е отврътителен. Манталитета им е ужасен. Когато прави депозити парите ги взимат като топъл хляб , но когато имаш да взимаш голяма сума , се започва с едни мизерии и 50 разговора по телефона. Съпорта им е ужасен , заливат те с дефаулт отговори и накрая се чудиш дали изобщо си стигнал до отговора на въпроса ти.
 
Докато има тъпаци в България , ще има и милионери ;)- аз съм супер тъпа мутра:) , която е работила за определени среди в България;), може скромно да се нарече мафия:D, и не вярвам на очите си колко прост е народа!:eek: за да вложи някой 200 000 000 лева , които е откраднал отдругаде, какво очаквате да спечелите............ ТЪПАЦИ ТАКИВА , естествено , че е лъжа - от предаванията по телевизията - до последният билет продаден в България!!!! Е бати малоумниците!!! - Не вярвам на очите си и ушите си , че има такава тема.......ВРАЗУМЕТЕ СЕ ЕЙ !!!!! Живеете в държава , в която за да даде някой 100лв. , трябва да е изкарал 10 000 преди това ... ха ха ха , осъзнайте се и въобще не коментирайте такива неща - научете децата си на същото.... Бъдете ЗДРАВИ...с уважение!!!
 
Тоя пък от къде се пръкна. :D
Направил си профил да тролва тук и да лее акъл, като дори не си е оправил пунктуацията.
И преди да скочи като петле, да кажа: Нито един билет не съм търкал. :p
 
СПАМ : Бирата ми е много , с правилна пунктуация...;)... а дали съм трол , вещица или брат на братя Грим - това е друго ... вникни в текста ... това е ....
 

Горе