Месинджърът Телеграм е набрал още кеш чрез pre-ICO.

Blinky

Owner
https://www.theverge.com/2018/2/21/17037606/telegram-open-network-app-ico-cryptocurrency-ton

Стана ясно, че явно не биткойнта е важното....а технологията зад него. Така наречената блогчейн технология. И вече защо да не се набират и пари....

Имам го инсталиран този апп, който е страхотен и за разлика от повечето лигави подобия на популярни апове, този е правен от руснаци и си има 100% секюр връзка.
 
[QUOTE="Blinky, post: 872284,], този е правен от руснаци и си има 100% секюр връзка.[/QUOTE]

няма такова понятие като 100% секюрити :) особенно ако е правено от руснаци
 
С това ICO просто набират кеш за да оперират, реално печалба от тоя ап няма...намирисва

https://www.forbes.com/sites/jasonb...scam-among-cryptocurrency-scams/#e9ccc3b1cf00
Бате, доста компании в началото не правят пари, но да някак успешни. Идеален пример е Туитър. Още не са му вкарали моделът на печалба, но това не пречи да е #2 в света на социалните мрежи. :) Може би за това е на тази позиция. Но все се канят да ги минетеризират този трафик. :)
 
[QUOTE="Blinky, post: 872284,], този е правен от руснаци и си има 100% секюр връзка.

няма такова понятие като 100% секюрити :) особенно ако е правено от руснаци[/QUOTE]
Няма. Всеки викаш си има една база някъде, където уж не трябва да я има. :)
 
Да не те питам дали имаш Вайбър и Скайп. :) Аз наскоро се запознах и със Slack, което не е лошо решение. И то никак. ;) Дай фидбек за твоите като стигнеш до там да ги проучиш.
Ползвам Skype и Viber по принуда - но не съм фен на тези комуникационни канали, особенно що се отнася за конфиденсциални или чувствителни данни. Slack го ползват основно dev-овете, защото има лесна интеграция с масови PM системи като redmine и version control като GIT. DevOPs и SysOPs също му се кефят много.
 
За жалост, аз в момента съм на точно 6 месинджъра, според хората, с които си комуникирам. Това са Skype, Viber, Facebook Messanger, Wahtsup, Slack, Telegram, и много рядко месинджъра на Linkedin. Малко множко ми идват, но какво да се оправи. Щом телефона ми ги държи, не знам за какво друго да съм доволен.
 
Аз смених и Telegram и Signal със това
И аз бях фен на секюрити приложенията обаче като хората с които общувам са на вайбър или скайп или фейсб нямам особен избор.
 
Великолепен месинджър, но не е руски. Това, че зад него стои Дуров (човекът, създал и издигнал В Контакте) нищо не означава. Да не говорим, че само за тази година Павел придоби две гражданства. Така е преценил - така прави, но това си е лично негово решение, а не че Телеграм е руски. Компаниите по националност са такива, където са регистрирани, ако ще зад идеята да седи целият руски народ.

Според руските закони (Яровая, тероризма) службите трябва да имат достъп до ключовете за криптиране на абсолютно всеки месинджър при поискване. Подготвя се война в Средна Азия (коремната област на РФ) до година-две - не може да има изключения, които да координират ИД. Тази възможност я искат и американските служби (всички останали месинджъри я предоставят).

Дуров обясни, че това е невъзможно технически (блокчейн, ключовете се пазят по устройствата, а не по сървърите), ОК. Съответно, не може да бъде ползван на територията на РФ. Иран (където Телеграм е най-популярен и като трейдинг-платформа) създава подобно копие и т.н.
 
Последно редактирано:

Горе