Какво мислите за Исторически парк?

@Attacker Ами според закона:
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2017 г.) Публично предлагане на ценни книжа е предоставянето на информация за предлагане на ценни книжа, адресирана до 150 и повече лица или до неопределен кръг лица в каквато и да е форма и чрез каквито и да е средства, съдържаща достатъчно данни за условията на предлагането и предлаганите ценни книжа, така че да могат инвеститорите да вземат решение за записване или закупуване на тези ценни книжа. Предлагането на ценни книжа чрез инвестиционен посредник също се смята за публично предлагане, ако отговаря на условията по изречение първо.
 
Последно редактирано:
Не ми се четат всички постове.
Поздрави за темата и коментиралите !
Историческия парк е на около 1 км от мен. Също смятам че там работата не е чиста.
Не вярвам че ще е рентабилен този бизнес.
Добавям пoправка- казвате край Варна. Не край Варна. Разтояние от 35 километра от варна не значи край Варна.
И именнo това смятам е големия проблем и едно от нещата което говори за нещо, гнило което вуни ...
Чудно ми е от какъв зор- кацайки туристите на летището във варна- ще се движат 1 час в лятна жега с автобус, за да стигнат до някъв историчен парк !
Защо парка не се строи на 5- 10 км от Варна ?
Ами според мен защото близо до Варна цената на земята е много по скъпа.
След като очакват големи печалби- защо не са купили земя за строежа около Варна макар и да е скъпа - целта не оправдава ли средствата ?
Според мен този парк е обречен на провал.
Или няма да го завършат никога или ще го завършат но след години на загуба или на много ниска печалба - ще настъпи неговия край
 
@пенчев, щом си на 2 крачки от парка, прати някоя друга актуална снимка по строежа :)
Не е проблем, че ще пътуват 1 час, проблем е, че очакват посетители спрямо общи туристи в БГ да са със същия процент както общи посетители в Дисниленд спрямо общ брой туристи във Франция.
 
Последно редактирано:
@blackout8, какво съвпадение, тъкмо влизам в тубата и виждам предаването за ИП. Пускам да видя какво говорят и чувам, че коментират нашата тема. Тъкмо започнаха да коментират първите мнения в темата, да видим какво ще кажат. :)

 
Блеки, Саше, тука стана лично, вади камера да отговаряш, слагам пуканките във фурната!
 
Да, доста изгрубя И.М., направо без коментар. Добре, че не знае аз кой съм, иначе сигурно и мен щеше да нахрани. :) При това още не е приключил с нас, в следващото предаване след 2 седмици продължава. Очаквам след това да подпука темата в Инвестор.
 
@Attacker И после не били агресивни и манипулативни - то не бяха внушения особено след 40-минута, не бяха чудесии.

Пазарът разбирам, че е голям баламурник спрямо неговата теза щом малки, средни и големи играчи дават пари на БФБ - за номеклатурници :D или на компании с одобрени проспекти от КФН.

Само едно не разбрах, защо дава 1% комисионна на консултантите си, но видиш ли този огромен проект, не може да бъде листнат на борсата през ИП и да има право до всички инвеститори и да платят под 1% комисионна на ИП ...
А сетих се, не било ликвидно и трябвало да даде по-ниска цена от спота, супер, а като купя директно акции от консултант на Tогедър после продавам с премия :D

Внимателно гледах няколко други 1 часови видеа, е И.М. не се пънеше толкова и не ставаше толкова червен накрая - защо ли? Да не говоря, че на моменти дишаше тежко. Абе Закърбърг след 5 часа пред сенатската комисия, беше свеж като репичка, нищо, че му правиха кръстосан разпит свързан с нац. сигурност ...

Друго, което е притеснително, как CEO-то на проект за 100 милиона ей така ще седне да се пъни 1 час и да обяснява как той е месията, а как всички други са лоши и се борят срещу прогреса. И каква е логиката да го прави след като това е инвестиция с огромен потенциал. Как 5-6 коментара(като основен фокус от всички мнения) на кръст ще бутнат проекта за милиони?

P.S. Какво общо имаше CGI бюджета на един проект с Историческия Парк ... абе да живеят внушенията :D
 
Последно редактирано:
По-принцип И.М. го харесвам от едно негово участие в България Он Еър, ама тука падна ниско. Дебело момче комарджийче вика... Явно сте го засегнали в темата, щото се е озлобил.

Да, доста изгрубя И.М., направо без коментар. Добре, че не знае аз кой съм, иначе сигурно и мен щеше да нахрани. :) При това още не е приключил с нас, в следващото предаване след 2 седмици продължава.
 
По-принцип И.М. го харесвам от едно негово участие в България Он Еър, ама тука падна ниско. Дебело момче комарджийче вика... Явно сте го засегнали в темата, щото се е озлобил.
Добра корпоративна култура лъха от страна на CEO-то - как да не инвестираш :) Щом 5-6 коментара с различно мнение водят CEO-то на проекта до такава реакция, то не знам какво повече да кажа!
 
Последно редактирано:
Тоя толкова се засегна, че имам чувство че лично се познавате и едва ли не си му гепал жената или друго.. Не мога да знам, но е очевидно че е взел коментарите ти доста навъттре и на мен ми е малко учудващо че от ти е отделил 1 час видео. Станал си звезда.. Aко продължи така, ше трябва да почваш с автографите :)
 
Нека да ползвам риториката на И.М. затова, ако имаш един неточен аргумент, то всичко друго е такова и не струваш:
и отговор след 6 минута

Как хем не бил обучител, но е лектор и хем не взимал пари, пък 200 лв е участието в семинара:
https://imgur.com/a/HawLL

@Blinky може да си спокоен, вече споменаха форума :D
 
Последно редактирано:
Задълбочаването и влизането в ОБЯСНИТЕЛЕН режим на определени хора поради в мен интерес, както и редица въпроси.
Темата е Какво мислите за исторически парк.? ..Нали така.? Тук изразяваме мнение и не виждам защо някой трябва да се превъзбужда от това, че не е съгласен с мнението на който и да било от форума. Всеки е изтъкнал своите виждания и се е аргументирал, а дали някой би се ангажирал с чуждо мнение, (каквито явно са притесненията на БОРДА), си е лично негов избор. Според мен обаче е недопустимо да се охарактеризира човешкия потенциал на база физически данни..всъщност присъщо е за хората, да, но на една друга възраст. Не съм сигурен, че екипа на който е поверен този проект, с наложена в обществото стойност от 100 мил. са с перфектно телосложение, но съм сигурен, че от тях, настоящи и бъдещи инвеститори, очакваме да са изключителни и безкомпромисни професионалисти, които би следвало да реагират доста по хладнокръвно на подобен тип "негативни" мнения спрямо парка.
Кой, къде и как ще инвестира си е личен избор.
Дали е наличен или не, този или който и да било друг форум, винаги е имало и ще ИМА (хора ги наричам аз, не шарани, таранки..паламуди и секви други там), заслепени от висока доходност или наивност*, да направят услуга на приятел или СДЕЛКАТА НА ЖИВОТА СИ!
 
Почвам да си мисля, че този проект не е лъжица за тяхната уста. Или казано на нормален език - май са се захванали с нещо над възможностите им.
А по темата за годишни посещения от туристи - бързата ми преценка за себе си (просто реших да я споделя) е грубо, в рамките на 10 - 50 хиляди души годишно. Ако това се сбъдне - биха ли имали акционерите печалба или нещата ще сочат към провал :confused:
 
Аз нв мога да разбера, какво искате от човека!?!

Той си е написал, че е продавач на мечти, а не на логика и финансова смисленост:
3784_F411-8_AD7-4130-_B990-441_D92_BB54_B6.jpg
 
Добър марж имат продавачите на мечти ;)
 
The logic is strong with this one, обаче.

Ако си дебел не ставаш за финансов консултант:
F0_C4_E83_C-5_D3_D-43_C8-8854-_C498_ACC7_CF8_D.jpg


Ама ако си от моите хора - ставаш! :D

30706188_1987697228162520_1577433641191997440_o.jpg


:confused:
 
На мен ми хрумна следното, продават ти акции на цена на 140 лв, но тази цена не изглежда подплатена с нищо, Т.е защо е 140? защо не е 200? А защо не е 10?
Базира се на потенциал? A по техните сметки трябва да има между 10 000 и 20 000 на ден. Как ще се извозват тея хора, то трябва да е постоянно задръстване по тоя път от Варна:))
Но най-нереалистичното е 35 лв цена за вход, то за Колизеума по спомен е по-малко.... Нереални представи за доста неща. Как ще се избие инвестицията за 5 години, като предвиждат нетна печалба около 44 млн за 5 години?
 

Горе