Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

ioio

Member
Като горд собственик на собствен сървър си прехвърлих саитовете там, но при смяна на неимсървърите на домеина вече над месец БТК не си ъпдеитват DNS записите по техните сървъри в следствие на което една трета от България все още вижда старият сървър.Оказа се че този проблем не е само при мен, дори официялният саит на Банско е имал този проблем и на 40-тият ден кметът на Банско е успял да стигне до високо ниво в БТК и да ги заплаши със съд защото това било противозаконно та те се размърдали и ръчно променили неимсървърите.Аз обаче не съм кмет на Банско и незнам как да стигна до високо ниво в БТК.Моля ви ако някои има познат или идея как да се оправя с този проблем съм готов да давам пари ,да черпя или каквото трябва само да се оправи защото така просто не може да се работи а става въпрос за сериозни саитове и сериозен бизнес.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Добре дошъл в отбора. При мен се получи точно същото, рестартирах модема на БТК, изчистих DNS кеша на компютъра, ако искаш пробвай и ти - ето цитат от един блог:
При закупуване на нов домейн или при промяна на настройките на стария може да се сблъскате с проблема, че Windows пази DNS записите на посетените сайтове и зарежда старите данни за търсения сайт/домейн. За целта трябва да се изчисти DNS кеша на Windows. Отваряте Command Prompt (Start->Run->cmd), а може и директно в Run Dialog (Start->Run) и въвеждате:
ipconfig /flushdns
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Rak благодаря ти за бързият отговор ,но тук става въпрос че DNS кеша на сървърите на БТК през които минава една трета от интернет трафика на България не се ъпдеитват.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

ти не можеш да им ги ъпдейтнеш
то и те едва ли могат де
когато тогава
може само да им мрънкаш ако успееш да се свършиш с жив човек от там
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Не може нищо да направиш - ще мине много време преди да се оправи, а иначе при мен проблема беше освен всичко друго и това, че единият компютър е на БТК АДСЛ и сайта изобщо не се появяваше цял месец, а на другия компютър си го имаше. Дори сега, след три месеца понякога на компютъра с АДСЛ-а сайта изчезва и като се рестартира модема се появява.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Мога само да ти съчуствам ... аз имам същия проблем. Преди 4 месеца и 1-2 седмици си смених NS-ите на няколко сайта, но си запазих и стария хостинг със старите днс-и. Преди малко погледнах логовете на стария ми хостинг, понеже ми стана интересно - все още имам влизания само и единствено от потребители на БТК. Писала съм им писма, говорила съм и по телефон - никакво съдействие.

Просто трябва да хвърляш боб кога ще им се обнови днс кеша.

Съвет: ако имаш възможност си запази стария хостинг. Ако нямаш честа актуализация - това май е единствения вариант. Аз имах ежедневна актуализация и ми се налагаше в началото да копирам сайтовете и базите от новия хостинг - на стария. Накрая ми писна ...

Поздрави!
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Аз лично отдавна съм се отказал да се занимавам с БТК, че си нямате представа какви проблеми съм си имал заради тях. Е, сега няма да ги опиша цветисто (в мой стил), че току виж някой БТК-джия цъфнал тук и започнал да ми се сърди за "любезностите". Сега техни дружки в "качеството" са и еврокомци с "невероятното" им ротиране. Да живее "качеството"!:p
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Хора, има форум за оплаквания, не е тук мястото да се оплаквате от некоректни фирми :p:p:p

Иначе моето предложение е да се съберете 10-20 уебмастера и да ги съдите, имате права, за да ги съдите и получите обезщетение ;)
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Намерих правилният човек и проблема се оправи.Ако някога имате такъв проблем решението е тотално изтриване на всичко свързано с домеина на старият сървър тоест целият акаунт което незнам дали щеше да помогне ако го нямаше човекът но е единственото което може да се направи.Кофтито е ако има и други домеини на този акаунт - трябва да се преместят на друг акаунт.Вярно че известно време ще дава някаква грешка но накрая маи си се оправя.Успех на всички които се зблъскат с това
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Два варианта.
Единят е OpenDNS.
Вторият е да им звъннете или да им пишете. Това ми е първата работа след успешно преместване на сайт. Хората винаги са любезни и ми вършат работа след като кажа проблемните домейни.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Аз пък си миля, че по-добрия вариант е някой да се свърже с правилния човек в БТК и той да се обади на подчинените си и да им каже да настроят ъпдейтването на ДНС сървърите на по-кратък интервал. Преполагам,че сега се ъпдейтват на около месец....
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

аз им звънях, нямат грешка, мн са точни
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Понеже тези дни и аз си местих хостинга на сайта да споделя малко опит:

Няма да обяснявам колко време ми отне да накарам Топхост да ми пусне заявката за пренасочване към новите DNS-и, защото е извън тази тема, но след като ги въведоха до около 12 часа през повечето квартални ланки новия ми хост се виждаше нормално, но не и през БТК АДСЛ. Чаках, чаках - нищо. Добре, че се усетих от стария хост да направя 301 пренасочване, че поне не загубих потребители, но те влизаха в сайта през IP.
Написах едно любезно писмо на БТК, в което описах точно какъв е проблема и кое с кое трябва да се смени. След един час всичко беше наред.
Решението: ако иматете такъв проблем пишете на [email protected]

На мен ми свършиха работа веднага.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

OpenDNS или ръчна смяна на DNS записите ти в хост файла на компа, в повечето случай освен че избягваш глупавия БТК (а и не само) и скорокта ще ти се дигне ако въведеш правилните настройки.
 
От: Как да накарам БТК да си ъпдеитне DNS-ите

Няма да ти се вдигне скоростта, особено с отдалечени DNS сървъри.

И в темата става въпрос за нещо съвсем различно.
 

Горе