OpenCart 2.1.0.1 интеграция на Коректен Магазин в pazaruvaj.com

mupcku

Member
Здравейте,

Нов съм във форума, но точно тази тема ме доведе тук :)
Боря се с интеграцията на коректен магазин при pazaruvaj.com.
Единственото, което откривам тук е това : https://www.predpriemach.com/threads/opencart-pazaruvaj-com.47735/ ,но за съжаление не сработва, спрямо инструкциите.
Не мога да го тествам като хората, за това съответно не мога да хвана и от къде не сработва.
Търся помощ, като аз също не съм на ТИ с php програмирането, колкото и да съм човъркал по OpenCart.
Благодарен съм предварително за помоща Ви!
 
Прикачам модификацията за версии 2.x. Тя става и за версии 3.0.x, но трябва да се преименува на install.xml и да се добави в инсталационен архив "ocmod.zip".

1. Поставяш файл TrustedShop.php , свален от твоя партньорски акаунт, в public_html/system/library/.
2. Отваряш файла "pazaruvaj.trusted.shop.ocmod.xml.txt" и на ред 21 добавяш генерирания за твоя партньорски акаунт "web api key" като не затриваш единичните кавички, след което го запазваш като "pazaruvaj.trusted.shop.ocmod.xml" (файла на модификацията).
3. Инсталираш модификацията през инсталатора за разширения.
4. Опресняваш със съответния бутон модификациите в страница Модификации
 

Прикачени файлове

  • pazaruvaj.trusted.shop.ocmod.xml.txt
    2 KB · Преглеждания: 54
  • Like
Реакции: CTAH
Огромно ОГРОМНО благодаря! Сега ще тествам, предполагам, че няма да има проблем!
 
Как тестваш и какво очакваш да стане като резултат ?
Изпълни ли по-горе указаните точки на действащ магазин с реален web api key за твоя профил и реален имейл при генериране на поръчка?
На ред 10 от файла TrsutedShop.php пише ли 2.0/PHP като стойност на константата ?
В страницата за запис на грешки на магазина има ли записани редове от вида на "pazaruvaj.com error message: ... " ? (опцията запис на грешки трябва да бъде активирана в магазина)

Ако всичко е точно, защото снощи си правил кекс, би трябвало след 10 дни да получиш имейл съобщение от системата на pazaruvaj.com на имейла, с който си направил поръчката в магазина.
 
Да, изпълнявам всичко както е описано, грешките са включени, следя и техническата помощ и насоки в партньорния портал на pazaruvaj но нито те получават данни за поръчка, нито аз виждам генериран указания javascript код на success страницата. В error log-а не съм забелязвал грешки от тях. ще продължа да тествам и да видя до къде ще стигна като резултат. Благодаря много още веднъж за помоща!
 
Как се опитваш да видиш генерирания javascript код ? Ако се опитваш чрез сорс код, никога няма да го видиш, понеже в сесията на потребителя няма да присъства информация за направената поръчка. Може да го видиш чрез инструменти за програмисти/в Chrome или чрез подобен такъв в другите браузъри/ непосредствено след пренасочването към страницата за успешна поръчка, ако не можеш да дебъгнеш чрез php. Просто проверяваш дали е дефиниран метода "aku_request_done" в конзолата на браузъра, като го изписваш(без двойните кавички) и натискаш enter. Ако се визуализира тялото на функцията, всичко би трябвало да е ок. Това е от мен. Успех!
 
Това са двете грешки, които ми излизат в ерор лога:
pazaruvaj.com error message: Customer e-mail address is empty.
pazaruvaj.com error message: Token request timed out.
 
Забравих обаче да спомена нещо важно, а именно че използвам модул за quickcheckout
 
ясно, аз реших че грешката е в това, че не мога да взема мейла на клиента. Ще се свържа с тях да видим
 
Това са двете грешки, които ми излизат в ерор лога:
pazaruvaj.com error message: Customer e-mail address is empty.
pazaruvaj.com error message: Token request timed out.
...
Забравих обаче да спомена нещо важно, а именно че използвам модул за quickcheckout

Двете грешки, не може да бъдат генерирани по едно и също време, тоест при направата на една и съща поръчка. Това, че използваш quickcheckout модул, не би трябвало да бъде проблем. Все пак има вероятност, макар и малка, да "складира" информацията на клиента /като гост/ в друг индекс. Ако правиш поръчката като регистриран клиент не би трябвало да имаш проблем с взимането на имейла. Втората грешка е доста обобщаваща. Не е предвидено да се прихваща curl грешка, ако възникне такава. Това значи, че трябва да се дебъгне на място, за да се разбере в конкретната ситуация какъв е проблема. В редки случаи се случва времето, зададено за осъществяване на връзка и изчакване на отговор от сървъра им /1500 милисекунди/ да не е достатъчно, но надали е това.

Аз лично не наблюдавам проблеми със сървъра на pazaruvaj.com, понеже мои клиенти използват въпросната интеграция за коректен магазин и отзивите се генерират всеки ден, тоест поръчките са били отразени и приканващите имейли за отзиви са били пратени.
 
Ето го и техния отговор:

Здравейте,

Грешката Token request timed out, означава, че времето за свързване със сървъра при нас и получаване на Token е прекалено кратко, зададено във файла TrustedShop.bg. Този блок от кода, последните два параметъра са със стойност 500:

curl_setopt($Curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT_MS, 500);
curl_setopt($Curl, CURLOPT_TIMEOUT_MS, 500);

Ако се увеличи параметъра, времето за връзка се увеличава и токена се получава успешно. Ако всичко друго е ОК, проблема изчезва.
 
Извинявам се за лаичния въпрос, но къде точно по кода в моя сайт се намира това парче код? Още повече в частта на pazaruvaj?
 
Извинявам се за лаичния въпрос, но къде точно по кода в моя сайт се намира това парче код? Още повече в частта на pazaruvaj?

1. Това парче код е част от файла TrsutedShop.PHP , който съм описал къде трябва да се намира.
2. Въпросните милисекунди трябва да се намират на редове 109 и 110.
3. Милисекундите трябва да са 1500, може би преди време са били 500, но не и сега. Може да тестваш и с 5000 (5 секунди), но съм скептичен, че в конкретната ситуация това ще реши проблема, все пак тествай.
4. Потърси конкретен човек, който да реши проблема. Може да се обърнеш за съдействие към @stuklen
 
Супер! Проработи с регистрирани клиенти разгеле, изцяло благодарение на Вашата помощ! Остана само да хвана променливата, която държи guest email-a.
Проблема наистина беше в милисекундите, бяха 500, промених ги на 2500 и всичко е окау.
Благодаря много още веднъж!
 
Готово, хванах и променливата на guest мейл-а!
Благодаря отново на всички включили се в дискусията още веднъж! Дано да бъде полезна и на други!
Поздрави!
 

Горе