ДНК ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД

Доколкото знам резултатите не могат да се тълкуват толкова лесно?
А това че на теб ти ги представят директно върху картата ми изглежда малко несериозно като за лапнишарани.
 
дори и да си купиш нискокачествен хероин за 140 лв и да се набодеш с него звучи по-смислено от този харч.... честно, направи си тест за интелигентност, не за произход....
 
Последният ДНК тест, който си правих беше за наследствени болести и прочие, което можеше да се отрази на поколението след мен. Такъв не съм чувал да има...за произход. Нали всички сме маймуни, а на там вече божа работа кой какво има като примеси. :)
 
На Балканите всичко е мешана скара, не се знае коя с кой е дигала полата:)
 
дори и да си купиш нискокачествен хероин за 140 лв и да се набодеш с него звучи по-смислено от този харч.... честно, направи си тест за интелигентност, не за произход....

"този харч" Уоу, 140 лв. за професионална услуга .... можеше да съм с една сметка за ток напред. Хейтваш без причина от високомерие - примитивна гордост, а съветваш други да правят тест за интелигентност. Трудно е човек с мисъл на орк да оценява "харчове".

Доколкото знам резултатите не могат да се тълкуват толкова лесно?
А това че на теб ти ги представят директно върху картата ми изглежда малко несериозно като за лапнишарани.
Сайтът показва днешните региони, в които се е появила конкретната антропология, а не каква нация си. Когато тестът е готов, можеш да изтеглиш резултата си в някакъв обособен формат и да го анализираш, ако имаш подходящ алгоритъм, примерно тук https://www.gedmatch.com
Не всеки е специалист, а и не е длъжен, който може да тълкува данните, затова ти ги предоставят на готово.

Тест на германец -
Тест на швед -
Тест на испанец -
Тест на грък -
Тест на албанец -
Тест на румънец - https://www.youtube.com/watch?v=kQD14wSHRKc
Тест на финландец - https://www.youtube.com/watch?v=W87Q9TKZo1U
Tест на турчин - https://www.youtube.com/watch?v=lVCJMXYjdKc
 
Последно редактирано:
Според мен няма нищо лошо човек да иска да знае произхода си. Щом си преценил да го направиш, няма лошо. А и цената не е фрапираща. Но като гледам резултатите на финландеца, които си споделил, тази лаборатория не ми се струва читава. Освен, ако не е емигрант. Имай предвид, че до преди 15 години във Финландия всички чузденци саобщо 30 000 човека.
 
Тестът е компрометиран, корупция.
 
Тези тестове не са 100% точни, но до голяма степен показват правилни резултати. Всичко е от сравнения с големи бази данни, където е записано какъв генетичен код притежават хората от дадена географска област. Другото са сравнения и изчисления. Човек носи в ДНК-то си гените на всичките си предци, така че може да се разберат много неща. Ако се рови по-назад, ще се види и че имаме 98% съвпадение с шимпанзетата, но това вече е друг въпрос.
 
Има основна разлика между нация, етнос и раса.
Коренното население на балканите са пеласги, които по-късно се разделят на няколко племена - траки (коренът на днешните българи), илири (коренът на днешните албанци) и даки (коренът на днешните румънци).
lNLYuY0.png

Оформяне на тракийската "нация"
Траките са съвкупуност от много племена и родове.

В пеласгийската култура се асимилират склавяни (това е инстинското понятие за славяни), а към славяните етнически се асимилират други племена (даки, сармати и костобоките) и създават нещо като общност наречена ГЕТИ - основната част на днешната българска нация.

Българската нация се разделя главно на 3 етнически групи:
1. Хора с преопладаваща тракийска част (на теста това излиза като Balkan), мнозинството българи изглеждат горе-долу така.
ZYg1ALs.png


2. Хора с преопладаваща славянска част
bdd55522d5a12942f127c3e0d9e78dbbcb8fda79.jpg


3. Хора с преопладаваща пеласгийска част, тези които приличат повече към албанци или гърци

Как са излгеждали пеласгите
pelasgians.jpg


640-420-asen-blatechki-vliza-v-styklen-dom.jpg



Няма ли за българин? Чудя се дали сме една от най-чистите. :)
Няма нещо като "чиста етно нация". Някои нации са по-чисти като съотношение от други, например финландците са значително по-запазени от германци или руснаци, а албанците от италианци или гърци.

-----
Myheritage e мисля, че втората най-голяма компания, след 23andme (тя не предоставя услуга за БГ), за подобни изследвания. Има капитал поне 5-15M $, лабораторията и е в Тексас. Не са 100 % точни, но са 95 + % точност, което е повече от задоволително за конкретната цел.

Напълно легитимна

 
Последно редактирано:
Къде си направи теста, колега? Тук в Бг може ли да се направи?
Интересно ми е какво ще излезе. Да не излезе, че нямам нищо славянско, макар, че една славянска страна ми е легнала на сърцето, а да имам гръцко, макар, че не мога да понасям нищо гръцко. :D
 
Иначе в Европа си има лицензирани лаборатории и условията за работа с тях. Истинските маниаци ги ползват за много неща - без да имат законова тежест - всеки може да прати всякакъв материал и да си види резултатите онлайн.

Аз съм пращал на животни - да се проследят едни неща на ниво РАСА и ЧИСТОТА на РАСАТА - ПОРОДАТА.
 
Принципно тук в България няма как да се определим като чиста нация, тъй като сме много омешани целите Балкани. За чиста нация мога да определя Норвежците (истинските викинги), но и там вече има яко чернилки, така че в днешния свят не мисля, че има "чиста" нация ;)
 
Изследванията на редица водещи европейски лаборатории категорично доказват, че най-чистата раса са французите.
 

Горе