Хакерска атака: Данни за над 5 милиона българи и фирми изтекли от НАП

Дали това цялото нещо не се случва, за да ни замажат очите и да ни отклонят вниманието от нещо по-голямо, което се случва?

Напълно възможно е, жевеем в България все пак. :)
То ще се чуе, вече може да е станало или пък кой знае...
 
"Тези компютри, които бяха иззети от това лице, са криптирани. Криптирани с тежък софтуер. Твърди се, че той може да бъде разкриптиран в рамките на десетилетие и то при използване на съвременни суперкомпютри. Благодарение на работата на български специалисти и служители на съответните служби единият служебен компютър беше отворен в рамките на 10 дена. Ние знаем една милионна част от това, което се съдържа в него, но то е потресаващо. Неслучайно собствениците и представителите на тази фирма не искаха да предоставят съответните ключове за отваряне на тези компютри, за разкриптиране. Ако не се притесняваш от нищо, ако си невинен, защо не я предоставяш тази информация. Не я предоставят, защото знаят какво има вътре. Вътре има нерегламентиран достъп върху 106 бази данни, 57 станаха известни на обществото.", каза още Гешев"

Коментарът е излишен ...

 
По принцип лесно можете да му видите коментарите на въпросния хакер именно във форума на тад груп от които си проличава че не е от най-стойностните им кадри. До колкото разбрах фирмата е изцяло българска, тоест възможността за реално да има политически привкус ... е доста голям.
 
Е то в държава дето политиците не стават, прокурорите не стават, бизнеса не става, журналята са пълна трагедия (... и като цяло много неща не стават) какво очакваш? Хакерите ни ли точно трябва да са някакви супер-гениални?
 
Сега ще останат 1,2 фирми за този тип услуги и ще почнат да валят тръжни процедури за имплементиране и поддръжка нахсистеми за киберсигурност
 
Защо ли не им вярвам даже за секунда на Цацаров или новините ... И тези антимафиоти снощи къде отиват да изземват компютрите на въпросната фирма, а една отвертка не са си взели, че се наложи адвоката на обвиняемото момче да им дава отвертка от колата си :DD
 
Защо ли не им вярвам даже за секунда на Цацаров или новините ... И тези антимафиоти снощи къде отиват да изземват компютрите на въпросната фирма, а една отвертка не са си взели, че се наложи адвоката на обвиняемото момче да им дава отвертка от колата си D
:D :D :D
 
База данни на поне 3 банки и няколко застрахователни дружества* са открили разследващите в служебния компютър на Кристиян Бойков, обвинен за хакването на НАП, научи в. “24 часа”. Компаниите не са имали договор с фирмата за киберсигурност, в която работи 20-годишният мъж - TAD Group.

Любопитен детайл е, че при атаката срещу едно от застрахователните дружества е използван методът крос-сайт скриптинг (XSS). При него се вкарва JavaScript код директно в приложението, без той да бъде валидиран. Когато жертвата отвори съответната страница, кодът дава възможност на атакуващия да се сдобие с чувствителни бисквитки и други данни. С такава атака фирмата TAD Group, в която Кристиян работи, е открила уязвимост в голям доставчик на мейл услуги, с който не е имала договор.
 
кво излезе - тоя се направи на интересен и сега ще ебът всички наред във фирмата :D
 
кво излезе - тоя се направи на интересен и сега ще ебът всички наред във фирмата :D
За сега е това, но и нас няма да подминат, тази глоба от Комисията за защита на личните данни да не мислиш, че НАП ще я платят. Сега това, което се очаква е пак от НАП да наточат зъби, за да събират с пълни сили, за да погасят санкцията от глупостта си.

А фирмата на този освен голяма реклама, и тук там някакви неудобства за момента, няма какво друго да извлачи от ситуацията. :)

67402131_10151794928054945_5836408608740343808_n.jpg
 
Ще сменят обвинението с тероризъм и ОПГ към специализираната прокуратура.
 
Ще сменят обвинението с тероризъм и ОПГ към специализираната прокуратура.
Което е леко жалко. За мен думата тероризъм има друго значение. Иначе фирмата му си имат и хакерски форум: https://www.xakep.bg/forum/
 
Което е леко жалко. За мен думата тероризъм има друго значение. Иначе фирмата му си имат и хакерски форум: https://www.xakep.bg/forum/
Става дума за кибертероризъм и изнудване. Не бъркай понятията....
 

Горе