SPanel v2: Управляемият VPS е вече достъпен

ns1bg

Active Member
Новата версия на SPanel е налична от днес и носи иновации, които ще променят хостинг индустрията и ще предоставят възможност на собствениците на сайтове да преминат на следващото ниво.

SPanel е платформа от ново поколение. Тя е решение от тип "всичко в едно", която позволява на всеки онлайн бизнес да има собствен облачен сървър с висока надеждност, контролен панел, ежедневни бекъпи и снапшоти, управляван от експерти 24 часа в денонощието на достъпна цена.

Новият SPanel включва потребителски интерфейс, админ интерфейс и мощно API даващо възможност за лесно управление на сървъри и възможност за даване на достъп на трети лица, като уеб дизайнери, разработчици и крайни клиенти, до потребителския интерфейс, за да могат да управляват индивидуални хостинг акаунти. Собственикът на сървъра получава достъп до административен интерфейс, от където може да създава нови акаунти, да ги управлява, да следи състоянието на сървъра, неговото натоварване, използваното дисково пространство, RAM памет и процесорни ресурси, да рестартира услуги и много други.

В новата версия на SPanel е включена поддръжка за най-използваните уеб сървъри в света - Apache, Nginx, LiteSpeed Enterprise и OpenLiteSpeed, като последните два са доказано най-бързите в света за обработка и доставяне както на динамичното, така и на статичното съдържание в един уеб сайт.

Представяме ви потребителският интерфейс на SPanel

В новата версия на SPanel можете да предоставите директен достъп до контролния панел на вашите клиенти или разработчици. Това им позволява да управляват техните уеб сайтове, тъй като новият интерфейс разполага с всичко, от което се нуждае един собственик на уеб сайт в днешно време.

Добавяне/изтрилане на пощенски кутии, домейни, събдомейни, бази данни, редактиране на DNS зони, създаване и връщане на данни от бекъп, редактиране на файлове през файл мениджъра, инсталиране на SSL сертификати, промяна на PHP версията или управление на вашите WordPress сайтове през SWordPress са само част от възможностите в новия много по-лесен и интуитивен интерфейс на SPanel.

Представяме ви администраторския интерфейс

SPanel v2 предоставя два интерфейса за управление. Единият е потребителският интерфейс, от където се управляват индивидуалните акаунти, а другият е администраторският интерфейс, от където се управлява сървъра и всички акаунти на него.

От администраторският интерфейс можете да създавате, триете и управлявате съществуващите акаунти на сървъра. Можете да променяте техните пароли, да контролирате дисковата квота и ограниченията по иноди (брой файлове и директории, които един акаунт може да създаде), да спирате и активирате акаунти, да променяте техните главни домейни и потребителски имена. В същото време можете да следите състоянието на сървъра, да виждате информация за конфигурацията на сървъра и информация за използваното дисково пространство, оперативна памет и натоварване на процесора. Освен това можете да следите състоянието на всяка услуга работеща на сървъра и да я рестартирате при нужда, а също така да следите състоянието на MySQL сървъра и заявките, които се изпълняват в момента.

Представяме ви OpenLiteSpeed – най-бързият уеб сървър в света

Новата версия на SPanel е по-добра от всякога. Тя поддържа и ви дава възможност да използвате най-бързият уеб сървър в света, с който да накарате сайта си да се зарежда светкавично. OpenLiteSpeed е доказано най-бързият уеб сървър в света за хостинг на уеб сайтове, а SPanel ви дава възможност да го ползвате безплатно и без ограничения в броя на хостваните сайтове.

Едно от най-хубавите неща около OpenLiteSpeed е възможността за използването на плугините за кеширане разработени за платената версия на LiteSpeed и то напълно безплатно. На този етап LiteSpeed имат безплатни кеширащи плугини за WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop, OpenCart, Laravel, MediaWiki, XenForo, Shopware, с които вашият сайт ще се зарежда по-бързо от всякога.

Докато платената версия е 100% заместител на Apache поддържаща всички директиви в .htaccess, OpenLiteSpeed поддържа само mod_rewrite код, което в повечето случаи е напълно достатъчно особено при хостването на WordPress уеб сайтове, където ползите са изключително много.

Създаден за максимална сигурност и стабилност
Всички възможности около новата версия на SPanel са създадени с мисълта за висока сигурност и бързо зареждане на сайтовете. Всеки SPanel VPS е персонално конфигуриран за максимална производителност и ефективност. Всяка услуга работеща на сървъра е индивидуално конфигурирана в зависимост от спецификациите на сървъра, неговата натовареност и броят посетители, които обслужва. С възможността за следене на сървъра 24 часа в денонощието собствениците на сайтове могат да се възползват от услуга, която им дава спокойствие, че сайтът им ще е винаги онлайн.

Всички сайтове, които използват SPanel са защитени от SShield – система за сигурност, която блокира 99.998% от атаките към сайта ви, следи за хакерски атаки в реално време и ви уведомява при наличие на успешно злонамерено действие. При успешна хакерска атака ще получите детайлен анализ за атаката и засегнатите данни, а както и стъпки за поправянето на дупката в сигурността.

Управляемият VPS е вече достъпен

SPanel не е просто контролен панел. Това е платформа от тип „всичко в едно“, която прави управляемите VPS хостинг усулги достъпни. Вече не си заслужава да използвате споделен хостинг, тъй като неговото единствено предимство е ниската цена, за което плащате много в пропуснати ползи. В същото време споделеният хостинг не може да предложи нужната сигурност, стабилност и надеждност, от която имат нужда сайтовете в днешно време, в което все по-голяма част от пазаруването се случва онлайн и сигурността е най-големият проблем за сайтовете.

Споделеният хостинг е като живота в малък апартамент, част от голяма сграда, сравнен с възможността за живот в собствена къща с хубава градина.

SPanel ви дава възможност да имате „собствена къща с хубава градина“ за вашите сайтове и ви носи следните ползи.

  • Висока сигурност
  • Бързо зареждане на сайтовете
  • Собествен IP адрес
  • По-добри позиции в търсачките
  • Гарантирано доставяне на вашите имейли
Преминаване към SPanel и цени

Можете да персонализирате и конфигурирате вашият SPanel сървър на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php на цени от 20 лв. на месец с ДДС.

NS1.bg ще премести всички ваши сайтове към SPanel без допълнително заплащане и ще се увери, че преместените сайтове работят на новия сървър.

За преместването на всеки сайт се отделя персонално внимание от нашите експерти по миграциите, които са налични 24 часа в денонощието и могат да преместят вашите сайтове в избран от вас ден и час. Те ще отговорят на всеки ваш въпрос и ще ви помогнат с всички стъпки при миграцията към SPanel без прекъсване в работата на сайтовете ви и без загуба на данни.

Безплатен тест

Свържете се с нас за безплатен 7-дневен тест на платформата. Ще преместим вашия сайт без да плащате, а вие ще можете да видите разликата преди да сте платил и стотинка.

Можете да научите повече за SPanel и да видите снимки от графичната част на https://www.spanel.io
 
изцяло ваша разработка ли е?

Да, SPanel се разработва в Облачната лаборатория на NS1.bg, която беше създадена преди 4 години, за да даде възможност на всеки собственик на уеб сайт да има собствен cloud VPS с контролен панел, ежедневни бекъпи и снапшоти, управляван от експерти 24/7/365 на достъпна цена близка до тази за споделен хостинг.
 
Можете да видите цените на https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php

Ако искате да продавате SPanel на Ваши клиенти, погледнете https://www.spanel.io/for-businesses/


Точно тази страница гледам но не намирам ценоразпис?!

На месец ли е?
Еднократно ли е?
По договаряне според бащинията ли е?
 
Дай една разбивка с какво е по-добър от DirectAdmin

Това е добра идея за статия по въпроса с детайлно сравнение. В момента нямам времето, за да го направя, но ако се интересувате от нещо определено, което Ви трябва, за да преминете към SPanel, кажете и ще отговоря.

Клиентите на DirectAdmin и SPanel са разични. DirectAdmin търси хостинг компании за клиенти и контролният панел е създаден около тази цел. SPanel e ориентиран към крайния потребител и ползвател на услугата. Създаден е след 17-годишни наблюдения и работа с клиенти от цял свят, за да притежава това, което търси ползвателят и най-вече да е в негова полза. Затова вместо да сложим цена от $15 на SPanel, сме разделили печалбата си с крайния потребител и по този начин всеки собственик на сайт може да има собствен cloud VPS с включено управление, контролен панел, ежедневни бекъпи и снапшоти, SShield защита на достъпна цена значително по-ниска от тази на нашите конкуренти по цял свят.

DirectAdminSPanel
Цена$29$0
Управляема услугаНеДа
SShield система за сигурност или другаНеДа
Риселър функционалностДаНе
WordPress Manager за лесно управлениеНеДа
Ежедневни бекъпиНеДа
Безплатна миграция на сайтовеНеДа
24/7/365 live chat supportНеДа
 
@ns1 кога ще обявите смяната на собственноста?

Предполагам, че имате предвид партньорството с Виваком, за което се писа в друга тема. В NS1.bg няма промяна в собствеността и не смятаме да има такава скоро. Преди 2 седмици подписахме договор за втори датацентър в САЩ в Санта Клара, където бяхме на CloudExpo преди около 2 месеца.

А партньорството с Виваком е уникално, защото за първи път в света телеком ще предлага напълно управляема хостинг услуга на своите клиенти и то с цена в пъти по-ниска от тази на конкуренцията, ако говорим за управляемите виртуални сървъри. То е още едно доказателство за потенциала пред SPanel.
 
Последно редактирано:

Точно тази страница гледам но не намирам ценоразпис?!

На месец ли е?
Еднократно ли е?
По договаряне според бащинията ли е?

За повече информация, моля, изпратете имейл или попълнете формата за партньорство.
 
и то с цена в пъти по-ниска от тази на конкуренцията, ако говорим за управляемите виртуални сървъри.

Тук си позволявам да напиша отново "критиката", че VPS-a наистина куца в България, но въпреки това цените на виваком/нс1 са едни от най-ниските (но има и по-еФтини виртуални сърви, ако някой наистина иска да спести някой лев). Просто, за да не се заблуждава аудиторията тук. Успех в начинанието с Виваком!

защото за първи път в света телеком ще предлага напълно управляема хостинг услуга на своите клиенти

Код:
Света != България.
 
Код:
Света != България.

1. Кой доставчик предлага управляем VPS с контролен панел, бекъпи, снапшоти, система за сигурност на равна или по-ниска цена?
2. Какво куца на VPS услугите на NS1.bg?
3. Кой голям телеком предлага managed shared/vps хостинг на своите клиенти с поддръжка 24/7/365?

Нека говорим с числа, факти и доказателства, които не могат да бъдат успорени.
 
1. Кой доставчик предлага управляем VPS с контролен панел, бекъпи, снапшоти, система за сигурност на равна или по-ниска цена?
2. Какво куца на VPS услугите на NS1.bg?
3. Кой голям телеком предлага managed shared/vps хостинг на своите клиенти с поддръжка 24/7/365?

Нека говорим с числа, факти и доказателства, които не могат да бъдат успорени.

контролен панел, бекъпи, снапшоти, система за сигурност

тия неща не ги сравнявам :) в България хората търсят евтиното, колкото и да им натякват, че системата е сигурна и яка и панела кърти, ако е на тройна цена.. българина ще бяга ;)

Какво куца на VPS услугите на NS1.bg?

Не знам, не съм ги ползвал

Кой голям телеком предлага managed shared/vps хостинг на своите клиенти с поддръжка 24/7/365?

1&1? Deutsche Telekom ? At & t ?

За VPS не знам, но клауд услуги се предлагат отдавна...
 
А партньорството с Виваком е уникално, защото за първи път в света телеком ще предлага напълно управляема хостинг услуга на своите клиенти и то с цена в пъти по-ниска от тази на конкуренцията.

Много отдавна има подобни услуги. В САЩ почти всеки телелком е "мушнал" във вертикалите си сайт билдър, private cloud или някакъв тип хостинг. Много несериозно изказване...
 
Не знам, не съм ги ползвал

NS1.bg е българска хостинг компания. Когато твърдите, че VPS услугите в България "куцат", се предполага, че сте запознат с целия пазар.

1&1? Deutsche Telekom ? At & t ?

1. 1&1 IONOS не е телеком, а хостинг доставчик като NS1.bg.
2. Deutsche Telekom не предлага управляеми хостинг услуги.
3. AT&T не предлага управляеми хостинг услуги, но се надяваме да започнат ;)
 
Много отдавна има подобни услуги. В САЩ почти всеки телелком е "мушнал" във вертикалите си сайт билдър, private cloud или някакъв тип хостинг. Много несериозно изказване...

Моля, дайте пример. Става въпрос само за управляема хостинг услуга. Self-managed private/public/hybrid cloud решения не попадат в тази категория.
 
То по тая логика и виваком не предлагат, а само ns1, виваком реселват само ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/1&1_Ionos


Пълни глупости се плямпат явно в тая тема и се риселва/питчва cpanel тип самоделка :)

Добре, че изтъквате, че ВПС-а трябва да е управляван. Това ли ви е иновацията ns1? И не вярвам някой от виваком да ми упрявлява впс-а ;)
 
Последно редактирано:

Горе