Конкурс за: eTaxi.bg - стикери за автомобили

D.D.

Active Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Здравейте,

обявявам конкурс за дизайн на стикери. Стикерите са предназначени за залепване върху различните елементи на купето на таксиметрови автомобили.
Необходимо е да включва знак и текст, като да могат да съществуват и самостоятелно двата елемента.

Цветове и знак: Съобразени с вече използваните в etaxi.bg
Дейност: Таксиметрови услуги
Ключови думи: "Поръчай такси", "Бързо и лесно", "Един клик" и всичко друго което се стори подходящо на автора на предложението.
Файлове формат: eps, ai, png
Декларация за права.

Наградата: 250 лв.

Начало: 13.02.2020 г.
Край: 20.02.2020 г.

Обявяване на резултатите: До 3 дни след края на конкурса.
Запазвам си правото да удължа срока ако някой от участниците с публикувано предложение поиска отсрочка.
Запознат съм с правилата за обявяване на конкурси.
 
Здрасти, хубав конкурс, но на мен ми е малко неясно условието.
Дизайн на стикери какво значи - дизайн на 5-10-100 стикера, какви размери, тази награда за един участник ли е понеже явно става въпрос за много стикери, какво се случва ако бъдат харесани стикери измежду предложенията на 10 участници?
 
Здрасти, хубав конкурс, но на мен ми е малко неясно условието.
Дизайн на стикери какво значи - дизайн на 5-10-100 стикера, какви размери, тази награда за един участник ли е понеже явно става въпрос за много стикери, какво се случва ако бъдат харесани стикери измежду предложенията на 10 участници?
Здравейте,
ще опитам да внеса малко яснота. Необходима ни е концепция и дизайн за поставяне на стикери върху купето на таксиметровия автомобил. Предполагам, че за да не караме участниците да губят излишно време на първи етап би било добре с няколко щрихи да маркират идеята си. Едно е сигурно, че тъй като автомобилите не са с еднакви размери, предложенията ще трябва да се съобразят на следващ етап с възможните за облепяне площи. Но това си е отделна задачка и не касае конкурса. Относно бройката, тя ще е функция на концепцията. Стикерите показват на потребителите принадлежност на автомобила към фирма или приложение и очаквам участниците да споделят до къде и до колко е добре да се разпростират стикерите. Ако бъдат харесани стикери на повече участници ще процедираме по познатия ни начин от предния конкурс: Конкурс лого Пътна помощ
 
Стикерите вътре в купето, или отвън ще се лепят? Или пък ние ще трябва да предложим варианти?
Това е за пример. Умишлено не ползвам на българска компания за да няма залитания. Но почти няма град в който да няма примери пред очите ни всеки ден.

gallerym8c-750x430.jpg
 
Значи трябва да се предложат варианти за брандиране на автомобила? Стикера може да е 5 х 5 см.
Може ли да се качи снимка на поне един автомобил, по който ще се поставя фолиото?
Или да кажете някой модел, който се предполага, че ще се използва за услугата, на който да стъпят участнинците?
По-горе споменахте, че автомобилите ще са различни, но от някъде трябва да се започне.

Благодаря предварително!
Ето и примери за автомобили:
CHEVROLET Aveo Sedan
CHEVROLET-Aveo-Kalos-Sedan-1922_42.jpg

Dacia Logan MCV
DACIA-Logan-MCV-5932_58.jpg

Dacia Sandero
DACIA-Sandero-5929_31.jpg
 
taxi_mockup.png


П.П. Позволих си малко да бутна логото - кърнинга и баланса бяха кофти, а и жълтия кръг на жълто такси не помага с привличането на внимание. Контрастът от белия кръг върши по-добра работа в това отношение. По принцип е нормално логото да има разновидности при различните употреби, но и оригиналното става с тази концепция.
 
Последно редактирано:
Благодаря на включилите се участници. Моля да бъда извинен за пропуска надлежно да информирам, че става въпрос за реални таксиметрови автомобили и имат задължителни елементи във визията си посочени в НАРЕДБА № 34 от 1999 г. за таксиметров превоз на пътници, Приложение 9. Линк към Наредбата. Моля да съобразим предложенията с изискванията за черно бялата шахматна лента! Допълнително е необходимо в предложенията да има и подходящи за широко разпространените модели автомобили с декоративни елементи на вратите по подобие на представения Пример с декоративни елементи.
 
Значи няма много място за творчество:):
С черните квадратчета не можеш да си играеш
Задължително трябва да има и бели да са точно определен размер
да има светеща табела която задължително да е бяла с черни букви и точни размери..
Така са го измислили та всички да са под калъп.:)

Според мен трябва да удължиш срока на конкурса при тези уточнения, то няма едно предложение което да отговаря на условията.
 
Значи няма много място за творчество:):

Не е чак толкова зле, но няма да са толкова "чисти" дизайните. Само това са нещата, които касаят дизайните май:

- да има отстрани по цялата дължина на вратите на автомобила непосредствено под линията на стъклата двуредна лента с шахматно разположени квадрати с размери и цвят съгласно приложение № 10;

pr10.png


- на предните врати на автомобила да има трайно закрепена табела или надпис с изписани на кирилица наименованието и телефонният номер на превозвача, като размерът на буквите и цифрите е не по-малък от 30 мм;
 

Горе